Κάθε φορά που ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω 5G…ένας πληροφορικός βουτάει στο κενό!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το 5G εμπλέκεται στα δίχτυα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς όταν η πανδημία ήταν ακόμη επιδημία που αφορούσε την Κίνα τότε πολλοί σοφοί έσπευσαν να μιλήσουν για χημικό πόλεμο των Αμερικανών εις βάρος της Κίνας, με αφορμή το ψυχροπολεμικό σκηνικό με φόντο την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G.

Ζούμε ξεκάθαρα στην εποχή της παραπληροφόρησης μέσω διαδικτύου, όχι μόνο τώρα εν μέσω πανδημίας κορονοϊού, αλλά και από πριν, από τότε που το διαδίκτυο έσπευσε να μας ενημερώσει “ελεύθερα” και “ανοιχτά” για κάθε τι που συμβαίνει (ή που δε συμβαίνει) στον πλανήτη. Ένας από τους νέους εμπορικούς πολέμους που εξελίσσεται την τελευταία δεκαετία είναι ο περίφημος ασύμμετρος πόλεμους του clickbait, της μάχης των κλικ στο ίντερνετ που μετατρέπονται σε χρήμα. Τα όπλα που είναι στην υπηρεσία της μάχης αυτής είναι πολλά και ευφάνταστα. Ψεύτικες, παραποιημένες και κατασκευασμένες ειδήσεις, τα περίφημα fake news, που έχουν μπει στα στόματα και στα αυτιά κάθε ανθρώπου του 21ου αιώνα. Φωτογραφίες ελαφρού ή σκληρότερου πορνό που στοχεύουν στη σεξουαλική πείνα κυρίως των ανδρών χρηστών του δικτύου. Σοκαριστικές ειδήσεις πιστές στο δόγμα των ΜΜΕ “Αίμα-Στέμμα-Σπέρμα”, διότι όλο και κάποιος διάσημος θα απατήσει, θα χωρίσει, θα νοσήσει, θα πενθήσει για το σκύλο, τη γάτα ή τον παπαγάλο του. Υπερπροσφορές διάθεσης προϊόντων σε εξευτελιστικές τιμές που παρέχονται από ανύπαρκτα ηλεκτρονικά καταστήματα, με ιδιαίτερη κορύφωση τώρα στα μέσα της πανδημίας όπου παντού προβάλλονται μάσκες, αντισηπτικά, υγρά μαντηλάκια και άλλα μέσα προστασίας σε τιμές αισχροκέρδειας και άμεση, ανέπαφη παράδοση. Και βέβαια η τεράστια τύχη που χαμογελάει ξαφνικά σε κάθε χρήστη του ίντερνετ, ο οποίος επειδή έτυχε να είναι ο 6.000.536.579ος επισκέπτης μιας σελίδας, κερδίζει το τζακ-ποτ των 5 δις ευρώ! Αυτά και άλλα πολλά είναι τα όπλα στη μάχη του διαδικτυακού κέρδους, με νόμιμες ή παράνομες τακτικές εξαπάτησης των χρηστών.

Μέσα σε όλα αυτά που περιγράφονται παραπάνω ξεπήδησαν αυτές τις ημέρες πολλά άρθρα στα οποία είτε κάποιοι σοφοί γνωρίζουν το τέλος της καραντίνας, πριν καν αυτό το αποφασίσουν οι ειδικοί, είτε πολλοί τρομολάγνοι συνωμοσιολόγοι γνωρίζουν το πως, που και πότε ξεκίνησε, δημιουργήθηκε, κατασκευάστηκε, προήλθε και διεσπάρη ο κορονοϊός. Το θλιβερό είναι πως οι χρήστες τσιμπάνε εύκολα στα δολώματα των επιτήδειων που κρύβονται πίσω από τα άρθρα αυτά και τους χαρίζουν απλόχερα τεράστια κέρδη. Οι ειδικοί ανά τον κόσμο πέραν του πραγματικού φόρτου εργασίας τους έχουν και το βάρος του να διαψεύδουν τα καθημερινά και αμέτρητα fake news που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και εξαπλώνονται ταχύτερα από τον ίδιο τον κορονοϊό. Κάπως έτσι προχθές αναγκάστηκε και ο ίδιος ο Π.Ο.Υ. να διαψεύσει τις ανοησίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου και θέλουν τον κορονοϊό να μεταδίδεται (ή και να προκαλείται ενίοτε) από τα ραδιοκύματα της τεχνολογίας ασύρματης δικτύωσης 5G. Δεν έχει νόημα να μπούμε σε τεχνικές λεπτομέρειες για τη διάδοση των ραδιοκυμάτων της τεχνολογίας του 5G και την παντελώς άσχετη διάδοση του κορονοϊού. Ωστόσο, ως πληροφορικός με ειδίκευση στα δίκτυα θα αρκεστώ σε μία φράση: “Κάθε φορά που ο κορονοϊός μεταδίδεται μέσω 5G…ένας πληροφορικός βουτάει στο κενό!”. Γι’ αυτό, ταυτοχρόνως με τη διάδοση του κορονοϊού όσο μένετε στο σπίτι, σταματήστε τουλάχιστον και την κοινοποίηση τέτοιων και παρόμοιων ανοησιών στα κοινωνικά δίκτυα που δολοφονούν ακαριαία αθώους τεχνικούς και επιστήμονες της πληροφορικής και των δικτύων, γιατρούς και βιολόγους, αλλά και οποιονδήποτε άνθρωπο με κοινή λογική και IQ>=75. 

Κλείνοντας να πούμε πως δεν είναι η πρώτη φορά που το 5G εμπλέκεται στα δίχτυα της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς όταν η πανδημία ήταν ακόμη επιδημία που αφορούσε την Κίνα τότε πολλοί σοφοί έσπευσαν να μιλήσουν για χημικό πόλεμο των Αμερικανών εις βάρος της Κίνας με αφορμή το ψυχροπολεμικό σκηνικό με φόντο την ανάπτυξη της τεχνολογίας 5G. Αργότερα που η πανδημία έβαλε στο στόχαστρο (για πολύ συγκεκριμένους κοινωνικό-οικονομικό-πολιτικούς λόγους) τις ΗΠΑ, βγήκαν άλλοι σοφοί χθες-προχθές και μίλησαν για αντίθετο πόλεμο, τον οποίο ξεκίνησαν σκοτεινοί, μυστικοί πράκτορες Κινέζοι, κρυμμένοι μέσα σε παγόδες και καμουφλαρισμένοι σε μοναχούς με πορτοκαλί μανδύες, οι οποίοι σκοπεύουν να εξοντώσουν τη δύση μέσω αυτού του πανίσχυρου βιοχημικού τους όπλου.

Για να τελειώνουμε, ο πόλεμος των μονοπωλίων για την ανάπτυξη των δικτύων 5G στον πλανήτη, υπάρχει και μαίνεται υπογείως λόγω της πανδημίας που τον αναγκάζει σε μια προσωρινή ανακωχή. Το έργο θα συνεχιστεί πολύ σύντομα στα πλαίσια της μελλοντικής κανονικότητας του καπιταλισμού. Όσον αφορά τον πόλεμο με τον κορονοϊό, σαφώς και αυτός υπάρχει, είναι παγκόσμιος απέναντι σε έναν μικροσκοπικό, αόρατο και ύπουλο εχθρό, ο οποίος βρίσκει γόνιμο έδαφος και εξαπλώνεται πάνω στη σάπια παγκόσμια καπιταλιστική ανάπτυξη που θέλει ανίκανα δημόσια συστήματα υγείας, έρμαια στο βωμό του κέρδους της ιδιωτικής υγείας. Βρίσκει επίσης γόνιμο έδαφος εξάπλωσης στην ασφυκτική αστυφιλία που προκαλεί ο καπιταλισμός, αναγκάζοντας τις λαϊκές μάζες να ζουν μέσα σε τσιμεντένιες κονσέρβες, ο ένας πάνω στον άλλον, στις υπερπληθείς μεγαλουπόλεις και στις καπιταλιστικές μητροπόλεις του κόσμου. Ο ιός βρίσκει τις πόρτες ανοιχτές, εισβάλλει και δολοφονεί ανθρώπους που στερούνται φαρμάκων, παρά το γεγονός πως κάθε χρόνο δισεκατομμύρια δολάρια διατίθενται για την έρευνα, κατά κύριο λόγο σε ιδιωτικές εταιρείες και ιδιωτικά πανεπιστήμια. Το αποτέλεσμα είναι αντί για νέα φάρμακα να γεννιούνται σκάνδαλα τύπου Novartis, ξανά στο βωμό του κέρδους της ιδιωτικής υγείας. 

Εν κατακλείδι, κανείς παρανοϊκός επιστήμονας κλεισμένος μέσα σε εργαστήρια που βρίσκονται στα έγκατα της γης δεν κατασκεύασε τον κορονοϊό και έπειτα άρχισε να τον διασπείρει με ψεκαστικά αεροπλάνα που πιλόταρε ο Πάνος Καμμένος με στολή παραλλαγής. Ο κορονοϊός ξεκίνησε από φτωχές λαϊκές γειτονιές που οι άνθρωποι οριακά επιβιώνουν σε συνθήκες μηδενικής υγιεινής και ξεκίνησε να εξαπλώνεται και να μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο -και όχι μέσω ραδιοκυμάτων 5G- εκμεταλλευόμενος τις αμέτρητες μεταφορές εμπορευμάτων και ανθρώπων που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στα πλαίσια της ελεύθερης καπιταλιστικής αγοράς. Το γεγονός πως όλα τα ρούχα που αγοράζετε καθημερινά και γράφουν Made in Italy είναι κατασκευασμένα από κινέζικες πρώτες ύλες και από κινέζικα φτηνά εργατικά χέρια σε συγκεκριμένες επαρχίες της Ιταλίας, εξηγεί απολύτως τη διασπορά του ιού στη φίλη και γείτονα χώρα, η οποία είναι το πλέον πληττόμενο κράτος, επί του παρόντος, έχοντας πληρώσει το βαρύτερο φόρο αίματος. Πίσω από την ανεξέλεγκτη πανδημία και τους εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους βρίσκεται μόνο ο Καπιταλισμός. Αυτός δολοφονεί.

Μείνετε σπίτι, σκεφτείτε τι διαβάζετε, προσέξτε τις πηγές σας και κρίνετε αν και τι θα αναδημοσιεύσετε είτε στα ψηφιακά, είτε στα αναλογικά κοινωνικά σας δίκτυα. Σταματήστε άμεσα την αλυσίδα διάδοσης του κορονοϊού αλλά και της ανοησίας των fake news.

Υγιαίνετε!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: