Πλημμύρες στη Λήμνο: Στο ίδιο έργο θεατές…

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου: Η δικαιολογία των έντονων καιρικών φαινομένων, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η προσαρμογή της πολιτικής του κράτους σε αυτή την κατάσταση είναι επιβεβλημένη και πρέπει να είναι και άμεση.

30 Νοεμβρίου 2024 – 21 Φεβρουαρίου 2026. 14 μήνες μετά τις πλημμύρες  που στοίχισαν την ζωή σε δυο συνανθρώπους μας και κατέστρεψαν περιουσίες, σήμερα ο λημνιακός λαός έζησε ξανά στο πετσί του με τον πιο άγριο τρόπο τον ανύπαρκτο σχεδιασμό αντιπλημμυρικών έργων που τόσο ανάγκη έχει το νησί μας.

Κατεστραμμένοι δρόμοι, πλημμυρισμένα υπόγεια, σπίτια και μαγαζιά, καλλιέργειες  χαθήκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Κόποι ολόκληρης ζωής πήγαν στράφι από την συστηματική αδιαφορία του κράτους και των βαθμίδων της τοπικής διοίκησης(Δήμος και Περιφέρεια) που θεωρούν τα αντιπλημμυρικά έργα κόστος και ως εκ τούτου μη επιλέξιμη δαπάνη για υλοποίηση των έργων που θα προσφέρουν ουσιαστική θωράκιση στο λαό και στο βιός του. Την ώρα που δίνονται δισεκατομμύρια για νατοϊκές δαπάνες και σε εξοπλιστικά προγράμματα, η ασφάλεια του λαού απέναντι στα καιρικά φαινόμενα δεν είναι προτεραιότητα του κράτους.

Η δικαιολογία των έντονων καιρικών φαινομένων, πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Η προσαρμογή της πολιτικής του κράτους σε αυτή την κατάσταση είναι επιβεβλημένη και πρέπει να είναι και άμεση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ

Την άμεση αποζημίωση των κατοίκων και των επαγγελματιών της Μύρινας και των χωριών για τις καταστροφές που υπέστησαν οι περιουσίες τους.

Αντιπλημμυρικά έργα στη Μύρινα και στα χωριά και συντήρηση των υπαρχόντων.

Τον άμεσο ολοκληρωμένο καθαρισμό όλων των ρεμάτων, για να μην επαναληφθούν τέτοιες καταστροφές.

Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στην αγροτική οδοποιία. 

Την άμεση ολοκλήρωση – επικαιροποίηση της μελέτης και την κατασκευή του φράγματος Κάσπακα.

Καλούμε το Λημνιακό λαό, να ξεσηκωθεί και να δώσει μαζικό παρόν στη συγκέντρωση το Σάββατο 28 Φλεβάρη στις 12 το μεσημέρι στο λιμάνι της Μύρινας, ημέρα που συμπληρώνονται 3 χρόνια από το έγκλημα των Τεμπών.

Γιατί  Τέμπη, υπάρχουν παντού στην καθημερινότητα μας και αν δεν αντιδράσουμε θα τα ξαναβρούμε μπροστά μας.

Για να ακουστεί δυνατά το σύνθημα που έχει συγκλονίσει όλη τη χώρα «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». 

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: