Ο τελευταίος έκλεισε την πόρτα – Έφυγαν όλοι οι ευρωβουλευτές της χρυσής αυγής

Όλοι οι πρώην χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές κατήγγειλαν μεθοδεύσεις στο παρασκήνιο, φαυλότητες, συναλλαγές, σκοπιμότητες με ιδιοτελή συμφέροντα και χρηματισμούς

Ο τελευταίος τελικά έκλεισε την πόρτα αφού αποχώρησε από την «χρυσή αυγή» και ο τρίτος ευρωβουλευτής της ο Λάμπρος Φοντούλης και δεν έμεινε κανένας να εκπροσωπεί το ναζιστικό μόρφωμα στην ευρωβουλή.

Όλοι οι πρώην χρυσαυγίτες ευρωβουλευτές κατήγγειλαν μεθοδεύσεις στο παρασκήνιο, φαυλότητες, συναλλαγές, σκοπιμότητες με ιδιοτελή συμφέροντα, χρηματισμούς και άλλα πολλά.

Οι 2 τελευταίοι ευρωβουλευτές που αποχώρησαν, Επιτήδειος και Φουντούλης, κατήγγειλαν αποκλεισμό τους από το ψηφοδέλτιο της «χρυσής αυγής», χωρίς να γίνει κάποια συζήτηση μαζί τους, χωρίς να εξηγηθούν οι λόγοι για αυτό, χωρίς να τους γνωστοποιηθεί κάτι. Καταγγέλλουν ότι όλο αυτό έγινε για να προωθηθεί η υποψηφιότητα του υπόδικου χρυσαυγίτη Γιάννη Λαγού που κατηγορείται για συμμετοχή σε ξυλοδαρμούς, επιθέσεις, τραμπουκισμούς, όπως επίσης ότι είναι ένας από τους επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης. Είναι αυτός που τα ναζιστικά τάγματα εφόδου της Νίκαιας του ανέφεραν, ότι ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε και έπαιρναν εντολές από αυτόν πως θα κινηθούν αργότερα. Στοιχεία που προκύπτουν από την δικογραφία και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν.

Η «χρυσή αυγή» όταν διατάχτηκε να πάρει μέρος στην αναμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού με την έναρξη της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα από το 2008, αυτό που διακήρυττε πλην άλλων ήταν αξιοκρατία, χτύπημα στην φαυλότητα, στις παλαιοκομματικές πρακτικές προώθησης των ημετέρων, στις σκιώδεις συναλλαγές, στον χρηματισμό.

Αποδείχτηκε μέντορας η ίδια όλων αυτών των πρακτικών αφού σε όλη την Ελλάδα έχουμε από το 2013 αποχωρήσεις μελών και στελεχών της «χρυσής αυγής» από τοπικούς πυρήνες, καταγγέλλοντας τέτοια φαινόμενα, με αποκορύφωμα την αποχώρηση των 3 ευρωβουλευτών της.

Για ιδιοτελείς σκοπιμότητες ατόμων, για άεργους που δεν προσφέρουν, είχε καταγγείλει ο Ελευθέριος Συναδινός ο πρώην χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής. Ενέργειες που έθιγαν την αξιοπρέπεια και την ηθική του όπως δήλωσε για τους λόγους της αποχώρησης του από αυτήν.

Η «χρυσή αυγή» αναγκαία για το σύστημα αυτοπροβάλλεται σαν «πατριωτική», «εθνική» οργάνωση, καλύπτοντας το ναζιστικό της χαρακτήρα. Προωθεί τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία, το ρατσισμό και την ξενοφοβία, για να υπηρετήσει πολλαπλούς στόχους του συστήματος.

Από την μια χρησιμεύει για να συντηρείται όσο χρειάζεται ένα τεχνητό κλίμα έντασης μεταξύ των λαών μέσω του εθνικισμού. Για να αναλαμβάνουν δράση με επεμβάσεις και άλλους τρόπους οι ιμπεριαλιστές κυρίως (ΗΠΑ – Ε.Ε – ΝΑΤΟ) και να προωθούν τα άνομα αντιλαϊκά πολεμοκάπηλα σχέδιά τους, σε μια περίοδο που εντείνονται οι ανταγωνισμοί στην περιοχή, για τον έλεγχο των ενεργειακών δρόμων και μεταφοράς προϊόντων.

Από την άλλη αξιοποιείται σαν «αντισυστημική» δύναμη, με το χαλκευμένο προσωπείο που φοράει, για να εγκλωβίζει θυμωμένο, οργισμένο λαό από τις αντιλαϊκές – ευρωενωσιακές πολιτικές, να τις εκτονώνει με άναρθρες πατριδοκάπηλες φωνές, να τις αποστεώνει από κάθε ριζοσπαστισμό και να αποκόπτει τη δυνατότητα να χειραφετηθούν από την αστική πολιτική και ιδεολογία, συκοφαντώντας, προβοκάροντας το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα και κυρίως τις ταξικές – αντιμονοπωλιακές δυνάμεις.

Δύναμη του συστήματος είναι η «χρυσή αυγή» εργαλείο στα χέρια των καπιταλιστών, για να δρα και σαν δύναμη κρούσης απέναντι σε οργανωμένους εργάτες και συνδικάτα, όπως έκανε στο Πέραμα με τη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και κομμουνιστές.

Ο κόσμος δεν πρέπει να κάνει ότι δεν καταλαβαίνει τι είναι η «χρυσή αυγή», ούτε να ψάχνει «καλά» και «κακά» σε αυτήν. Η «χρυσή αυγή» είναι ναζιστική οργάνωση, από εκεί απορρέει η δολοφονική της δράση. Η στρατηγική υπηρετείτο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, έχοντας κάτω από την μπότα της τον λαό με τα κατακρημνισμένα δικαιώματά του, για να διαιωνίζονται απρόσκοπτα τα κέρδη των καπιταλιστών.

Να μην αφήσουμε την ιστορική λήθη, την ημιμάθεια που είναι χειρότερη από την αμάθεια και τα ψέματα να διαμορφώνουν την λαϊκή συνείδηση. Ο φασισμός πάντα ήταν σύμμαχος του συστήματος και εχθρός του λαού. Ο φασισμός πολεμήθηκε από το λαό μας σαν δύναμη αντιπατριωτική, αντιδραστική, αντιλαϊκή, φιλοιμπεριαλιστική. Αυτό πρέπει να κάνουμε και τώρα κόντρα στους εμπόρους του πατριωτισμού, κόντρα στα ψευτοπροοδευτικά μέτωπα σοσιαλδημοκρατών και φιλελεύθερων.

Κόντρα στις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές που θέλουν να επιβάλλουν, να αντιτάξουμε την ταξική ενότητα των εργαζομένων που θα διαμορφώσουν ένα μαχητικό αγωνιστικό ρεύμα, για να αντεπιτεθεί ο λαός, και να βάλει ένα τέλος στον φαύλο κύκλο της ανεργίας, της φτώχειας, της ανασφάλειας, της αβεβαιότητας, της οικονομικής κρίσης και των πολέμων.

Παναγιώτης Σαββίδης

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: