Πανελλαδική Σύσκεψη των Μπλόκων: Με όπλο την ενότητα και την αλληλεγγύη κλιμακώνουν την πάλη με την κυβέρνηση και την πολιτική της (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Σε μαχητικό κλίμα με την συμμετοχή εκατοντάδων εκπροσώπων από 57 μπλόκα όλης της χώρας ολοκληρώθηκε η μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη των μπλόκων που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας. 

Σε μαχητικό κλίμα με την συμμετοχή εκατοντάδων εκπροσώπων από 57 μπλόκα όλης της χώρας ολοκληρώθηκε η μεγάλη Πανελλαδική Σύσκεψη των μπλόκων που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας.

Είναι η 4η πολύ μαζική πανελλαδική σύσκεψη που γίνεται ενώ οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι της χώρας έχουν συμπληρώσει 5 ολόκληρες εβδομάδες ανυποχώρητης πάλης με τα τρακτέρ τους στους δρόμους, στα πανίσχυρα μπλόκα.

Συντονισμένοι πανελλαδικά για ακόμη μια φορά αποδεικνύουν πώς λειτουργούν «σαν ένα μπλόκο» αφού ομόφωνα αποφάσισαν την ακλόνητη παραμονή τους στα μπλόκα, την κλιμάκωση του αγώνα τους ασκώντας πίεση στην κυβέρνηση .

Με όπλο τον συντονισμό και αυτήν την ενότητα που έχουν κατακτήσει αποφάσισαν να προσέλθουν στην συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη απαιτώντας από τον ίδιο και την κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες λύσεις στα αιτήματα τους.

Οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι θα προσέλθουν στη συνάντηση με τη δύναμη της οργάνωσης και του συντονισμού τους σε πανελλαδικό επίπεδο με βάση τα αιτήματά τους και το ακλόνητο δίκιο της επιβίωσης τους.

Οπως ειπώθηκε από τους περισσότερους εκπροσώπους απέναντι στους εκβιασμούς και στα τελεσίγραφα της κυβέρνησης, αυτό που έδωσε δύναμη στον αγώνα τους είναι η ενότητα και η μεγάλη αλληλεγγύη που εκφράστηκε από τους εργαζόμενους και από όλο τον λαό.

«Ο ένας για τον άλλον και με το λαό στο πλευρό μας! Αυτά είναι τα δικά μας διαπραγματευτικά όπλα» τονίστηκε από πολλές τοποθετήσεις.

Είμαστε αυτό που φοβούνται – Ένα κίνημα οργανωμένο ενωμένο με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης! 

Από το γεγονός ότι πρόκειται για αγώνα επιβίωσης στην κυριολεξία ξεκίνησε την εισήγησή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη ο Ρίζος Μαρούδας, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια όλων στην οικογένεια του κτηνοτρόφου από την Πιερία που αυτοκτόνησε επειδή το κοπάδι του οδηγήθηκε σε σφαγή εξαιτίας της ανυπαρξίας μέτρων προστασίας και αντιμετώπισης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων. Στη μνήμη του, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στο τέλος της σύσκεψης.

Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως «Η ενότητά μας ενοχλεί την κυβέρνηση, όπως την ενοχλεί ότι στο πλευρό μας βρίσκεται όλος ο λαός, όλη η κοινωνία και οι φορείς της. Αυτά την στριμώχνουν! Οτι δεν πέρασε και δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης και κανενός πρόθυμου να μας διασπάσει. Είμαστε αυτό που φοβούνται! Ένα κίνημα οργανωμένο ενωμένο με συγκεκριμένο διεκδικητικό πλαίσιο πάλης και με αυτό θα πάμε να πιέσουμε για λύσεις την κυβέρνηση απορρίπτοντας τα προσχήματα της περί “δημοσιονομικού χώρου και αντοχών”».

Όπως εξήγησε: «Είμαστε 42 μέρες στο δρόμο έχοντας αποκρούσει κάθε προσπάθεια να υπονομεύσουν τον αγώνα μας. Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης δεν απαντάνε ούτε στα αιτήματα, ούτε στις αγωνίες για τη ζωή μας. Θέλουν να μας ξεκληρίσουν, να ερημώσει η ύπαιθρος και να συγκεντρωθεί η γη και η παραγωγή σε λίγα χέρια, για να πλουτίζουν τα μονοπώλια του αγροτοδιατροφικού τομέα. Για αυτό ψηφίζουν οι κυβερνήσεις τέτοιες συμφωνίες σαν την Mercosur. Για αυτό υπολογίζουν -24% περικοπές από τη νέα ΚΑΠ για να βρεθούν τα 800 δισεκατομμύρια για την πολεμική οικονομία και όχι για τις ανάγκες του λαού».

«Δεν θα επιτρέψουμε το ξεκλήρισμά μας» έκανε σαφές και σε αυτό το πλαίσιο εισηγήθηκε την απόφαση του μπλόκου Νίκαιας οι αγρότες να προσέλθουν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό «με διαπραγματευτικό “ατού” τον μεγάλο αγώνα μας και την ενότητα μας, τα δεκάδες μπλόκα με τα χιλιάδες τρακτέρ, την στήριξη όλης της κοινωνίας. Έτσι να πάμε στη συνάντηση για να απαιτήσουμε απαντήσεις και λύσεις συγκεκριμένες από την κυβέρνηση που υλοποιεί αυτήν την πολιτική σε βάρος μας. Να απαιτήσουμε όσα διεκδικούμε!».

Ενώ όπως εξήγησε «Αυτό δεν είναι το τέλος του αγώνα μας.  Το σίγουρο είναι ότι έχουμε μια μόνο επιλογή: θα συνεχίσουμε την κινητοποίηση μας πανελλαδικά συντονισμένοι, με τον λαό στο πλάι μας και με το δίκιο των αιτημάτων μας. Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα να συνεχίσουμε να πιέζουμε για να αποσπάσουμε ουσιαστικές ανάσες επιβίωσης! Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί!».

Βράζουμε στο ίδιο καζάνι! Μαζί σας μέχρι την νίκη!

Τη δεδομένη στήριξη  των αντιπροσωπειών των Ομοσπονδιών, των Εργατικών Κέντρων, σωματείων και φορέων που βρέθηκαν σήμερα στη Νίκαια μετέφερε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων Ελλάδας ξεκαθαρίζοντας πως «Είμαστε στο πλευρό σας χωρίς αστερίσκους. Βράζουμε στο ίδιο καζάνι και ξέρουμε ότι μόνο ο ένας δίπλα στον άλλον με την ενότητά μας και τον αγώνα μας εργάτες, αγρότες, όλος ο λαός μπορούμε να απαλλαγούμε από τα βάσανά μας».

Κάλεσε τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους να «Διατηρήσετε στο ακέραιο την ενότητα σας και ό,τι έχετε κατακτήσει μέσα από τον ηρωικό αγώνα σας μέχρι σήμερα. Να σκεφτείτε παράλληλα ποια θα είναι η συνέχεια του αγώνα, ποια θα είναι η κλιμάκωση του γιατί ο αγώνας μας δεν είναι μονόπρακτο, δεν σταματάει με μιας, έχει συνέχεια και πρέπει να παίρνουμε υπόψη μας τον αντίπαλο, τη στάση του. Σε αυτήν τη συνέχεια και σε ό,τι αποφάσεις παίρνετε θα είμαστε μαζί σας μέχρι την νίκη».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: