Εκάς οι βέβηλοι!

Εκάς οι παρακρατικοί! Εκάς οι κυρ-Παντελήδες! Εκάς οι κεφαλαιοκράτες και τα πολιτικά τους ανδρείκελα! Εκάς οι φαρισαίοι!

Τις τελευταίες ημέρες, μερικά θρασύδειλα, φασιστοειδή, μιάσματα κυκλοφορούν κατά τις νυχτερινές ώρες, σαν τις κατσαρίδες λερώνοντας τείχους σχολείων και πανεπιστημίων και κυρίως προσπαθώντας να λεκιάσουν όσα δεν μπορούν καν να αγγίξουν. Στόχος τους ο Κομμουνισμός, η Αριστερά γενικότερα, η Αναρχία και βέβαια οι Κνίτες. Πρόκειται για πατριδοκάπηλους τραμπούκους που μεταμορφώνουν τα φιλοφασιστικά και φιλοχουντικά αισθήματά τους σε κίβδηλο πατριωτισμό, αναχρονιστικό φονταμενταλισμό και σιχαμερό γκεμπελισμό. Ωστόσο είναι αξιοσημείωτο και αξιοπρόσεκτο το ότι αυτά τα απαίδευτα και αμόρφωτα όντα, γνωρίζουν τουλάχιστον, έστω και σαν τοποθεσία, την ύπαρξη ενός σχολείου ή ενός πανεπιστημίου. Γεγονός εξίσου εντυπωσιακό με την εικόνα των ΜΑΤ εντός πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Και βέβαια για να είμαι απολύτως δίκαιος θα πρέπει να αναγνωρίσω το σπάνιο μεν, θεαματικό δε, θέαμα της ορθογραφημένης βεβήλωσης.

Σαφώς οι ψευτοαπειλές και τα κούφια λόγια τους δεν υπήρχε καμία περίπτωση να φοβίσουν τους αποδέκτες τους. Δε λύγισαν άλλωστε σε ξερονήσια και φυλακές, δε φοβήθηκαν βασανιστήρια και εκτελεστικά αποσπάσματα. Το μόνο πρόβλημα είναι αισθητικό και οικονομικό, διότι σαφώς η ασχήμια ενοχλεί την αισθητική μας και το βάψιμο των τοίχων κοστίζει. Σκεφτόμουν να κλείσω το σχολιασμό αυτού του συμβάντος με αντίστοιχο τρόπο, όπως για παράδειγμα με το εξαιρετικό σύνθημα «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά, μπλόκο στους ΦΑΣΙΣΤΕΣ σε κάθε γειτονιά». Ωστόσο στην πορεία το ξανασκέφτηκα και αποφάσισα να κλείσω με μια ρήση από τα Ελευσίνια Μυστήρια: «Εκάς οι βέβηλοι!».

Όμως τις τελευταίες ημέρες έλαβαν χώρα και άλλα εξίσου δυσάρεστα περιστατικά, τα οποία δε θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστα. Για παράδειγμα τα έκτροπα που συνέβησαν στα αμφιθέατρα των σχολών κατά τη διάρκεια των γενικών συνελεύσεων των φοιτητών. Διάφοροι παρακρατικοί τραμπούκοι εισβάλλουν στα αμφιθέατρα κατά τη διάρκεια των γενικών φοιτητικών συνελεύσεων και διαλύουν την πλέον σημαντική και συνάμα ιερή διαδικασία που μπορεί να λάβει χώρα μέσα σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα. Τη συζήτηση μεταξύ των φοιτητών με σκοπό τη λήψη απόφασης για τις κινητοποιήσεις τους, την ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, την ανάπτυξη της διαλεκτικής.

Σαφώς στα δελτία ειδήσεων των αστικών ΜΜΕ θα ακούσατε πως τις γενικές συνελεύσεις διέλυσαν αναρχικοί. Αυτό όμως δεν είναι αληθές. Είναι επιτηδευμένα κίβδηλο και ιδιαιτέρως επικίνδυνο. Και αυτό διότι δεν πρόκειται για αναρχικούς με την έννοια της λέξης, δηλαδή θεωρητικούς της αναρχίας. Πρόκειται για τους περίφημους γνωστούς αγνώστους, τους περίφημους μπαχαλάκηδες, αυτούς που εμείς ονομάζουμε και κατονομάζουμε ως παρακρατικούς. Είναι οι ίδιοι παρακρατικοί που προκαλούν χωρίς λόγο τα ΜΑΤ που στέκουν εκατέρωθεν των μπλοκ διαδηλωτών στις πορείες, τους πετούν πέτρες και μολότοφ και εκείνοι απαντούν με χημικά. Το αποτέλεσμα είναι πάντα ίδιο και προσχεδιασμένο. Οι πορείες και τα συλλαλητήρια σκορπίζουν.

Τα αστικά ΜΜΕ βιντεοσκοπούν και μοντάρουν πλάνα που παρουσιάζουν τα επεισόδια, αντί να εστιάσουν στον ταξικό χαρακτήρα των μαζικών κινητοποιήσεων. Το απαθές τηλεοπτικό κοινό τρομοκρατείται και βρίσκει άλλοθι για την αδιαφορία και των ωχαδερφισμό του, με πρόσχημα τον ενδεχόμενο κίνδυνο. Το σχέδιο των παρακρατικών έχει πετύχει. Η ταξική συνείδηση του λαού έχει ατονήσει κι άλλο. Ωστόσο δεν είναι αποτέλεσμα και επιτυχία μόνο των παρακρατικών, αλλά και των κρατικών. Και αυτό διότι οι παρακρατικοί ήταν το ένα μέλος σε διατεταγμένη υπηρεσία. Το έτερο μέλος ήταν οι δυνάμεις καταστολής. Εξάλλου είναι πολλές οι φορές που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κουκουλοφόροι και ΜΑΤατζήδες να πηγαίνουν χέρι-χέρι και να συνεργάζονται φανερά.

Έτσι και στην περίπτωση των φοιτητικών συνελεύσεων οι «αναρχικοί μπαχαλάκηδες» μαντέψτε ποια παράταξη τραμπούκισαν και εκδίωξαν. Μα φυσικά τη ΔΑΠ! Τη ΔΑΠ που συνήθως απέχει των συνελεύσεων, τη ΔΑΠ που δεν είχε καν κατέβει υποψήφια στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Τη ΔΑΠ που πολλάκις μας έχει διαλαλήσει τις απόψεις της για το φοιτητικό συνδικαλισμό και τις θέσεις της για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Τη ΔΑΠ, τη φοιτητική παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, ήτοι της Κυβέρνησης! Η ιστορία που κατά το Μαρξ έχει την τάση να επαναλαμβάνεται την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη ως φάρσα, είναι ίδια και απαράλλαχτη από τότε που το παρακράτος της ΝΔ δολοφονούσε το Λαμπράκη. Τώρα μένει μόνο να βγει ο κύριος Μητσοτάκης και να αναρωτηθεί «Ποιος κυβερνάει τελικά τούτο τον τόπο». Εκάς οι παρακρατικοί!

Ταυτόχρονα αύριο τα δελτία ειδήσεων των αστικών ΜΜΕ θα φιλοξενήσουν αγανακτισμένους και φοβισμένους γονείς που θα δηλώνουν ανήσυχοι καθώς στέλνουν τα παιδιά τους να σπουδάσουν θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα, ασχέτως αν τα ίδια αυτά παιδιά μπορεί να πηγαίνουν στις σχολές οδηγώντας ένα μηχανάκι χωρίς κράνος. Ο κίνδυνος όμως που διατρέχουν ελλοχεύει μόνο στα αμφιθέατρα; Σαφώς όχι. Αντιθέτως, οι κίνδυνοι βρίσκονται παντού τριγύρω, εκτός από τα αμφιθέατρα των σχολών, αρκεί να λειτουργούν απρόσκοπτα από κομματικές και μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Όσον αφορά τους φοβισμένους γονείς δεν είναι τίποτα παραπάνω ή λιγότερο από τον περίφημο κυρ-Παντελή που μένει μακριά από κόμματα μη βρει μπελά. Εκάς οι κυρ-Παντελήδες!

Ο στόχος της κυβέρνησης (και μάλιστα πλειοψηφίας) του πρωθυπουργού «όλων των Ελλήνων» είναι να ισοπεδώσει με διαδικασίες εξπρές όλα τα αναχώματα που αποτελούν εμπόδιο στα σχέδια των κεφαλαιοκρατών, της τάξης δηλαδή την οποία εκπροσωπεί και εξυπηρετεί. Καταργεί το άσυλο, το φοιτητικό συνδικαλισμό και τις παρατάξεις με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Καταργεί την απεργία και τον εργατικό συνδικαλισμό με στόχο την εγκαθίδρυση εργασιακού μεσαίωνα. Καταργεί κάθε κοινωνική πρόνοια με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης και της δημόσιας υγείας. Εκάς οι κεφαλαιοκράτες και τα πολιτικά τους ανδρείκελα!

Το κόλπο των κυβερνώντων είναι καλοστημένο και μάλιστα έχοντας με το μέρος τους το λαό, ο οποίος είναι πεισμένος πως απαλλάσσεται από καρκινώματα ετών που βασανίζουν τη χώρα. Έτσι ο κύριος Μητσοτάκης θα κυβερνά μια κοινωνία της οποίας τα παιδιά απαγορεύεται να καπνίζουν στα μπαρ, αλλά ταυτόχρονα έχουν κάθε δικαίωμα στο να πίνουν μέχρι λιποθυμίας ακόμη και μέσα στις σχολικές αίθουσες. Μια κοινωνία που απαγορεύει το κάπνισμα ενώ ταυτοχρόνως νομιμοποιεί τη χρήση ναρκωτικών, γεγονός το οποίο αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στα φετινά ποσοστά πωλήσεων παράγωγων προϊόντων καννάβεως, σύμφωνα με το πόρισμα της μελέτης της ιατρικής σχολής του ΕΚΠΑ που δημοσιεύτηκε την περασμένη Τρίτη. Η υπόθεση του έργου είναι ξεκάθαρη. Πρόκειται για φαρισαϊσμό ανάλογο του βιβλικού. Τόσο οξύμωρο όσο η αποψινή επίσκεψη του υπουργού υγείας κυρίου Κικίλια στο ιστορικό στέλεχος της αριστεράς Μανώλη Γλέζο, που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Τον ίδιο άνθρωπο που τα πολιτικά πρότυπα του κυρίου Κικίλια λίγα χρόνια πριν εξόριζαν, φυλάκιζαν, βασάνιζαν και καταδίκαζαν τρις εις θάνατον και που ακριβώς το ίδιο θα έκανε και αυτός αν οι περιστάσεις ήταν διαφορετικές και το ημερολόγιο έγραφε 1967. Εκάς οι φαρισαίοι!

Τα απώτερα σχέδια όλων των παραπάνω εργασιών οδοστρωτήρα της κυβέρνησης θα φανούν πολύ σύντομα, δυστυχώς όμως θα είναι για μια εισέτι φορά πολύ αργά εάν δεν αγωνιστεί μαζικά ο λαός, φορώντας τα ταξικά γυαλιά του. Το ΚΚΕ προειδοποιεί εδώ και πολλά χρόνια για τα δεινά που πρόκειται να πλήξουν το λαό, όμως εκείνος κλείνει τα αυτιά του πεισματικά και αφήνεται στη μοίρα του, έρμαιο στα σχέδια των ισχυρών. Τα παραφερνάλια όλων αυτών των ενεργειών θα αλλάξουν άρδην την καθημερινότητά μας και όσα γνωρίζαμε ως σήμερα θα αποτελέσουν παρελθόν κι ανάμνηση. Ο μόνος τρόπος είναι να πολεμήσουμε στα ταξικά μας μετερίζια συνειδητά και μαχητικά. Ακόμη και αν περάσουν οι ψευδεπίγραφες αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις τους, κάνοντας κατάχρηση του δήθεν δημοκρατικού μας πολιτεύματος, στην πραγματικότητα θα είναι απλά μια αφορμή για νέους ταξικούς αγώνες. Θα είναι ένα νέο πάλης ξεκίνημα. Εργάτη, νέε, το ΠΑΜΕ σε καλεί, μας κήρυξαν τον πόλεμο, πολέμα τους κι εσύ!

Καλή δύναμη σε όλους και καλή αντάμωση! Ως τότε σας αφιερώνω τον “Εφιάλτη της Περσεφόνης”
σε στίχους Νίκου Γκάτσου και μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, έτσι για να σας μυήσω λίγο στα Ελευσίνια Μυστήρια! Εκάς οι βέβηλοι!

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: