Ο κόσμος πεθαίνει κι εσύ μιλάς για άλματα;

Το ΕΣΥ βουλιάζει και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούν να το κρατήσουν όρθιο με αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Ζητούν βοήθεια, στήριξη από την Πολιτεία, αλλά εκείνη τους χτυπά ενθαρρυντικά στην πλάτη, τους χειροκροτεί από τα μπαλκόνια και τους λέει να συνεχίσουν. Μόνοι τους και αβοήθητοι. Και όσο αντέξουν. Κι αυτοί κι εμείς.

Για «αναπτυξιακό άλμα δεκαετίας» μίλησε ο πρωθυπουργός στο Βήμα της Κυριακής, τη στιγμή που τα ασθενοφόρα κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία.

Οι ΜΕΘ γεμίζουν η μία μετά την άλλη, οι ασθενείς διασωληνώνονται στους διαδρόμους, αλλά ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να υποστηρίζει πως αν είχε κάνει επιτάξεις θα ξόδευε αχρείαστα δεκάδες εκατομμύρια.

Ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο είναι επικίνδυνος, αλλά φαίνεται πως ζει σε άλλη χώρα. Ακόμη και τώρα που το ΕΣΥ έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αντί να κάνει προσλήψεις γιατρών και να προχωρήσει σε πραγματική επίταξη ιδιωτικών δομών, προχωρά απλώς σε επιστράτευση 206 ιδιωτών γιατρών για ένα μήνα. Αντί να πραγματοποιήσει το αυτονόητο «άλμα» κοινής λογικής, ονειρεύεται «αναπτυξιακά άλματα».

Όταν το καράβι πέφτει πάνω σε ξέρα, αυτός που έχει την ευθύνη είναι ο καπετάνιος. Εκείνος ορίζει την κατεύθυνση, καθοδηγεί το πλήρωμα και φροντίζει για την ασφάλεια των επιβατών.

Μεριμνά ώστε να υπάρχουν σωστικές λέμβοι για όλους και δεν περιορίζεται στο να πετάει απλώς σωσίβια σε ανθρώπους που πασχίζουν να παραμείνουν ζωντανοί παλεύοντας με πελώρια κύματα.

Το ΕΣΥ βουλιάζει και οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προσπαθούν να το κρατήσουν όρθιο με αυτοθυσία και αυταπάρνηση. Ζητούν βοήθεια, στήριξη από την Πολιτεία, αλλά εκείνη τους χτυπά ενθαρρυντικά στην πλάτη, τους χειροκροτεί από τα μπαλκόνια και τους λέει να συνεχίσουν. Μόνοι τους και αβοήθητοι.

Και όσο αντέξουν. Κι αυτοί κι εμείς.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: