Από τη μία η ηγεσία της ΓΣΕΕ, της καμαρίλας και της υποταγής, και από την άλλη οι ταξικές δυνάμεις που οργανώνουν τη σύγκρουση με το κεφάλαιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στον πάγο οι μισθοί και οι κλαδικές ΣΣΕ και με την σφραγίδα της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ – Οι παρεμβάσεις των εκλεγμένων με τη ΔΑΣ στη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ

Την άθλια συμφωνία κυβέρνησης – ΓΣΕΕ – ΣΕΒ κατήγγειλαν με τις τοποθετήσεις τους οι εκλεγμένοι με τη ΔΑΣ, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Συνομοσπονδίας.

Μία συμφωνία νέο μνημόνιο υπογεγραμμένο από μία νέα τρόικα που σήμερα υπερψήφισαν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές της ΔΑΣ ανέδειξαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης την πραγματικότητα που έχει διαμορφώσει η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τις πολλαπλές, αρνητικές συνέπειες που έχουν στην ζωή των εργαζομένων οι νόμοι των κυβερνήσεων αλλά και οι τζίφρες που βάζουν σε συμβάσεις και συμφωνίες οι συνδικαλιστές του εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Παράλληλα ανέδειξαν τον φρέσκο αέρα που φέρνουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις, η προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης των εργαζομένων, οι μεγάλες απεργιακές μάχες του τελευταίου διαστήματος σε κόντρα με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η τρομοκρατία που ασκεί η εργοδοσία για να μη σηκώσουν κεφάλι οι εργάτες στους κλάδους και τους τόπους δουλειάς, τα κρίσιμα ζητήματα για το εργατικό κίνημα σε συνθήκες προετοιμασίας γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Από την μία ήταν οι ζωντανές, αγωνιστικές, ταξικές δυνάμεις που δρουν για να δυναμώσει η οργάνωση των εργαζομένων, για να έχουν δράση και ζωή τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες ως όπλα των εργαζομένων και από την άλλη η καμαρίλα, οι… διάδρομοι, η ταξική συνεργασία και η υποταγή στις απαιτήσεις των βιομηχάνων που εκπροσώπησε επάξια και σήμερα η πλειοψηφία στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Σ. Πουλικόγιαννης: Όταν μία σύμβαση είναι καλή για τους εργάτες θα «τρώει πόρτα» από τη ΓΣΕΕ

«Όταν μια σύμβαση είναι καλή για τον εργαζόμενο, θα τρώει πόρτα από εσάς» τόνισε ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης. Αναφέρθηκε στη σύμβαση του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας η οποία προβλέπει 7ωρο, 5ημερο, 35ωρο, όπου τα διαλείμματα είναι μέσα στο 7ωρο, όπου η υπερωρία είναι 100% από την πρώτη ώρα, που απαγορεύει πάνω από 10 ώρες την ημέρα εργασία.

Ο Σ. Πουλικόγιαννης επεσήμανε ότι η σύμβαση της ΠΟΕΜ, που αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της άθλιας συμφωνίας πρόκειται για δύο συμβάσεις: Τη μία την υπέγραψε με τον ΣΕΒ τον Ιούνιο και την άλλη πριν από λίγες μέρες με τη ΓΣΕΒΕΕ. Σημείωσε ότι η μεν σύμβαση με τον ΣΕΒ σε σχέση με το 2011, είναι λίγο πίσω σε πραγματικά νούμερα, όχι σε αγοραστική δύναμη και «όλοι ξέρουμε τι σημαίνει η διαφορά από το 2011 μέχρι σήμερα στην αγοραστική δύναμη του εργαζόμενου». Η δε σύμβαση με τη ΓΣΕΒΕΕ είναι περίπου 30% κάτω σε πραγματικά νούμερα. «Στο θεσμικό κομμάτι είναι όλος ο νόμος Χατζηδάκη μέσα» πρόσθεσε.

Γ. Τασιούλας: Κυβέρνηση – ΣΕΒ – ΓΣΕΕ είναι η νέα τρόικα

Την προσπάθεια και αγωνία να υπάρξει μια απολογία απέναντι στους εργαζόμενους, στα συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες, για το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ για τόσο καιρό διαπραγματευότανε μόνος του για το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, να δείξει ότι αυτό είναι μια μεγάλη επιτυχία στηλίτευσε ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Κατήγγειλε το μνημόνιο για τις συλλογικές συμβάσεις που μάλιστα έγινε εν κρυπτώ από τους εργαζόμενους σημειώνοντας οτι «αυτό το μνημόνιο της Τρόικας που διαμορφώθηκε είναι ένα επιπρόσθετο εμπόδιο κόφτης για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας».

Κυβέρνηση – ΣΕΒ και Παναγόπουλος θέλουν να ελεγχθεί το περιεχόμενο των συλλογικών συμβάσεων τόνισε και πρόσθεσε ότι η Ομοσπονδία έχει υπογράψει ΣΣΕ και η κυβέρνηση αρνείται να την κηρύξει υποχρεωτική. Κατήγγειλε το γεγονός η ΓΣΕΕ θα παρεμβαίνει στο περιεχόμενο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σημειώνοντας ότι «αυτό δεν μπορεί να είναι αποδεκτό από καμία ομοσπονδία, γιατί είναι ευνουχισμός των ομοσπονδιών».

«Το δίκιο δεν επιβάλλεται με φρουρού και αρώματα. Επιβάλλεται με τη δύναμη του αγώνα» τόνισε ο Γ. Τασιούλας και αναφερόμενος στον πρόεδρος της ΓΣΕΕ του είπε ότι «με τη δύναμη του αγώνα και το περιεχόμενο των αιτημάτων των εργαζομένων δεν έχεις καμία σχέση. Εμείς θα επενδύσουμε στον αγώνα των εργαζομένων».

Γ. Στεφανάκης: οι εργάτες με τα σωματεία τους να στείλουν στο περιθώριο την συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ

Ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Αττικής απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ σχολίασε σκωπτικά πώς «το live streaming καλό θα ήταν να το κάνεις και όταν συναντιόσουν στα κρυφά από τους εργαζόμενους της Ομοσπονδίας και τα Συνδικάτα με τον Θεοδωρόπουλο (σ.σ. πρόεδρος του ΣΕΒ) και την Κεραμέως όταν εμείς προετοιμάζαμε τη μεγάλη απεργία για να μην περάσει ο νόμος για τις 13 ώρες δουλειάς».

Αναφερόμενος στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας ο Γ. Στεφανάκης, με βάση την πείρα από τον κλάδο του Τουρισμού και του Επισιτισμού, τόνισε πως τελικά «η ουσία δεν βρίσκεται στο αν υπογράφονται ή αν γίνονται υποχρεωτικές. Η ουσία βρίσκεται στο αν ικανοποιούν τις ανάγκες των εργαζομένων… Στη σύμβαση του επισιτισμού προβλέπεται βασικός μισθός κάτω από τον κατώτατο. Η ΓΣΕΒΕΕ αξιοποίησε το νομοθετικό πλαίσιο ούτως ώστε να συμψηφίσει τα επιδόματα και να έχει κατώτατο μισθό βασικό, του κλάδου, κάτω από το κατώτατο. Την είχαν υπογράψει οι συνδικαλιστές που έχουν την ίδια λογική μαζί σου!».

Ο Γ. Στεφανάκης αναρωτήθηκε απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ «γιατί δεν είπες για τη σύμβαση της Ρόδου ως παράδειγμα των συνδικαλιστών που είναι στη δική σου παράταξη; Που υπογράψανε την κατάργηση της 11ωρης της ξεκούρασης! Που υπογράψανε να έχουνε σε 24 ώρες δύο βάρδιες! Που υπογράψανε ότι αν πάει κάποιος να δουλέψει στην Ρόδο και έχει δωμάτιο με air condition θα έχει 12% παρακράτηση μισθού!».

Κλείνοντας ο Γ. Στεφανάκης τόνισε πώς «θέλετε ένα κίνημα που θα είναι συνεταίρος των κυβερνήσεων και των εργοδοτών. Δεν έχετε καμία διάθεση τα σωματεία να δουλέψουν, να κάνουν συνελεύσεις, να ενημερώνουν τους εργαζόμενους, να οργανώνουν κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις, να κοντράρετε με τους εργοδότες. Το ζήτημα σήμερα είναι αν οι εργάτες μαζί με τα σωματεία τους σας βγάλουν στο περιθώριο».

Π. Πολίτης: Να καταψηφιστεί η συμφωνία της ΓΣΕΕ!

«Οι εργαζόμενοι ξέρετε τι λένε; Ότι με τη δουλειά μας, πέρασε η κρίση, τα φορτωθήκαμε όλα και κάναμε τη θάλασσα γιαούρτι. Πραγματικά με τη δουλειά μας. Τρομεροί οι δείκτες ανάπτυξης και τα κέρδη. Και έρχεται η ΓΣΕΕ να μας πει πάρτε την οδοντογλυφίδα να φάτε. Τρώγεται το γιαούρτι με την οδοντογλυφίδα;».

Ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα από εργασιακούς χώρους στον κλάδο του μετάλλου και όχι μόνο που η εργοδοσία τρομοκρατεί και επιχειρεί έτσι να βουλώσει τα στόματα των εργαζομένων που μπαίνουν μπροστά για την συγκρότηση σωματείων, για να οργανωθεί η πάλη, ενώ ανέφερε τις διάφορες μορφές απασχόλησης, ειδικά μέσω της ΔΥΠΑ που γενικεύονται και δεν καλύπτονται από πουθενά.

Κατακεραύνωσε τη σύμβαση – μοντέλο που υπέγραψε η ΠΟΕΜ και τη στάση της ηγεσίας της ΠΟΕΜ. «Νομίζουν τώρα οι επιχειρηματικοί όμιλοι ότι επειδή υπέγραψε η ΓΣΕΕ με την Κεραμέως ότι δέσανε το μουλάρι από το μαρούλι. Το μουλάρι είμαστε εμείς. Η εργατική τάξη. Το μαρούλι η ΓΣΕΕ. Έχετε δέσει μουλάρι σε μαρούλι; Θα το φάει. Και μετά θα περπατήσει. Μα είναι δυνατόν να ζήσουμε; 13 ώρες δουλειά και οι δυο στην οικογένεια και να μην μπορούν να τα βγάλουν πέρα;» σημείωσε ο Π. Πολίτης ενώ κλείνοντας, τονίζοντας την κρισιμότητας της περιόδου, και αναφέροντας ότι όλοι θα κριθούν για το σε ποια μεριά θα σταθούν κάλεσε να καταψηφιστεί η πρωτοβουλία που πήρε η ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Μ. Μπεκρής: Οι σκληροί αγώνες στην COSCO για ΣΣΕ εκθέτουν την ΓΣΕΕ που διέπραξε προδοσία εναντίον των λιμενεργατών

Στην πείρα των σκληρών αγώνων των λιμενεργατών του Πειραιά για την υπογραφή ΣΣΕ που εκθέτει την ηγεσία της ΓΣΕΕ αναφέρθηκε ο Mάρκος Μπεκρής πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και της ΕΝΕΔΕΠ του σωματείου των λιμενεργατών στους προβλήτες της COSCO.

Κατήγγειλε ότι οι λιμενεργάτες της COSCO αφέθηκαν ξεκρέμαστοι από την ηγεσία της ΓΣΕΕ ενώ πάλευαν για το μεροκάματο σε εξοντωτικές συνθήκες εργασίας. Αποκάλυψε πως οι λιμενεργάτες δεν ζήτησαν ούτε χάρη, ούτε ρουσφέτι, ζήτησαν τα δικαιώματα τους οργανώνοντας απεργίες που έβγαζε παράνομες η αστική δικαιοσύνη και διαπράττοντας προδοσία δεν κάλυπτε η ηγεσία της ΓΣΕΕ!

Η ΣΣΕ στην COSCO δεν ήρθε επειδή «λυπήθηκαν» τους εργαζόμενους αλλά με σκληρή σύγκρουση και οργάνωση από τα κάτω, αυτή είναι η πείρα των λιμενεργατών που επιβεβαιώνει πως ο αγώνας με αξιοπρέπεια και συλλογικότητα μπορεί να έχει θυσίες αλλά έχει αποτελέσματα κόντρα στον «συνδικαλισμό του χαρτιού και της σφραγίδας που φοβούνται την απεργία πιο πολύ και από την εργοδοσία» επεσήμανε Μ. Μπεκρής.

Λ. Στολτίδης: Οι εργαζόμενοι σας γυρίζουν την πλάτη

Το ενιαίο μέτωπο των υπόλοιπων παρατάξεων στη ΓΣΕΕ που είναι «πλήρως συντεταγμένοι όλοι στην εφαρμογή των αξιώσεων της εργοδοσίας» κατήγγειλε ο Λεωνίδας Στολτίδης.

«Γίνεστε όλο και πιο επικίνδυνοι και αδίστακτοι» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «υπερασπιστήκατε την αντεργατική πολιτική με υπονόμευση των αγώνων» όπως στα μνημόνια, στα εκτρώματα Χατζηδάκη-Γεωργιάδη, στο 13ωρο, στα Τέμπη.

«Βλέπετε ότι η απόρριψή σας γίνεται πλέον γρήγορα, μαζικά και οι συσχετισμοί σας γκρεμίζουν. Από ΔΟΕ, από ΑΔΕΔΥ προχθές, από ΕΙΝΑΠ, στους φοιτητές» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Εμείς θα συνεχίσουμε στο να δημιουργηθεί ένα πανελλαδικό, πανεργατικό, συγκροτημένο σε όλους τους κλάδους, με πυλώνες σε όλους τους κλάδους, εργατικό, ταξικό, συνδικαλιστικό κίνημα, για να μπορέσει να ακυρώσει όλα αυτά τα εμπόδια» τόνισε.

Ντ. Γκογκάκη: Αγώνας για ΣΣΕ με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι χαριεντίσματα με όσους μας ξεζουμίζουν

Η μόνη αλήθεια για τη «Κοινωνική Συμφωνία» που υπέγραψε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ με τους εργοδότες και την κυβέρνηση είναι ότι είναι μια άθλια συμφωνία, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της εργοδοσίας, επεσήμανε η Ντίνα Γκογκάκη, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Είπε πως «το θράσος σας και η κατρακύλα σας δε μας προκαλεί καμία εντύπωση αφού έχετε πάρει προ πολλού διαζύγιο με τους αγώνες, τις διεκδικήσεις, τις ανησυχίες και τις αγωνίες των εργαζομένων και έχετε ταχθεί με τους κοινωνικούς διαλόγους και την εργασιακή ειρήνη, δηλαδή με τον αφοπλισμό των εργαζομένων απέναντι στην ολομέτωπη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις και οι εργοδότες».

Υπογράμμισε πως κανείς δεν έβαλε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ μεσάζοντα «στις διαπραγματεύσεις μας με τους εργοδότες» και τόνισε ότι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, «η μεγαλύτερη ομοσπονδία στον ιδιωτικό τομέα, είναι σε διαπραγμάτευση με τους εργοδοτικούς φορείς για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης στο εμπόριο. Έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για αυξήσεις μισθών, 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, ξεπάγωμα τριετιών, επιδόματα, κατάργησης σπαστών και άλλα, είναι ένα σχέδιο σύμβασης που προέκυψε από αλλεπάλληλες συσκέψεις με κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία, μέσα από γενικές συνελεύσεις, από συλλογικές διαδικασίες. Με τα δεκάδες σωματεία – μέλη μας πήραμε την απόφαση να παλέψουμε να υπογραφεί αυτή η σύμβαση. Αντίστοιχα, προχωράμε και σε μια σειρά άλλες συμβάσεις που υπέγραφε η Ομοσπονδία, όπως είναι στην καθαριότητα, στη φύλαξη, στους υπαλλήλους γραφείων και άλλα».

Ξεκαθάρισε τη στήριξη της Ομοσπονδίας στους αγώνες με απεργίες, με κινητοποιήσεις που κάνουν μια σειρά επιχειρησιακά σωματεία για υπογραφή επιχειρησιακών συλλογικών συμβάσεων, όπως είναι στα Praktiker, στα Notos και σε άλλους χώρους που διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, που διεκδικούν επαναφορά των συμβάσεών τους σε πλήρης απασχόλησης και δήλωσε ότι ο συλλογικός αγώνας, η ζωντανή δράση των σωματείων, «είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να επιβάλλει πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, μείωσή του, συλλογικές συμβάσεις με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων και όχι τα παζάρια και τα χαριεντίσματα με αυτούς που μας ξεζουμίζουν».

Γ. Νιβορλής: Οι βιομήχανοι στα Τρόφιμα – Ποτά δεν θέλουν να υπογράψουν Σύμβαση

Ο Γιάννης Νιβορλής, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Εμφιαλωμένα Ποτά μετέφερε την εμπειρία του από τον κλάδο όπου από το 2010 και μετά ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων με πρόσχημα ότι δεν καλύπτει όλους τους υποκλάδους «δυναμιτίζει» τις διαπραγματεύσεις.

«Δε θέλουν να υπογράψουν καμία απολύτως σύμβαση» τόνισε και πρόσθεσε: «Ποιο θα είναι το περιεχόμενο της όποιας κουβέντας γίνει για να υπογραφεί μια συλλογική σύμβαση; Έχει κανένας εδώ μέσα καμιά ψευδαίσθηση ότι θα ξεκινήσουμε από εκεί που σταματήσαν οι συλλογικές συμβάσεις. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν. Αυτό θέλουν να κάνουν».

 

ΠΑΜΕ: Στον πάγο οι μισθοί και οι κλαδικές ΣΣΕ και με την σφραγίδα της πλειοψηφίας της διοίκησης της ΓΣΕΕ

«Η κατάπτυστη συμφωνία της ΓΣΕΕ με την κυβέρνηση και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου συζητήθηκε σήμερα στη συνεδρίαση της διοίκησης εφόσον βέβαια είχαν μπει οι υπογραφές! Και την υπογραφή της ντροπής επικύρωσαν κατά πλειοψηφία τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ» σημειώνει το ΠΑΜΕ.

Όπως επισημαίνει:

«Δεν πρόλαβε να τελειώσει η συνεδρίαση της διοίκησης της ΓΣΕΕ και να καθαρογραφεί το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και το Υπουργείο Εργασίας έδωσε στη δημοσιότητα Υπουργική Απόφαση με το χρονοδιάγραμμα και τα μέτρα που θα επιβάλουν το νέο ενταφιασμό των δικαιωμάτων μας. Και ενώ η κυβέρνηση είναι στα σχοινιά από τις κινητοποιήσεις των αγροτών, από τις κινητοποιήσεις ενάντια στον προϋπολογισμό, από τις απεργιακές κινητοποιήσεις σε μια σειρά κλάδους όπως στους ναυτεργάτες, στους οικοδόμους, στους ηθοποιούς και αλλού, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ επιδιώκουν να της δώσουν νέο φιλολαϊκό άλλοθι. Είναι γελασμένοι!

Επτά μήνες πραγματοποιούσαν στα κρυφά συναντήσεις με τα αφεντικά και την Υπ. Εργασίας κα Κεραμέως, χωρίς να ενημερώσουν τις Ομοσπονδίες και τα Συνδικάτα, χωρίς να συνεδριάσει κανένα όργανο. Ήταν οι μήνες που τα σωματεία και οι Ομοσπονδίες προετοίμαζαν με όποιο μέσω μπορούσαν την μάχη για να μην περάσει το έκτρωμα του 13ωρου κι της ευελιξίας που ψήφισε η ΝΔ. Το γιατί έγινε αυτό, επιβεβαιώθηκε και σήμερα από τις τοποθετήσεις των παρατάξεων που υπηρετούν την πολιτική του κεφαλαίου. Η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και της στρατηγικής του κεφαλαίου φέρνει φαρδιά πλατιά την υπογραφή των στελεχών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι υλοποιούν το στόχο του κεφαλαίου να φρενάρουν και να υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια από τους εργαζόμενους και τα σωματεία τους, τις κλαδικές Ομοσπονδίες, για πραγματικές αυξήσεις των μισθών, για 7ωρο- 5ημερο- 35ωρο, για δικαιώματα που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων και του κράτους που τους υπηρετεί στο πλαίσιο της πολεμικής οικονομίας και προετοιμασίας. Για να κρατάνε σε ομηρία το κίνημα και να παρεμβαίνουν στο περιεχόμενο των ΣΣΕ, έχοντας άθικτο όλο το προηγούμενο αντεργατικό και μνημονιακό νομοθετικό πλαίσιο που έτσι κι αλλιώς στήριξαν αυτοί συνδικαλιστές όλα τα προηγούμενα χρόνια και να συνεχίζουν να διαμορφώνονται οι μισθοί σύμφωνα με τα κριτήρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου και του κράτους όπως η ανταγωνιστικότητα , η δημοσιονομική «αντοχή» κ.λπ.

Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να έχουν οι εργαζόμενοι της χώρας μας. Επιβεβαιώθηκε ότι οι δυνάμεις του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού είναι απόλυτα δεσμευμένοι να υπηρετούν τα κέρδη των ομίλων, την πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Φάνηκε για άλλη μια φορά μέσα στη συνεδρίαση της διοίκησης, όπου αφού έβγαλαν τους βαρύγδουπους λόγους στο τέλος ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ σήκωσαν το χεράκι τους και ψήφισαν ότι απαίτησαν οι εργοδότες και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Πρόκειται πραγματικά για δύο κυριολεκτικά διαφορετικούς κόσμους αυτό που εκφράστηκε μέσα στη Διοίκηση της ΓΣΕΕ. Από τη μια συνδικαλιστές που δεν έχουν καμία σχέση με το κίνημα και τους αγώνες, με τα προβλήματα και τις αγωνίες των εργαζομένων, που η εργοδοσία και οι κυβερνήσεις τους συντηρούν εδώ και δεκαετίες μέχρι τα βαθιά γεράματα μέσα στα όργανα του κινήματος για να κάνουν τη ζημιά τους.

Και από την άλλη εκφράστηκε μέσα από τις τοποθετήσεις των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, με ζωντάνια και μαχητικότητα, η διαρκής προσπάθεια για την οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων που βρίσκονται στην άλλη όχθη. Τα εκατοντάδες συνδικάτα που μπήκαν μπροστά μαζί με πολλούς άλλους εργαζόμενους αγωνιστές για να μην περάσουν οι νόμοι Βρούτση, Αχτσιόγλου, Χατζηδάκη, Γεωργιάδη, Κεραμέως. Που βρίσκονται καθημερινά στη μάχη για να αντιμετωπιστεί η εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία μέσα στους χώρους δουλειάς, στη μάχη για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία, οι Ομοσπονδίες, κάθε τίμιος συνδικαλιστής και συνδικαλίστρια πρέπει να μπουν στον αγώνα. Να ενισχύσουν αυτό το ρεύμα αμφισβήτησης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των εργοδοτών, της πολιτικής των θυσιών για τα κέρδη και τους πολέμους. Έχουμε τη δύναμη να αφήσουμε στα χαρτιά και αυτή την «συμφωνία» και να παλέψουμε για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, για μείωση του εργάσιμου χρόνου με 7ωρο- 5ημερο- 35ωρο, για πλήρη επαναφορά των ΣΣΕ και της υποχρεωτικότητας τους. Βασική προϋπόθεση για να μπουν οι πραγματικές μας ανάγκες στο προσκήνιο, για να ζωντανέψει το εργατικό κίνημα, είναι να αλλάξουν άμεσα οι συσχετισμοί μέσα στα όργανα των συνδικαλιστικών οργανώσεων, να καταδικαστούν στα συνέδρια που θα πραγματοποιηθούν όσοι βάζουν την υπογραφή τους και μας καταδικάζουν σε δουλειά χωρίς δικαιώματα και με μισθούς πείνας.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από το να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ενιαίο πανελλαδικά συντονισμένο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα βάλει ως στόχο την ανατροπή αυτής της πολιτικής, της φτώχειας, του πολέμου και της εκμετάλλευσης».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: