Ένας αστεροειδής μας έλειπε τώρα…

Θα υπάρχουν και αρνητικά. Αλλά έτσι είναι αυτά. Μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Μπρος αστεροειδής και πίσω… κορονοϊός και καπιταλισμός.

Δε θέλω να σας τρομάξω, αλλά… ο μεγαλύτερος αστεροειδής που έχει πλησιάσει ποτέ την τροχιά της γης, θάρθει στις 29 Απρίλη, μόλις… 7 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη γη. Πρόκειται για τον αστεροειδή (52768) 1998 OR2, ένα μεγαθήριο με διάμετρο από 1,8 μέχρι 4,1 χιλιόμετρα, που θα μπει στην τροχιά της γης (προσοχή: στην τροχιά είπα, όχι στην ατμόσφαιρα) με ταχύτητα 8,7 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο. 

Οι αστρονόμοι της ΝΑΣΑ, που ήξεραν αυτό το αντικείμενο και την πορεία του από το 1998, θα έχουν μεν την ευκαιρία να παρατηρήσουν έναν τόσο μεγάλο αστεροειδή, αλλά ταυτόχρονα τον χαρακτηρίζουν «δυνητικά επικίνδυνο», επειδή, «τέτοια αντικείμενα με διάμετρο ενός χιλιομέτρου και άνω, μπορούν να προκαλέσουν παγκόσμια καταστροφή σε περίπτωση που συγκρουστούν με τον πλανήτη». 

Όμως αυτά είναι υποθετικά και οι επιστήμονες δεν θεωρούν τον (52768) 1998 OR2 «άμεση απειλή». Επιπλέον καθησυχαστικό είναι ότι τις περισσότερες φορές, ο όποιος αστεροειδής μπαίνει στο ηλιακό σύστημα, πριν πλησιάσει τους εσωτερικούς πλανήτες, τελικά κάμπτεται σε μια τροχιά που τον ωθεί έξω από αυτό. Άλλωστε ο ίδιος είχε ξαναπεράσει από δω κοντά και στις 12 Μαρτίου του 2009, χωρίς να μας ενοχλήσει στο παραμικρό.

Έτσι κι αλλιώς, η ΝΑΣΑ έχει αναπτύξει τεχνολογίες διαρκούς παρατήρησης σε πραγματικό χρόνο, αλλά και πειραματίζεται σε τεχνικές καταστροφής τέτοιων αντικειμένων ή αλλαγής της πορείας τους με ανθρώπινη παρέμβαση. (Οι πληροφορίες από Sputnic).

Ίσως είναι κι αυτό μια λύση;;; 

Πάντως, ακόμα κι αν όλα πάνε στραβά με τον αστεροειδή (όπως άλλωστε γίνεται σ’ όλες τις ταινίες του Hollywood), το σενάριο αυτό έχει και… θετικές πλευρές.

1.Θα βγούμε από τα σπίτια, θα ξανά αγκαλιαστούμε, θα ξαναφιληθούμε, θα ξαναπηδηχτούμε, θα ξαναπάμε στα μπαρ για μια τελευταία μπύρα.

2.Θα πηδηχτούν όλες οι παρθένες (σ’ όλα τα έργα έτσι γίνεται την τελευταία βραδιά πριν την καταστροφή).

3.Θα μπορέσουν οι πιστοί να πάν στις εκκλησίες, χωρίς γκρίνιες. Να κατεβάζουν ελεύθερα τη θεία κοινωνία με τις νταμιτζάνες και να χαίρονται ασύστολα που τις επόμενες ώρες θα συναντήσουν τον δημιουργό τους.

4.Θα λυθεί σ’ όλους η απορία αν υπάρχει θεός και παράδεισος (Την κόλαση τη βλέπουν όλοι).

5.Όσοι έχουν κόψει τσιγάρα, μπάφους, ουίσκι, αλάτια, γλυκά κι ό,τι άλλο, εκείνη τη μέρα, θα τα κάνουν όλα με την ησυχία τους και χωρίς γκρίνιες από τη γυναίκα τους ή το γιατρό τους.

6.Θα κλείσει με τη μία η Μόρια και η ΒΙΑΛ.

7.Θα καταργηθούν τα ΜΑΤ.

8.Θα σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι.

9.Το σημαντικότερο είναι ότι θα γίνουμε σε μια βραδιά η γενιά που έζησε την πλήρη καταστροφή του καπιταλισμού. Δεν είναι καθόλου λίγο αυτό.

Φυσικά θα υπάρχουν και αρνητικά. Αλλά έτσι είναι αυτά. Μη τα θέλουμε όλα δικά μας. Μπρος αστεροειδής και πίσω… κορωνοϊός και καπιταλισμός.

Όλα θα πάνε καλά… 

Μη φοβάστε όμως. Σ’ όλες τις ταινίες καταστροφής, την τελευταία στιγμή κάποιος κάτι κάνει και σώνεται η ανθρωπότητα. Κι αυτή τη φορά, από τον αστεροειδή θα μας σώσουν οι αστροφυσικοί. Κι από τον καπιταλισμό εσύ. Δεν έχει μείνει άλλος για να μας γλυτώσει από αυτό τον καρκίνο του πλανήτη. 

Από τον κορωνοϊό όμως, το πράγμα… παίζεται. Δε σε είδα πάλι σπίτι χτες κι ανησυχώ. Όλοι ήσασταν σε «συνωστισμούς» που… «εξαιρούνται». Άλλος ήταν εκκλησία, άλλος παραλία, άλλος σε διαδήλωση κι άλλος χάζευε ομαδικά τους τσολιάδες στο σύνταγμα. Μπες λοιπόν γρήγορα μέσα μη τα πάρω. 

Παρ’ όλα αυτά, τολμώ την πρόβλεψη ότι «όλα θα πάνε καλά». Αν τελικά δεν πάνε, ψάξτε με σας δώσω… τα ρέστα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: