Ευτυχώς που μας κυβερνούν οι …Άριστοι και σωθήκαμε

«Εθνική επιτυχία» της κυβέρνησης, που με τις κινήσεις της «μας έσωσε»… λένε επίσημα, αλλά και ψιθυριστά.

«Εθνική επιτυχία» της κυβέρνησης, που με τις κινήσεις της «μας έσωσε»… λένε επίσημα, αλλά και ψιθυριστά. Επιτυχία που θαρρούν ότι ανασταίνει ακόμα και τα νεκρά (από την αρχή ακόμα της κρίσης) ιδεολογήματα της “ελεύθερης  αγοράς” και «του ιδιωτικού τομέα».

  • –«Πέθανε ο πρόεδρος της «Βιοϊατρικής» Ευάγγελος Σπανός, μετά από μάχη με τον κορονοϊό… νοσηλευόταν στη Μ.Ε.Θ. του «Σωτηρία» (είδηση στο CNN). Ειλικρινά κρίμα ο άνθρωπος. Το παράδειγμα θα ήταν εξ’ ίσου αποκαλυπτικό, κι αν περιοριζόταν στο «νοσηλευόταν» και δεν έφτανε μέχρι το «πέθανε». Την ώρα λοιπόν που ακόμα και οι ίδιοι οι κλινικάρχες για την προσωπική τους νοσηλεία, τρέχουν στις «Σωτηρίες» (και κ. Σπανός δεν ήταν ο μόνος)… την ώρα που το δημόσιο νοσοκομείο και το προσωπικό του πεθαίνει μαζί με τους ασθενείς, στον πόλεμο ενάντια στον ιό… η κυβέρνηση κωφεύει στα αιτήματα των «ηρώων» και χρηματοδοτεί τις ιδιωτικές κλινικές, που όχι μόνο δε βάζουν πλάτη στη μάχη, αλλά πάνε να βγάλουν και υπερκέρδη από πάνω. Αυτοί χωρίς αντάλλαγμα δεν καταλαβαίνουν ούτε από «εθνικό», ούτε από «πόλεμο».
  • –Τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την πανδημία, βασικά είναι… η καραντίνα. Καλά έκανε. Δε συζητάμε αυτό. Αλλά κι αυτό το μέτρο πετυχαίνει γιατί ο λαός το εφαρμόζει. Για την δε αντιμετώπιση του κορονοϊού, ό,τι κάνουμε σαν χώρα, το κάνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας, που ευτυχώς τα κοράκια του ιδιωτικού τομέα δεν κατάφεραν ακόμα να το φέρουν στα χάλια του δημόσιου συστήματος των ΗΠΑ ή της Αγγλίας. Η κυβέρνηση χειροκροτά υποκριτικά τους «ήρωες», αλλά δε σκοπεύει να αποκλίνει από την πεπατημένη του φιλελευθερισμού. Ούτε ένας γιατρός δε διορίστηκε ακόμα στα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας. Και με τις ΜΕΘ που είναι ελάχιστες, βρήκαν ευκαιρία να μπουκώσουν τους ιδιώτες για να νοικιάσουν πανάκριβα μερικές ακόμα. Αλλά στα δημόσια νοσοκομεία παραμένουν και θα παραμείνουν πάλι ελάχιστες οι ΜΕΘ σε σχέση με τις 3.500 που απαιτεί ο Π.Ο.Υ., ανεξάρτητα από τη σημερινή κρίση.
  • –Η ενημέρωση των 6. Η επίσημη ιδιότητα με την οποία μας μιλάει («μας μοιρολογάει κάθε μέρα» που λέει κι ο κολλητός μου) ο κ. Τσιόδρας, είναι «εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου υγείας», μη το ξεχνάμε. Αργότερα ίσως είναι «επικεφαλής ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ». Μη το παίξετε στοίχημα, έχει ελάχιστη απόδοση. Τι μας λέει λοιπόν; Μας λέει κυβερνητικές δικαιολογίες, για να καλύψει την ανικανότητα του κράτους να εξασφαλίσει από πριν την στοιχειώδη επάρκεια σε υγειονομικό υλικό. Οτιδήποτε έχει κόστος, μας λέει ότι… «δε μας χρειάζεται». Έχει ας πούμε καταλάβει κάποιος από τα λεγόμενά του, αν πρέπει να φοράμε μάσκες ή γάντια; Αν πρέπει να κάνουμε τεστ και πότε; Σε ποια περίπτωση πρέπει να πάμε στο νοσοκομείο και σε ποια όχι; Αν υπάρχει κάποιος έλεγχος στα στρατόπεδα προσφύγων, φαντάρων, τσιγγάνων ή στα πλοία, πριν εμφανιστούν κρούσματα; Τι διαφορά έχει η «ανοσία της αγέλης» από αυτό που κάνουν αυτοί εδώ; Προσπαθούν να προλάβουν κάτι; Ή απλώς παρακολουθούν τι συμβαίνει κι είμαστε όλοι ικανοποιημένοι που μας έτυχαν… «πεντάρες»; Όπως άλλωστε «έτυχαν» και στις περισσότερες χώρες της γειτονικής μας Ευρώπης (Ανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια), όπου «το χέρι της αγοράς» δεν έχει ακόμα καταστρέψει πλήρως τον δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας;
  • –Η προπαγάνδα πάνω απ’ όλα. Δίνει η κυβέρνηση εκατομμύρια στις «ντουντούκες» της, στα κανάλια και σε κάποιους  ηθοποιούς. Η προπαγάνδα τους δεν είναι μόνο εναντίον μας, αλλά πρέπει να την πληρώσουμε κιόλας. Κι είναι ο ίδιος μηχανισμός που αύριο θα μας εξηγεί γιατί είναι τόσο καλό το νέο μνημόνιο που μας φέρνει η ΝΔ. Κι αυτοί ανήκουν στην κατηγορία «δεν δουλεύω για τη ψυχή της μάνας μου». Για «τη ψυχή της μάνας τους» δουλεύουν μόνο τα «κορόιδα» οι υγειονομικοί, οι υπάλληλοι των δήμων, των σούπερ μάρκετ, οι διανομείς κλπ. Αυτοί που από τώρα τους λένε οι «άριστοι» ότι το «μνημόνιο Μητσοτάκη» που έρχεται θα τους κόψει τους μισθούς και τις συντάξεις.
  • –Δίνει από συνήθεια κι άλλα εκατομμύρια στα διόδια και στους εφοπλιστές. Όχι ότι προσφέρουν κάτι στον πόλεμο κατά του κορoνοϊού. Αλλά… πάντα έτσι δε γίνεται; Κάνουν αυτοί μια «δωρεά» λίγα εκατομμύρια, που να δικαιώνει τον ρόλο του «εθνικού  ευεργέτη» και εισπράττουν την ίδια στιγμή εκατονταπλάσια. Τι γιατί; Αφού υπήρχαν «ματωμένα πλεονάσματα» και κοινοτικές ενισχύσεις, αυτοί θα έπαιρναν «τη μερίδα του λέοντος» σε κάθε περίπτωση. Τώρα έτυχε ο ιός. Αλλιώς θα βρίσκαν άλλη πρόφαση.
  • –«Σκοιλ Ελικικού»… ή πως επιμορφώνουν επιστήμονες οι «άριστοι». Σε μια γλώσσα που είναι google translate, μάλλον από τα Αγγλικά στα Σανσκριτικά, αλλά γραμμένα με Ελληνικούς χαρακτήρες. Το χειρότερο είναι ότι αυτό το ΚΕΚ που κάνει τέτοιου είδους επιμόρφωση σε επιστήμονες, πήρε τα 80.000.000 κι είχε έγκριση και πιστοποιήσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης. Ελευθερώστε τη σκέψη σας. Κάντε παραλληλισμούς. Ιδιωτικά πανεπιστήμια…  Εξ’ αποστάσεως κατάρτιση… Σεμινάρια επιμόρφωσης… Μεταπτυχιακά και διδακτορικά αγορασμένα ή πλαστά… Και λίγα σκεφτήκατε, από αυτά που δείχνουν την δήθεν «ανωτερότητα» του ιδιωτικού έναντι του δημοσίου και στην παιδεία και την κατάρτιση.
  • –Ποιες χώρες, ποιες ιδέες ζηλεύουν και αντιγράφουν οι λελέδες (από το φιλελέδες); Αυτές τις χώρες, που ακόμα και οι ίδιοι εδώ, τις χρησιμοποιούν σήμερα σαν παράδειγμα προς αποφυγή στο θέμα του Covid – 19 για να δείξουν ότι «εμείς πάμε καλά». Επιμένουν όμως να μηρυκάζουν τις αντιλήψεις του Τραμπ, του Τζόνσον και της ηγεσίας της ΕΕ, που ετοιμάζει νέα οικονομικά δεινά… μη τυχόν και προλάβουμε να πάρουμε ανάσα. Καμαρώνετε λελέδες; Για ποιο λόγο; Βλέπεται να πέτυχαν οι μέντορές σας στο θέμα του κορωνοϊού; Βλέπετε να βοήθησε το λαό αυτών των χωρών η διάλυση κυριολεκτικά του δημόσιου συστήματος υγείας τους; Βλέπεται να οδηγεί σε θετικά αποτελέσματα για το λαό το μπόλιασμα της λογικής όλων σας με το κόστος και το όφελος, με την ιεράρχηση της οικονομίας πάνω από τις ανθρώπινες ζωές, με το φασισμό και την επιλογή ασθενών;

Ύστερα πάλι λέω, «εγώ μάλλον κάνω λάθος, που περιμένω από τους «Σκοιλ Ελικίκα»… κάποια λογικά επιχειρήματα». Κι ακούω τα φοβερά για την «υπερμάχο» που «μας έστειλε τον κορονοϊό με το πούλμαν στον Πύργο για να μας προειδοποιήσει». Και για τον ιό που «κωλώνει μπροστά στο ελληνικό DNA». Επιχειρήματα που θα ακούσετε από τους… μετριοπαθείς. Γιατί οι «έξαλλοι» λένε ότι «ιός δεν υπήρξε ποτέ κι όλα είναι συνομωσία των Νεφελίμ».  Πάντως, θάταν περίεργο να περιμένουμε επιχειρήματα άλλου επιπέδου από οπαδούς του ανήθικου, καταστροφικού, παράλογου και απάνθρωπου νόμου του κέρδους.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: