Ένα φάντασμα πλανάται πάνω από τους φιλελέδες

Αν αντιδρούν υστερικά για μια ομαδική φωτογραφία γύρω από έναν τάφο, φαντάσου πώς θα κάνουν αν προλάβουν να ζήσουν καμιά επανάσταση.

Δύσκολα θα μπορούσε κάποια άλλη φωτογραφία να ερεθίσει τόσο πολύ τον φιλελέ εσμό στα social media, βγάζοντας τον Δαπίτη που (δεν) κρύβουν μέσα τους και μια “φλέβα χιούμορ” βουτηγμένη στη φορμόλη.

-Απολιθώματα, ΚΑΠΗ, χα-χα. Κουτσούμπας ντυμένος σαν κρεμμύδι.

Βρε τους σατανάδες, ακόμα κρατάμε τις κοιλιές μας από τα πολλά γέλια…

Για μισό λεπτό όμως. Αν είναι απολιθώματα, γιατί ξοδεύετε τόση φαιά ουσία -που δεν περισσεύει κιόλας, όπως φαίνεται- για εξυπνάδες; Τι έχετε να φοβηθείτε από μια παρέα απολιθώματα; Εκτός κι αν δε φοβάστε για αυτό, αλλά είδατε κάποιο φάντασμα -που πλανάται πάνω από τον γέρικο κόσμο της εκμετάλλευσης.

Αν είναι έτσι, χαλάλι το κακό χιούμορ, το δικαιολογούμε ως αδέξια ακροδεξιά προσπάθεια να διασκεδάσετε τους φόβους σας. Μη φοβάστε όμως. Τον Μαρξ και να θέλουμε, δεν μπορούμε να τον νεκραναστήσουμε. Αλλά και εσείς, τον μαρξισμό -και να θέλετε- δεν μπορείτε να τον θάψετε. Μπορείτε απλά να φροντίζετε για τον δικό σας ιστορικό νεκροθάφτη, σαν καλός τυφλοπόντικας, που σκάβει το λάκκο του.

Κρατήστε όμως και μια στάλα ψυχραιμία για την κρίσιμη ώρα -αν σπάσει ο διάολος κάνα ποδάρι και η αλυσίδα κάποιον αδύναμο κρίκο. Και ως τότε ξορκίστε τους φόβους σας διαβάζοντας τα άπαντα του Τζήμερου που “αποδομεί” τον Κάρολο σε τρεις κινήσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: