Προοδευτική: Η κυπριακή κυβέρνηση βάζει σε δεύτερη μοίρα τους φοιτητές – Είναι ανίκανη να λύσει τα προβλήματά τους

Δεν γνώριζαν ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα άφιξης στην Ελλάδα ως τις 11 Μαΐου; Δεν γνώριζαν ότι τα στοιχεία που ζητούσαν αρχικά στην πλατφόρμα ήταν ανεπαρκή; Γιατί ακόμα δεν ναυλώθηκε καμιά πτήση; Αποτελεί θράσος μετά από όλα αυτά και ενώ ήδη φοιτητές θα χάσουν τα μαθήματα τους, το Υπουργείο Παιδείας να ενημερώνει για νέα παράταση της διαδικασίας, με περισσότερες απαιτήσεις στοιχείων.

| Απαράδεκτοι οι χειρισμοί της Κυβέρνησης για το ζήτημα της επιστροφής φοιτητών στην Ελλάδα |

Οι απαράδεκτοι χειρισμοί της Κυβέρνησης για το ζήτημα της επιστροφής φοιτητών στην Ελλάδα, ένεκα της επανέναρξης μαθημάτων που απαιτείται η φυσική παρουσία, δυστυχώς συνεχίζονται. Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις διαθέσιμες περιόδους επιστροφής που ανακοίνωσε το ΥΠΠΑΝ στις 5 Μαϊου μέσω ειδικής πλατφόρμας, αλλά και τον υποχρεωτικό αυτοπεριορισμό 14 μερών, θα έπρεπε ήδη από την 6η Μαΐου να ναυλώνονται ειδικές πτήσεις. Έξι ημέρες μετά, και ενώ δεν έχει ανακοινωθεί καμιά πτήση, το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε νέα ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα συνεχιστούν οι δηλώσεις ενδιαφέροντος μέχρι και την 15η Μαΐου, ενώ όλοι οι αιτητές πρέπει να προσθέσουν νέα στοιχεία που δεν ζητήθηκαν από την αρχή, όπως Σχολή φοίτησης, διαμονή σε εστίες κ.ο.κ.

Ως Προοδευτική Κ.Φ., τοποθετηθήκαμε από τότε δημόσια και μέσα από την ΠΟΦΕΝ για τη πλατφόρμα, αναδεικνύοντας τις σοβαρές αδυναμίες της, αφού ήταν ορατός ο κίνδυνος φοιτητές να χάσουν τελικά μαθήματα, έστω και αν δήλωσαν έγκαιρα ενδιαφέρον. Είναι για αυτό που, από τότε προειδοποιήσαμε ότι πρέπει από την επόμενη κιόλας μέρα να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες με τις αρμόδιες αρχές στην Ελλάδα και τις όποιες αεροπορικές εταιρείες, ώστε να ναυλωθούν άμεσα πτήσεις, αλλά και να διευθετηθούν ζητήματα όπως το κόστος, οι ευπαθείς ομάδες και οι φοιτητές σε χώρους σπουδών εκτός της Αθήνας.

Δυστυχώς όμως, τα Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών, αντί να ενεργήσουν άμεσα ή τουλάχιστον να ενημερώσουν με ειλικρίνεια για το τι είναι εφικτό και τι όχι, ουσιαστικά έρχονται με νέα ανακοίνωση να καλύψουν τους λανθασμένους και αργοπορημένους χειρισμούς τους και την απουσία της κατάλληλης συνεννόησης με τα αντίστοιχα Υπουργεία της Ελλάδας. Αποτέλεσμα αυτών των χειρισμών, είναι φοιτητές να χάσουν τελικά μαθήματα. Δεν γνώριζαν ότι δεν υπήρχε η δυνατότητα άφιξης στην Ελλάδα μέχρι και τις 11 Μαΐου; Δεν γνώριζαν ότι τα στοιχεία που ζητούσαν αρχικά στην πλατφόρμα ήταν ανεπαρκή; Εφόσον υπήρξε ενδιαφέρον, γιατί ακόμα δεν ναυλώθηκε καμιά πτήση; Αποτελεί λοιπόν θράσος μετά από όλα αυτά και ενώ ήδη φοιτητές θα χάσουν τα μαθήματα τους, το Υπουργείο Παιδείας να ενημερώνει για νέα παράταση της διαδικασίας, με περισσότερες απαιτήσεις στοιχείων και μάλιστα να παραμένει άγνωστο αν τελικά θα ναυλωθούν πτήσεις και μάλιστα άμεσα.

Γνωρίζουμε ότι έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση ανίκανη να επιλύσει προβλήματα που απαιτούν άμεσες ενέργειες, ειδικά όταν τα θέτει σε δεύτερη μοίρα. Παρόλα αυτά και ενώ για αρκετούς φοιτητές είναι πλέον αργά και θα χάσουν μαθήματα, καλούμε έστω και τώρα τους αρμόδιους Υπουργούς, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε κανένας άλλος φοιτητής να μην χάσει τα μαθήματα του. Παράλληλα, τους καλούμε να προχωρήσουν σε συνεννόηση με το Υπ. Παιδείας της Ελλάδας, ώστε να βρεθούν τρόποι αναπλήρωσης μαθημάτων, για όσους τελικά θα τα χάσουν. Ελπίζουμε ότι αυτήν τη φορά, δε θα επαληθευθούν οι ανησυχίες μας και θα εισακουστούν οι προτάσεις μας.

Γραφείο Τύπου
12/05/2020

Σύνδεσμος ανανεωμένης πλατφόρμας Υπ. Παιδείας:
https://bit.ly/2LiRZo5
Σύνδεσμος ανακοίνωσης:
https://bit.ly/2SZ7yWa

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: