Προσλήψεις εκπαιδευτικών: …Ροτέισιον και στην εκπαίδευση;

Τι κι αν τόσα χρόνια έτρεχες σε όλη την Ελλάδα όχι για διακοπές, αλλά για να αναπληρώσεις τον ίδιο σου τον εαυτό και στήριξες την εκπαίδευση; Τώρα πια είσαι λίγος… Κι αν δεν φρόντισες να πληρώσεις για να αποκτήσεις προσόντα δεν μπορείς να γίνεις μόνιμος, δεν είσαι αρκετός…

Τη φετινή σχολική χρονιά, στο υπουργείο ξεκίνησαν από νωρίς να προετοιμάζονται για την υποδοχή… και το διάλογο με μαθητές, φοιτητές και καθηγητές. Αφού διαπίστωσαν ότι τα εξωτερικά κάγκελα δεν εμποδίζουν όποιον θέλει να μπει στο υπουργείο, δόθηκε εντολή για μετατροπή του σε «φρούριο»…  Πρόσθεσαν κι άλλα εσωτερικά, αλλά ούτε κι αυτό στάθηκε εμπόδιο για τους μαθητές για να συναντήσουν τον υπουργό λίγο καιρό αργότερα.

Κι αφού πέρασαν οι μήνες… να ’σου λίγο πριν τα Χριστούγεννα ως άλλος Αι Βασίλης, ο υπουργός έφερε τα δώρα!

Όχι βέβαια για τους καθηγητές…

Για αυτούς επεφύλαξε άλλο «δώρο», αυτό της ανεργίας!

Τι κι αν τόσα χρόνια έτρεχες σε όλη την Ελλάδα όχι για διακοπές, αλλά για να αναπληρώσεις τον ίδιο σου τον εαυτό και στήριξες την εκπαίδευση; Τώρα πια είσαι λίγος…

Κι αν δεν φρόντισες να πληρώσεις για να αποκτήσεις προσόντα δεν μπορείς να γίνεις μόνιμος, δεν είσαι αρκετός…

Αν είσαι από τους «τυχερούς», θα δουλέψεις ξανά ως αναπληρωτής, του χρόνου ή τον επόμενο… rotation λοιπόν και στην εκπαίδευση;

Βασικός στόχος, στην τακτική του υπουργείου ήταν η διάσπαση των αναπληρωτών…

Ο αναπληρωτής της ειδικής εναντίον αυτού της γενικής, ο νέος εναντίον του παλιού, ο έχων μεταπτυχιακό εναντίον αυτού που δεν έχει και το αντίστροφο κ.ο.κ.

Καθόλου τυχαία δεν φαίνεται να ήταν και η χρονική περίοδος της «διαβούλευσης»…

Ποιους φοβάται ο υπουργός και επέλεξε τη διαβούλευση απ’ το διάλογο;

Μα φυσικά το κίνημα των αναπληρωτών που έβλεπε από πέρσι να αναπτύσσεται. Έτσι με την ανοχή των ΟΛΜΕ και ΔΟΕ, υπονόμευσε το δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα, δεκάδων Συλλόγων και ΕΛΜΕ, που ενώνει τους συναδέρφους και απαντάει στις μορφωτικές ανάγκες, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

Η απάντηση θα πρέπει να είναι μια και μοναδική: συσπείρωση των αναπληρωτών απέναντι στο «διαίρει και βασίλευε» του υπουργείου!

— Διεκδικούμε μαζικούς διορισμούς στην εκπαίδευση! Κανένας αναπληρωτής άνεργος την επόμενη σχολική χρονιά!

— Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο λαιμητόμο!

— Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου!

— Κατάργηση του ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία!

— Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου με πανελλαδική συγκέντρωση στα Προπύλαια στη 1μ.μ., συλλαλητήριο και πορεία προς τη Βουλή!

— Κλιμακώνουμε την πάλη αμέσως μετά για να μην περάσει το κυβερνητικό σχέδιο!

 

Ένας αναπληρωτής

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: