Όλοι σήμερα στις 7 μ.μ., στο Σύνταγμα στη μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στην Κούβα που διοργανώνει το ΚΚΕ

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης στην Κούβα και στον ηρωικό λαό της οργανώνει το ΚΚΕ σήμερα Τετάρτη 11 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Στη συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚόμματοςΔημήτρης Κουτσούμπας, ενώ θα ακολουθήσει πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στο κάλεσμά της για τη συγκέντρωση, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Κάτω τα χέρια από την Κούβα! Η Κούβα δεν είναι μόνη της!

Μαχητική αλληλεγγύη στον αγωνιστή κουβανικό λαό και μαζική καταδίκη του αποκλεισμού και των απειλών του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού.

Ο κουβανικός λαός θα νικήσει!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, μαζί με τον λαό και τη νεολαία, εκφράζουν τη διεθνιστική τους αλληλεγγύη στον λαό της Κούβας και στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κούβας, που περήφανα αντιστέκονται στην ιμπεριαλιστική επιθετικότητα των ΗΠΑ πάνω από 6 δεκαετίες.

Καταδικάζουμε τον πολύχρονο αποκλεισμό και τα νέα εγκληματικά μέτρα της κυβέρνησης Τραμπ, που αποθρασυμένη από την πρόσφατη ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα, ενισχύει παραπέρα τον βάρβαρο αποκλεισμό του Νησιού της Επανάστασης. Τα μέτρα στερούν την Κούβα από την προμήθεια καυσίμων, φαρμάκων, ακόμα και τροφίμων! Για να τη στραγγαλίσουν οικονομικά και να γονατίσουν τον λαό της! Πρόκειται για πολιτική γενοκτονίας!

Η πρόσφατη εμπειρία της Γάζας αποδεικνύει πως οι ιμπεριαλιστές δεν διστάζουν να διαπράξουν κανένα έγκλημα για να προωθήσουν τα συμφέροντά τους. Το σενάριο μιας στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ στην Κούβα είναι υπαρκτό. Τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα πως η Κούβα αποτελεί “απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ” είναι γελοία.

Ο λαός και η νεολαία της Αθήνας στο πλευρό της Κούβας. Η διεθνιστική αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια των λαών.

Την Τετάρτη 11 Μάρτη πλημμυρίζουμε το Σύνταγμα. (…)

Η Κουβανική Επανάσταση πέρασε μέσα από φωτιά και σίδερο!

Φέτος συμπληρώθηκαν 67 χρόνια από τη νίκη του ένοπλου αγώνα, όταν ο στρατός των Κουβανών επαναστατών ανέτρεψε τη λαομίσητη δικτατορία του Μπατίστα και μπήκε θριαμβευτικά στην Αβάνα, με επικεφαλής τον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο και τον Τσε Γκεβάρα, τον Γενάρη του 1959.

Η Κουβανική Επανάσταση αποτέλεσε την πρώτη σοσιαλιστική επανάσταση στην αμερικανική ήπειρο και απέδειξε πως οι λαοί με την πάλη τους έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν την καπιταλιστική βαρβαρότητα, να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους και να καθορίσουν την πορεία της πατρίδας τους με βάση τα συμφέροντα του λαού της.

Η επαναστατική εξουσία έθεσε τα θεμέλια για κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα στην Εργασία, στη Μόρφωση, στην Υγεία, στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό, που στερούνται ακόμα και σήμερα οι εργαζόμενοι και οι λαοί στην αμερικανική ήπειρο και σε άλλες περιοχές.

Η Κουβανική Επανάσταση στήριξε με ανιδιοτέλεια και θυσίες τα απελευθερωτικά κινήματα άλλων λαών στη Λατινική Αμερική, στην Αφρική κ.α. Η Κούβα συνεχίζει να στηρίζει διεθνιστικά τους λαούς του κόσμου, όπως αποδείχθηκε την περίοδο της πανδημίας με τις Ιατρικές Μπριγάδες “Χένρι Ριβ”, παρά τις σημαντικές δυσκολίες που προκαλεί ο αποκλεισμός. Γι’ αυτό έχει τη συμπάθεια και τη στήριξη εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, όπως και του ελληνικού λαού.

Το 2026 σηματοδοτεί τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ηγέτη της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, που θα ζει στην ιστορική μνήμη και τη συλλογική συνείδηση των λαών, στους αγώνες των καταπιεσμένων για την απαλλαγή από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τη νέα σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία.

Απαιτούμε:

  • Να τερματιστεί τώρα ο βάρβαρος ιμπεριαλιστικός αποκλεισμός των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα!
  • Να διαγραφεί η Κούβα από την κατάπτυστη λίστα των ΗΠΑ περί “κρατών – χορηγών της τρομοκρατίας”.
  • Η ελληνική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να τοποθετηθούν καθαρά για τον τερματισμό του εγκληματικού αποκλεισμού.

Κάτω τα χέρια από την Κούβα!».

Οι προσυγκεντρώσεις

Οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί για τις 18.15 στα εξής σημεία:

  • Στύλοι Ολυμπίου Διός: Οι Οργανώσεις Ανατολικού, Νότιου Τομέα και των Μεσογείων – Λαυρεωτικής
  • Προπύλαια: Οι Οργανώσεις Σπουδάζουσας, Α’ Αθήνας και Εκπαιδευτικών
  • Παλιά Βουλή: Οι κλαδικές Οργανώσεις και οι Οργανώσεις της Βορειοδυτικής Αττικής
  • Πλατεία στο Μοναστηράκι: Οι Οργανώσεις του Πειραιά, της Νοτιοδυτικής Αθήνας, των Δυτικών, της Βόρειας και Βορειοδυτικής Αθήνας.

Λεωφορεία για τη συγκέντρωση

Επίσης λεωφορεία δρομολογούνται από Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ για τη μεγάλη συγκέντρωση:

  • Άνω Λιόσια, στις 5.30 μ.μ., από την τριγωνική πλατεία (πίσω από το δημαρχείο)
  • Ελευσίνα, στις 5.30 μ.μ., από το 11ο Δημοτικό Σχολείο (Φραγκούλη Φούτρη και Εθνικής Αντιστάσεως)
  • Καλύβια, στις 5.30 μ.μ., από το Δημαρχείο
  • Κερατέα, στις 5.15 μ.μ., από την πλ. Αγίου Δημητρίου
  • Κόκκινος Μύλος, στις 5.45 μ.μ., από την τριγωνική πλατεία
  • Λαύριο, στις 5 μ.μ., από τον ΟΤΕ
  • Μαρκόπουλο, στις 17.40, από τα φανάρια του νεκροταφείου
  • Μενίδι, στις 5.30 μ.μ., από την πλατεία Καράβου
  • Νέα Μάκρη, στις 5 μ.μ., από την πλατεία Νέας Μάκρης
  • Ολυμπιακό Χωριό, στις 5.15 μ.μ., από Κακλαμανάκη 21
  • Ραφήνα, στις 5.15 μ.μ., από τον ΟΤΕ
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: