Λέσβος – Ξεσηκωμός! Να μην αφήσουμε να γίνει το νησί μας φυλακή προσφύγων και μεταναστών – Κανένα hot spot, ούτε κλειστό, ούτε ανοιχτό, ούτε στη Μόρια, ούτε στην Καράβα, ούτε πουθενά!

“Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις στην περιοχή Καράβα – Καβακλή, η δημιουργία του νέου hot spot, είναι στο χέρι μας να μην περάσουν.Απαντάμε αγωνιστικά και αποφασιστικά!Είμαστε σε ετοιμότητα να σταματήσουμε τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης και για άμεσες κινητοποιήσεις όταν επιχειρήσουν να τα υλοποιήσουν.”

Σε ξεσηκωμό «για να μην αφήσουμε το νησί μας να γίνει φυλακή προσφύγων και μεταναστών όπως θέλει η κυβέρνηση και η ΕΕ», καλεί, με ανακοίνωσή του, τη νεολαία το Τομεακό Συμβούλιο Λέσβου της ΚΝΕ.

Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Είναι απάνθρωπη και ταυτόχρονα επικίνδυνη η επιδίωξη της κυβέρνησης της ΝΔ να φτιάξει νέο κλειστό κέντρο φυλακή στο νησί μας.

Αυτές οι κινήσεις δεν είναι ουρανοκατέβατες, είναι συνέχεια των επιδιώξεων της ΕΕ και της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας που έχει υπογράψει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και διατηρεί στο ακέραιο η σημερινή της ΝΔ.

Καλούμε όλους τους νέους σε κάθε χώρο, φοιτητές, μαθητές, εργαζομένους να οργανώσουμε τώρα τη μαζική, μαχητική απάντησή μας για να ματαιώσουμε αυτά τα σχέδια. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να πάρει μέτρα άμεσου απεγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών προς την ηπειρωτική Ελλάδα σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους, να αποσύρει την υπογραφή της από τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας.

Αυτή η λύση είναι προς όφελος τόσο του ντόπιου λαού, όσο και των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών.

Αν πράγματι η κυβέρνηση της ΝΔ ενδιαφερόταν για την καθημερινότητά μας, ας έφτιαχνε τα σχολεία μας, ας έφτιαχνε γήπεδα για να αθλούμαστε, ας έφτιαχνε εστίες για να μένουν οι εκατοντάδες φοιτητές που σπουδάζουν εδώ. Οι πρόσφυγες και μετανάστες είναι ξεριζωμένοι από τις πατρίδες τους, είναι κατατρεγμένοι, γιατί το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τα δικά τους σχολεία, τα δικά τους γήπεδα, τις δικές τους εστίες, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους εξαιτίας της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Καμία ανοχή στις ρατσιστικές ακροδεξιές φωνές που θέλουν να βλέπουμε ως εχθρό τον πρόσφυγα και μετανάστη, για να κρύψει αυτούς που πραγματικά ευθύνονται τόσο για τα δικά μας προβλήματα, όσο και για των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών.

Δεν θα ανεχτούμε να γίνει το νησί μας μόνιμος χώρος φυλάκισης προσφύγων και μεταναστών.

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας, με μαζικές και μαχητικές κινητοποιήσεις, ώστε:

  • Να μη δημιουργηθεί κανένα νέο hot spot. Να πάρει η κυβέρνηση πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
  • Να κλείσουν όλες οι υπάρχουσες δομές.
  • Να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα.
  • Να αποσύρει η κυβέρνηση την υπογραφή της από συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας, να καταργηθεί ο κανονισμός του Δουβλίνου».

***

ΚΑΝΕΝΑ HOT SPOT!

ΟΥΤΕ ΚΛΕΙΣΤΟ, ΟΥΤΕ ΑΝΟΙΧΤΟ!

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ, ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΒΑ, ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ!

Αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, στο λαό της Λέσβου, στους φορείς και στα σωματεία του νησιού να σταθούν απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ «που θέλουν να μετατρέψουν το νησί μας και τα άλλα νησιά του Αιγαίου σε απέραντες φυλακές ψυχών, σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών που είναι τα θύματα των πολιτικών της ΕΕ, των κυβερνήσεων, του ιμπεριαλισμού», απευθύνει με ανακοίνωσή της, η διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

«Η αδιαλλαξία της κυβέρνησης, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις στην περιοχή Καράβα – Καβακλή, η δημιουργία του νέου hot spot, είναι στο χέρι μας να μην περάσουν.

Απαντάμε αγωνιστικά και αποφασιστικά!

Είμαστε σε ετοιμότητα να σταματήσουμε τα αντιδραστικά σχέδια της κυβέρνησης και για άμεσες κινητοποιήσεις όταν επιχειρήσουν να τα υλοποιήσουν.

Διεκδικούμε:

  • Να κλείσουν τώρα όλα τα hot spots, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο κέντρο – φυλακή στο νησί, ούτε ανοιχτό, ούτε κλειστό.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.
  • Να πιεστεί η ΕΕ ώστε να δεχτεί τους πρόσφυγες – μετανάστες.
  • Να μεταφέρονται οι αιτούντες άσυλο στην ηπειρωτική Ελλάδα, σε δημόσιους, ανοιχτούς και αξιοπρεπείς χώρους φιλοξενίας και στη συνέχεια, με γρήγορες διαδικασίες, στις χώρες προορισμού τους. Όλη η διαδικασία, καθώς και η πρόσβαση στην υγειονομική Περίθαλψη και Εκπαίδευση, να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
  • Να καταργηθεί η συμφωνία Ελλάδας – Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας και όποια άλλη συνθήκη τους εγκλωβίζει στα νησιά και τη χώρα.
  • Να αποζημιωθούν στο 100% οι κάτοικοι που έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.
  • Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των hot spots ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους».

902.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: