«Τόσο κακό είναι να θέλω μια καλύτερη ζωή;» • “Το Σωσίβιο” – Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γιάννη Παναγιωταράκου

Μια κοινωνική ταινία, στην οποία συναντιούνται οι μετανάστες με τους άστεγους στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας τα σωσίβια που θα τους κρατήσουν στη ζωή.

“Το Σωσίβιο” είναι ο τίτλος της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους  του Γιάννη Παναγιωταράκου. Μια κοινωνική ταινία, στην οποία συναντιούνται οι μετανάστες με τους άστεγους στη σκληρή πραγματικότητα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας τα σωσίβια που θα τους κρατήσουν στη ζωή.  

Η συμμετοχή της ταινίας σε διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου, από τον Οκτώβρη του 2020 μέχρι σήμερα,  έχει αποφέρει προς το παρόν 15 διεθνείς διακρίσεις και βραβεία. 

"Το Σωσίβιο" - Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γιάννη Παναγιωταράκου

“Το Σωσίβιο” – Η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους του Γιάννη Παναγιωταράκου

Ένας νέος και φιλόδοξος καταστηματάρχης στο κέντρο της Αθήνας φαίνεται να έχει βλέψεις  και όνειρα για μια πλούσια ζωή. Όμως όλες του οι προσπάθειες και τα όνειρα διακυβεύονται από την  οικονομική κρίση που έρχεται. Τα χρέη συσσωρεύονται. Εύκολα αποδίδει τον οικονομικό μαρασμό  της επιχείρησής του, στους αλλοδαπούς μικροπωλητές και τους μετανάστες. Αυτή η κατάσταση  λειτουργεί καταλυτικά στην αλλαγή της συμπεριφοράς και του χαρακτήρα του. Την οικονομική  κατάρρευση ακολουθεί η ηθική κατάρρευση. Γίνεται σκληρός και ανάλγητος. Όμως οι συνθήκες τον  αναγκάζουν σύντομα κι αυτός να βρεθεί να σιτίζεται σε φιλανθρωπικά γεύματα για να επιβιώσει.  Ένας συνοδοιπόρος στην καινούργια κατάστασή που βρέθηκε τον βοηθά στην αναθεώρηση του  τρόπου σκέψης, να ξαναβρεί τις χαμένες αξίες. 

“Το Σωσίβιο” – Δείτε το trailer της ταινίας:

Η ταινία είναι μια ανεξάρτητη παραγωγή, με συμμετοχή σημαντικών  ανθρώπων του θεάτρου, του κινηματογράφου και της μουσικής (Δημήτρης Πιατάς, Χρήστος  Μουστάκας, Άννα Ψαρρά, Πάνος Κόκκορης, Βιβή Μπάρμπη, Βασ.Παπακωνσταντίνου, Κατερίνα  Σανίση, Haig Yazdjian, Θεόδωρος Κουέλης, Βαγ. Φάμπας κλπ).

Οι συντελεστές της ταινίας είναι άνθρωποι που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν στις πόλεις  Κερατσινίου-Δραπετσώνας και Περάματος όπου έγιναν κατά κύριο λόγω και τα γυρίσματα της  ταινίας. 

“Το Σωσίβιο” – Στους κινηματογράφους προσεχώς:

“Το Σωσίβιο”

Με τους: Χρήστο Μουστάκα και Δημήτρη Πιατά. 

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Γιάννης Παναγιωταράκος 

Διεύθυνση φωτογραφίας: Αλέξανδρος Ιωαννίδης  

Μουσική: Θοδωρής Κουέλης 

Σκηνικά: Γιώργος Ζαμπέλης -Νίκος Ζηκίδης 

Κοστούμια: Άννα Ροβάτσου 

Ήχος: Κώστας Γιουρτζόγλου 

Sound Design: Βαγγέλης Φάμπας 

Διεύθυνση & Οργάνωση Παραγωγής: Βαγγέλης Μαρίνης  

Βοηθός Φωτογραφίας: Ανδρέας Χατζηπαρίσης 

Special Operation Manager: Κώστας Κούταλης 

Μακιγιάζ: Νάντια Ελευθερίου 

Παραγωγή: Massive Productions 

Πληροφορίες για την ταινία, τους συντελεστές και την πορεία της στα διεθνή φεστιβάλ μπορείτε να  βρείτε: 

https://www.imdb.com/title/tt13961618/ 

https://www.thelifebelt.gr 

https://www.facebook.com/tososivio/ 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

8 Trackbacks

Κάντε ένα σχόλιο: