Η αλληλεγγύη μας και η “αλληλεγγύη” τους – Ο λαός δίνει από το υστέρημά του ενώ οι εφοπλιστές μοιράζουν απλόχερα τη… σκέψη τους

Η αλληλεγγύη ήταν και είναι πάντα όπλο των λαών. Και δεν έχει καμία σχέση με τη φιλανθρωπία της αστικής ταξης και του σιναφιού της.

Μπορεί κάποιοι να μιλάνε για εθνική συμφορά, ακόμα και τώρα όμως, δεν παύει να υπάρχει ταξικό στίγμα και διαχωρισμοί στις αντιδράσεις και την αλληλεγγύη του καθενός.

Υπάρχει η αλληλεγγύη μας και η αλληλεγγύη τους ή πιο σωστά η “φιλανθρωπία” τους.

Από τη μια είναι τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνουν ομοσπονδίες, σωματεία και δεκάδες μαζικοί φορείς, ο απλός κόσμος που δίνει από το υστέρημά του, οι εθελοντές που βοηθούν στην πυρόσβεση, αυτοί που πρόσφεραν αφιλοκερδώς ιατρική περίθαλψη και καταλύματα για τους άστεγους, οι Αιγυπτιοι ψαράδες που βοήθησαν στη διάσωση, οι Κούρδοι κι οι Παλαιστίνιοι που συμμετείχαν στην αιμοδοσία για όσους νοσηλεύονται και έχουν ανάγκη, ο κόσμος που στήθηκε στην ουρά των νοσοκομείων για να δώσει αίμα, σε σκηνές συγκινητικές σαν κι αυτήν.

Κι από την άλλη υπάρχει η υποκρισία και η “αλληλεγγύη” των εφοπλιστών που έβγαλαν ανακοίνωση για να μοιράσουν απλόχερα τη… σκέψη τους που αυτήν την ώρα βρίσκεται στο πλευρό των πληγέντων. Όλα λόγος σου με χόρτασε και το ψωμί μου φάτο, για να παραφράσουμε μια γνωστή λαϊκή ρήση.


Η αλληλεγγύη ήταν και είναι πάντα όπλο των λαών. Και δεν έχει καμία σχέση με τη φιλανθρωπία της αστικής ταξης και του σιναφιού της.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: