“Δεν είναι ναζί, είναι εθνικιστές…” – Το άλλο με τους φασίστες το ξέρετε;

Οι Χρυσαυγίτες κέρδισαν ήδη το πρώτο ελαφρυντικό, αυτό της καλής διαγωγής. Της διαγωγής απέναντι στο σύστημα που υπηρετούν και το οποίο τους περιμένει σε λίγα χρόνια ξανά στην αγκαλιά του.

1. -Εμείς είμαστε εθνικιστές, εδώ στην Ελλάδα. Τι δουλειά έχουμε με τους ναζί στη Γερμανία;

Έλεγε η Τζένη, γυναίκα του κατάδικου Γερμενή, στο ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής. Και έδινε έτσι μια καλή αφορμή για να διευκρινιστεί, ελπίζουμε μια για πάντα, το ζήτημα. Μπορεί το NSDAP του Χίτλερ να ήταν εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα, αλλά οι Nazi δεν είναι παρά το χαϊδευτικό των εθνικιστών -από το Nazionalismus. Ο εθνικισμός είναι η πρωταρχική βάση του φασισμού, ο μόνος τρόπος που έχει βρει η αστική τάξη για να συσπειρώνει τις μάζες και να τις ρίχνει στον δρόμο, ως δύναμη κρούσης, για τους δικούς της σκοπούς.

Όταν οι χρυσαυγίτες λένε εκ του πονηρού πως είναι Έλληνες εθνικιστές και δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τον Ναζισμό που είναι γερμανικό φρούτο, στην πράξη δίνουν την καλύτερη ομολογία για την ιδεολογική τους ταυτόητα -και ας επιχειρούν να παίξουν με τις λέξεις για να την κρύψουν.

2. Πότε πολέμησε ο Μεταξάς τον φασισμό;

Κάποιοι δρέπουν όψιμα αντι-φασιστικές δάφνες για την Ελλάδα που αντιστέκεται στον φασισμό, όπως έκανε και 80 χρόνια πριν. Και άλλοι καμαρώνουν για τον ρόλο του δικτάτορα Μεταξά, λέγοντας ότι δεν ήταν τυπικός φασίστας, γιατί η 4η Αυγούστου είχε άλλα χαρακτηριστικά από τον ιταλικό φασισμό του Μουσολίνι ως ρεύμα. Ο φασιστικός διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και κάποιοι κρύβονται πίσω απ’ αυτές για να αποκρύψουν τις δικές τους ιστορικές, ιδεολογικές συμπάθειες, ενώ διακινούν τα αρχαιότερα fake-news για τον Μεταξά και το 8ωρο…

Ίσως κι ο Μεταξάς -που θαυμάζουν οι χρυσαυγίτες- να μην ήταν φασίστας, απλώς εθνικιστής. Τον Μεταξά των ρωτήσανε όμως; Γιατί ήταν το δικό του καθεστώς που παρέδωσε Έλληνες αγωνιστές στις δυνάμεις Κατοχής. Και ήταν η δική του εξουσία που κουβαλούσε, εν μέσω του πολέμου με τους Ιταλούς, αριστερούς δημοσιογράφους στην Ασφάλεια για να τους κάνει συστάσεις.

Εμείς με την Ιταλία πολεμάμε, όχι με τους φασίστες. Τι σας έφταιξε ο φασισμός για τον πόλεμο;

Εδώ θα κολλούσε και η απολογία του Μπούκουρα. Ποιοι φασίστες; Αυτοί μόνο πίτσες και καλτσόνε ξέρουν να κάνουν…

3. Π@@… Λεπενιώτη θα πεθάνεις!

Οι Χρυσαυγίτες μπήκαν στη φυλακή ως αυτό που είναι: κομμάτι του υποκόσμου. Εδώ, στα πρώτα δεύτερα του βίντεο, ακούγεται η φωνή του Μπαρμπαρούσση, με την χαρακτηριστική προφορά που τον προδίδει.

Ναι αλλά είναι καλά παιδιά, πολύτεκνοι, φιλόζωοι, υπεράνω υποψίας για φυγή, με γαλλικά και πιάνο, ένας παντρεύτηκε και την ίδια γυναίκα. Και από κοντά και η μάνα του Ηλιόπουλου να τραγουδά τον εθνικό ύμνο, σαν νωπή ανάμνηση από το ίδιο ντοκιμαντέρ για τις γυναίκες της Χρυσής Αυγής.

Οι Χρυσαυγίτες κέρδισαν ήδη το πρώτο ελαφρυντικό, αυτό της καλής διαγωγής. Της διαγωγής απέναντι στο σύστημα που υπηρετούν και το οποίο τους περιμένει σε λίγα χρόνια ξανά στην αγκαλιά του, αποκαθαρμένους από τα παλιά εγκλήματα και έτοιμους ίσως να συμβάλλουν σε μια “σοβαρή χρυσή αυγή”, παντώντας πάνω στην ανεμελιά μας.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: