“Τιμάμε το παρελθόν – Κατακτάμε το μέλλον” – Το μήνυμα του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας για την επέτειο Απελευθέρωσης της Ιταλίας

Ιδιαίτερα δυναμικό ήταν το παρόν του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας.

Μέρα απελευθέρωσης της Ιταλίας από το ζυγό του φασισμού και του ναζισμού η 25η Απρίλη και οι Ιταλοί κομμουνιστές τίμησαν τη μέρα όπως της άξιζε, με παρουσία στους δρόμους. Ιδιαίτερα δυναμικό ήταν το παρόν του Μετώπου Κομμουνιστικής Νεολαίας, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις σε διάφορες πόλεις της χώρας. Με κεντρικό σύνθημα “Τιμάμε το παρελθόν – Κατακτάμε το μέλλον” διατράνωσαν πως δε θα περάσει ούτε το ξαναγράψιμο της ιστορίας που επιχειρείται δυναμικά και στη γειτονική χώρα, ούτε η μετατροπή της επετείου σε “μουσειακό είδος”, αλλά μια ευκαιρία για έμπνευση στους αγώνες του σήμερα.

Χαρακτηριστική είναι και η ανάρτηση του Μετώπου στα ΜΚΔ, που αναφέρει:

“Η καλύτερη νεολαία της Ιταλίας νίκησε το φασισμό. Η αντίσταση προδόθηκε, οι ιδέες της ποδοπατήθηκαν από μια Ιταλία που μας καταδικάζει σε ένα μέλλον εκμετάλλευσης. Σήμερα η νεολαία ξανασηκώνει τη σημαία των ανταρτών και του αγώνα. Ζήτω η 25η Απρίλη”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: