Ο Κανιβαλισμός ως γαστρονομία

Μόνο έξι μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών και αφού το κράτος δεν κατάφερε να πείσει τους ελληναράδες ότι το εμβόλιο κάνει καλό και δεν έχει μέσα το σατανά, είπαν να δώσουν κάποιες δόσεις και στους «εξαποδώ». Κι ας παραπονιούνται οι Μυτιληνιοί που μέχρι σήμερα έλεγαν ότι το εμβόλιο σκοτώνει και σήμερα διαμαρτύρονται που έρχονται οι «λάθρο» και… μας παίρνουν τα εμβόλια.

Καιρό έχουμε να μιλήσουμε για το προσφυγικό. Ξέρετε, αυτό το ζήτημα το οποίο η κυβέρνηση δια του Υπουργείου της και μέσω των μίντια που ελέγχει ή χρηματοδοτεί ονομάζουν «μεταναστευτικό», λες και στην Ελλάδα δεν ζουν κάποιες χιλιάδες αναγνωρισμένοι πρόσφυγες ή αιτούντες άσυλο.

Χτες, Πέμπτη 3 Ιουνίου έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί σε αιτούντες άσυλο στη Μυτιλήνη. Περίπου 6 μήνες μετά την έναρξη των εμβολιασμών, δόθηκαν -με το σταγονόμετρο- τα πρώτα εμβόλια σε κάποιες δεκάδες ανθρώπους. Η είδηση μάλιστα συνοδεύτηκε από πανηγυρικές δηλώσεις του Υπουργού Μηταράκη και του Προέδρου του ΕΟΔΥ. Καλά, τώρα που το σκέφτομαι όχι και πολύ πανηγυρικές, μην τους θυμώσουν και οι ψηφοφόροι τους που φροντίζουν τους πρόσφυγες.

Ας πάρουμε λοιπόν τα δεδομένα. Έχουμε κάποιες χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι συνθήκες εκεί είναι τραγικές. Οι υποδομές υγιεινής ανύπαρκτες. Όσοι έχουν αναγνωριστεί δεν δικαιούνται καν φαγητό. Νερό για να πλυθούν δεν υπάρχει, ο συνωστισμός είναι αφόρητος και φυσικά καμία μέριμνα για πρόληψη και ενημέρωση δεν έχει γίνει. Η Λέσβος ήταν τους περισσότερους μήνες σε σκληρό λοκντάουν και εκεί εφαρμόζονταν πάντα τα νέα μέτρα. Εκεί έγινε πρώτη φορά υποχρεωτική η χρήση μάσκας, η έναρξη του λοκντάουν στις 6 κτλ. Όλα αυτά συνέβαιναν ενώ δεν υπήρχαν πολλά κρούσματα στην κοινότητα. Μιλάω για την κοινότητα των ντόπιων, των Ελλήνων, αυτών που στο DNA τους γράφει ΑΙΛΗΝΑΣ ΓΑΙΝΙΕΣΣΕ. Φυσικά τα λύματα και οι ενδείξεις έδειχναν άλλα πράγματα, αλλά μάλλον δεν ανακοινώνονταν για να μην εξαγριωθούν κι άλλο οι …εριστικοί ντόπιοι.

Το κράτος λοιπόν, το οποίο έχει σε τέτοιες συνθήκες μερικές δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας ουδέποτε φρόντισε να τους παράσχει τουλάχιστον ένα εμβόλιο. Μόνο έξι μήνες μετά και αφού δεν κατάφερε να πείσει τους ελληναράδες ότι το εμβόλιο κάνει καλό και δεν έχει μέσα το σατανά, είπαν να δώσουν κάποιες δόσεις και στους «εξαποδώ». Κι ας παραπονιούνται οι Μυτιληνιοί που μέχρι σήμερα έλεγαν ότι το εμβόλιο σκοτώνει και σήμερα διαμαρτύρονται που έρχονται οι «λάθρο» και μας παίρνουν τα εμβόλια. Κάνει θυσίες η κυβέρνηση για να μη μας πιάνουν πάλι στο στόμα τους οι ξένοι δημοσιογράφοι και λένε ότι παραβιάζουμε το διεθνές δίκαιο.

Τώρα που είπα διεθνές δίκαιο, θα ακούσατε ότι θα μπει σε εφαρμογή κανόνι ήχου στον Έβρο. Φοβερό εργαλείο, σίγουρα συμβατό με τις έννοιες του ανθρωπισμού, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της φιλοξενίας. Οι επαναπροωθήσεις είναι καθημερινό φαινόμενο. Οι διώξεις σε όποιον προσπαθεί να βοηθήσει τους πρόσφυγες επίσης. Τα ψέματα λέγονται με κάθε τους ανάσα. Οι πρόσφυγες δεν έχουν πρόσβαση σε φαγητό, στέγη, εκπαίδευση. Μερικοί πεθαίνουν και κάποιους τους τρώνε οι αρουραίοι. Σε όλα αυτά θα έρθουν σύντομα να προστεθούν νέες πολιτικές οι οποίες θα ενισχύουν το ρόλο της Τουρκίας και θα βάζουν ταφόπλακα στην έννοια της Διεθνούς Προστασίας. Όλα αυτά δεν είναι ρατσισμός. Είναι η μεταναστευτική πολιτική. Όπως την φαντάζεται η ΕΕ, ο Μητσοτάκης, ο Μηταράκης, ίσως ο Βορίδης, πιθανόν κι ο Όρμπαν με τον Σαλβίνι και την κυβέρνηση της Δανίας. Όπως τη σχεδιάζει και την εφαρμόζει ένα Υπουργείο Μετανάστευσης που δημιουργήθηκε όχι για να κάνει πολιτική για τους μετανάστες ή τους πρόσφυγες, αλλά για αυτούς που μισούν τους μετανάστες και τους πρόσφυγες.

Είναι, όπως έλεγε ο Γκαλεάνο, σαν να λέμε ο κανιβαλισμός ως γαστρονομία.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: