«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις…»
“Η στάση της κυπριακής κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων δεν πρέπει να μεταφράζεται ως δουλοπρέπεια, αλλά ως την έκφραση της συνειδητής επιλογής της κυπριακής αστικής τάξης να συστρατευτεί με τα συμφέροντα των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ και του κράτους κατακτητή και δολοφόνου του Ισραήλ…”
Η Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου καταδικάζει την άγρια επίθεση της αστυνομίας σε διαδηλωτές στην αυθόρμητη ειρηνική διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα έξω από το Υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή την επιδρομή και αναχαίτιση από τις ισραηλινές δυνάμεις του στολίσκου Global Sumud Flotilla με ανθρωπιστική βοήθεια.
Οι εικόνες ρίψης σπρέι πιπεριού και ο ξυλοδαρμός ανυπεράσπιστων διαδηλωτών με τη χρήση γκλοπ, ασπίδων και άλλου εξοπλισμού, με σκοπό τη διάλυση της διαδήλωσης, είναι εικόνες καταστολής και αυταρχισμού ενός αστικού κράτους που επιδιώκει να καταπνίξει το κίνημα αλληλεγγύης απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό, να φιμώσει κάθε φωνή αντίστασης ενάντια στον λιμό και τη γενοκτονία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών, βία ασκήθηκε και εναντίον της δημοσιογράφου Μπισάν Ιμπραχήμ, παλαιστινιακής καταγωγής, η οποία υπέδειξε τέσσερις φορές τη δημοσιογραφική της ταυτότητα.
Εκπρόσωποι της αστυνομίας επικαλέστηκαν σήμερα την δήθεν μη συμμόρφωση των διαδηλωτών με τις υποδείξεις της αστυνομίας, κάτι που παραπέμπει στο νέο νόμο για περιορισμό των διαδηλώσεων, ο οποίος, όπως είχαμε προειδοποιήσει, αποτελεί ακόμα έναν κρίκο στην αλυσίδα των μέτρων της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού.
Μαρτυρίες διαδηλωτών κάνουν μάλιστα λόγο για παρουσία ένστολων με περιβολή που δεν είναι συνήθης για τα μέλη της αστυνομίας της Κύπρου, οι οποίοι μιλούσαν είτε σπαστά είτε καθόλου ελληνικά, δίνοντας διαταγές στα αγγλικά. Καμία έκπληξη δεν προκαλεί, βέβαια, το γεγονός ότι στον τόπο μας αλωνίζουν ξένοι παράγοντες, αφού οι αστικές κυβερνήσεις έχουν παραδώσει γη και ύδωρ σε ΗΠΑ-ΝΑΤΟ–ΕΕ, στο κράτος του Ισραήλ και στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις που έχουν βάλει στο μάτι τον πλούτο της περιοχής, για να προωθήσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου, εγχώριου και διεθνούς.
Η στάση της κυπριακής κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων δεν πρέπει να μεταφράζεται ως δουλοπρέπεια, αλλά ως την έκφραση της συνειδητής επιλογής της κυπριακής αστικής τάξης να συστρατευτεί με τα συμφέροντα των ΗΠΑ–ΝΑΤΟ–ΕΕ και του κράτους κατακτητή και δολοφόνου του Ισραήλ, για την αναβάθμιση της δικής της γεωπολιτικής και οικονομικής της θέσης. Αυτή η αναβάθμιση εκφράζεται ως επιθετικότητα απέναντι σε άλλους λαούς, η οποία παίρνει διάφορες πολυεπίπεδες μορφές στήριξης στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.
Ο λαός πρέπει να κρατήσει το ηθικό ψηλά, να μη σκύψει το κεφάλι απέναντι στην τρομοκρατία. Να αξιοποιήσει την πείρα του και να ενισχύσει τον προσανατολισμό και την οργανωμένη και μαζική δράση του που βάζει στο στόχαστρο τις πραγματικές αιτίες που γεννούν πολέμους, σφαγές και προσφυγιά: τον πραγματικό αντίπαλο, που είναι το κεφάλαιο και η εξουσία του.
Κομμουνιστική Πρωτοβουλία Κύπρου