Huawei εναντίον ΝΑΤΟ;

Αν τελικά οι αμερικανικοί τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί αναλάβουν να στήσουν την δικτυακή υποδομή του 5G, τότε αυτοί με τη σειρά τους θα ελέγχουν τα δεδομένα εξυπηρετώντας τη δική τους κατασκοπία και αγαστά ιδρύματα όπως η NSA και η CIA. Και τώρα αυτό μας κάνει να κοιμόμαστε ήσυχοι;

Αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν μια εταιρεία κατασκευής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού να αποτελεί απειλή για μία στρατιωτική συμμαχία όπως το ΝΑΤΟ. Πολλές απειλές έχει κατά καιρούς αναγνωρίσει η λυκοσυμμαχία του ΝΑΤΟ, βάζοντας στο στόχαστρο κυβερνήσεις κρατών, εξτρεμιστικές οργανώσεις, πολιτικούς και στρατιωτικούς αρχηγούς, ανυπόστατες θεωρίες περί κατοχής όπλων – πυρηνικών και μη – από χώρες των οποίων εποφθαλμιά τα εδάφη και υπεδάφη. Ωστόσο το πώς μία πολυεθνική τεχνολογική εταιρεία μπορεί να γίνεται απειλή για το ΝΑΤΟ είναι κάτι το οποίο προκαλεί αίσθηση.

Σαφώς και είναι πασιφανές το γιατί το αμερικανικό συνδικάτο πολέμου που εξυπηρετεί τα καπιταλιστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια της δυτικής ολιγαρχίας θεωρεί μια κινεζική εταιρεία ως απειλή, στα πλαίσια ενός άλλου τύπου παγκοσμίου πολέμου που λαμβάνει χώρα σε οικονομικό επίπεδο. Ωστόσο μιας που είμαστε μερικές μόλις ημέρες πριν την Κυριακή της Αποκριάς, το ΝΑΤΟ επέλεξε να μασκαρέψει τα πραγματικά του κίνητρα με φτηνά κοστούμια φτιαγμένα από κουρελούδες που τα κομμάτια τους προέρχονται λίγα από την διπλωματία, λίγα από τη γεωστρατηγική και λίγα από την ασφάλεια πληροφοριών (εδώ λόγω ειδικότητος θα μου επιτρέψετε να γελάσω με τα αβάσιμα επιχειρήματα).

Το αποτέλεσμα όλων αυτών των κουρελούδων δηλώθηκε δημοσίως από τον βασιλιά καρνάβαλο, Μάικ Πομπέο, υπουργό εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος κατηγόρησε το Πεκίνο πως προσπαθεί να χτίσει μια αυτοκρατορία, χρησιμοποιώντας ως δούρειο ίππο την κινεζική κατασκοπία. Ο δε δούρειος ίππος αυτός κρύβει στην κοιλιά του τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό κατασκευασμένο από την Huawei, αφήνοντας να εννοηθεί πως η διακίνηση των δεδομένων μέσω αυτού του εξοπλισμού δύναται να υποκλαπεί, μετατρέποντας τις υποδομές σε κοριούς της κινεζικής κατασκοπίας.

Η ερώτησή μου προς τον κύριο Πομπέο είναι απλή. Μήπως κρίνετε εξ ιδίων τα αλλότρια αγαπητέ υπουργέ; Μήπως θα είχε νόημα να ανατρέξουμε στο περιβόητο δίκτυο Echelon που χρόνια τώρα ακούει, βλέπει και καταγράφει κάθε διακίνηση δεδομένων παγκοσμίως; Και έστω πως έχει δίκιο τόσο ο Πομπέο όσο και ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ και η Κίνα προσπαθεί όντως να διεισδύσει σε νευραλγικής σημασίας δυτικές υποδομές, ασκώντας μία δόλια στρατηγική όπως την αποκάλεσε, αυτό σημαίνει αυτομάτως ότι αν τελικά οι αμερικανικοί τηλεπικοινωνιακοί κολοσσοί αναλάβουν να στήσουν την δικτυακή υποδομή του 5G, τότε αυτοί με τη σειρά τους θα ελέγχουν τα δεδομένα εξυπηρετώντας τη δική τους κατασκοπία και αγαστά ιδρύματα όπως η NSA και η CIA. Και τώρα αυτό μας κάνει να κοιμόμαστε ήσυχοι;

Όσον αφορά το ΝΑΤΟ, η απειλή που συνιστά η κινεζική ανάπτυξη των υποδομών εκφράστηκε δια στόματος Γενς Στόλτενμπεργκ, του ίδιου του γενικού γραμματέα της πολεμικής εταιρείας, ο οποίος κάλεσε την αμερικανική πλουτοκρατία να παρακάμψει την επιθυμία μεσοπρόθεσμων οικονομικών οφελών και να επενδύσει στις εγχώριες τηλεπικοινωνιακές πολυεθνικές ούτως ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια της χώρας και της δύσης, ήτοι των αμερικανικών προτεκτοράτων. Μάλιστα τόνισε πως τα ζωτικής σημασίας συστήματα των εταίρων του ΝΑΤΟ μπορεί να καταστούν ευάλωτα σε παρενοχλήσεις, υποκλοπές, χειραγωγήσεις και κατασκοπία, εάν και εφόσον εμπλακεί η Κίνα στην ανάπτυξή τους.

Ο υπουργός άμυνας των ΗΠΑ μάλιστα δήλωσε πως αν δεν αντιληφθούμε εγκαίρως την απειλή και δεν αντιδράσουμε άμεσα, τότε ίσως τεθεί σε κίνδυνο (δυστυχία μας) η πλέον επιτυχημένη στρατιωτική συμμαχία που φτιάχτηκε ποτέ, το αγαπημένο μας ΝΑΤΟ. Έτσι κάλεσε όλους τους νατοϊκούς ‘συμμάχους’ να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό τη συμμετοχή της Huawei στην ανάπτυξη των δικτύων 5G, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στη Βρετανία, η οποία όπως δήλωσε προλαβαίνει ακόμη να κάνει δύο βήματα πίσω και να αλλάξει την ειλημμένη απόφασή της για συμμετοχή της Huawei σε ποσοστό 35% επί του συνολικού έργου.

Τέλος, ο Αμερικανός υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, μας ανακοίνωσε περιχαρής πως ‘ο θάνατος της διατλαντικής συμμαχίας είναι υπερβολικά μεγαλοποιημένος και πως η δύση κερδίζει και μαζί της κερδίζουμε και εμείς’. Ωσαννά!

Αυτό που ξέχασαν να μας πουν οι φίλοι μας είναι πως ο βασικός προβληματισμός τους δεν είναι μόνο η ασφάλεια της συμμαχίας του θανάτου, αλλά και τα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια που πρόκειται να δαπανηθούν για την ανάπτυξη των δικτύων 5G, μια επένδυση που έχει γίνει αυτοσκοπός για όλα τα τηλεπικοινωνιακά μονοπώλια παγκοσμίως. Αν κάτι αποτελεί απειλή για την ασφάλεια των λαών, αυτό είναι ο καπιταλισμός, ένα σύστημα απάνθρωπο που στο βωμό του κέρδους δε διστάζει να θυσιάσει οτιδήποτε, ακόμη και ανθρώπινες ζωές.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: