Παραδίδονται μαθήματα μαρξισμού ή αλλιώς avanti Simos!

Εμείς αυτοκριτικά να σταθούμε στις ελλιπείς γνώσεις μας (δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την μελέτη μας στο «Κεφάλαιο» αλλά και στα άλλα έργα των κλασικών) και να υποκλιθούμε στις απέραντες γνώσεις του Δημάρχου.

Στα βήματα του Αλέξη (Τσίπρα) και ο δήμαρχός μας Δανιηλίδης Σίμος, έκανε επίδειξη των «βαθιών γνώσεών» του περί μαρξισμού.

Αφού λοιπόν αναφέρθηκε στις «πολύχρονες σπουδές» του, την περίοδο των φοιτητικών του χρόνων, πάνω στα έργα των κλασικών του Μαρξισμού (Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν), ανάμεσα στην ομιλία του έκανε και μια «ιδεολογική παρέμβαση», ζητώντας μάλιστα την ιδιαίτερη προσοχή του ακροατηρίου (κλικ στο βίντεο):

Πουθενά στα έργα των Μαρξ, Ένγκελς, Λένιν, αλλά και των μετέπειτα θεωρητικών του Μαρξισμού, δεν βρήκε καμιά αναφορά που να λέει πως το ζήτημα της καθαριότητας και της διαχείρισης των απορριμμάτων, είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό.

Επομένως, απόλυτα σωστή και σύμφωνη με την «βαθυστόχαστη μαρξιστική» του ανάλυση είναι η ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας και η μεταφορά της από την Τοπική Διοίκηση στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Εμείς αυτοκριτικά να σταθούμε στις ελλιπείς γνώσεις μας (δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την μελέτη μας στο «Κεφάλαιο» αλλά και στα άλλα έργα των κλασικών) και να υποκλιθούμε στις απέραντες γνώσεις του Δημάρχου.

Απλά να του θυμίσουμε πως επίσης ο Μαρξ δεν μίλησε και για τον κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, της πληροφορικής, του ηλεκτρονικού εμπορίου και για πολλά άλλα. Ας τρέξει λοιπόν ο κ. Δήμαρχος να ενημερώσει περί τούτου τον ΟΑΣΘ, την Google, την Amazon, κλπ, να μην ανησυχούν οι άνθρωποι πως υπάρχει κίνδυνος «κοινωνικοποίησης» των επιχειρήσεων τους, αφού δεν αναφέρονται στα έργα των κλασικών.

Τώρα ως προς την ουσία της υπόθεσης, με αυτή την «βαθυστόχαστη ανάλυση», δικαιολόγησε την απόφασή του να μην αντιδράσει και να δεχτεί το άρθρο 179 (του πολυνομοσχεδίου που συζητιέται στη βουλή) με το οποίο μεταξύ άλλων, μεταφέρεται η καθαριότητα, το πράσινο και ο ηλεκτροφωτισμός από τους Δήμους στο μεγάλο ιδιωτικό κεφάλαιο.

Κατερίνα Καστρίδου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: