Κύριε Χρυσοχοΐδη, η προβοκάτσια σας απέτυχε…

Η προβοκάτσια της κυβέρνησης σηκώνει την ΚΟ του ΚΚΕ στο πόδι και ακυρώνεται εν τη γενέσει της.

Μία εικόνα χίλιες λέξεις.

Ο κυβερνητικός λόχος χτίζει τη δική του παράλληλη πραγματικότητα, για να δέσει το αφήγημα του νόμου για τις διαδηλώσεις, και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αντιδρά στους φαιδρούς ισχυρισμούς.

Αν κάποιος δεν είδε και δεν έμαθε τίποτα για τη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή, θα αρκούσε μία και μόνο φράση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Σπήλιου Λιβανού, που είπε σε κάποιο σημείο:

Ξέφυγε ένα κομμάτι από την ειρηνική πορεία του ΠΑΜΕ…

Είναι το σημείο που προκαλεί την έκρηξη των κομμουνιστών βουλευτών, που αποτυπώνεται στο στιγμιότυπο. Η μισή ΚΟ σηκώνεται στο πόδι, άλλοι διαμαρτύρονται και απορούν, άλλοι γελάνε στωικά με όσα φαιδρά ακούνε.

Το σχέδιο ήταν οργανωμένο και η χρονική στιγμή καλά επιλεγμένη. Η κυβέρνηση χρειαζόταν μια προβοκάτσια για να δέσει το γλυκό της ψήφισης του νομικού τερατουργήματος που έχει ξεσηκώσει όλους τους δικηγορικούς συλλόγους, υπολόγιζε όμως χωρίς τον ξενοδόχο και τα πραγματικά γεγονότα, που είναι πεισματάρικα πράγματα…

Κύριε Χρυσοχοΐδη, η προβοκάτσια σας απέτυχε.

Ελάτε τώρα με τον πολιτικό σας κηδεμόνα να πληρώσετε τον λογαριασμό για τα χημικά που ρίξατε. Τι, για αυτά δεν πρέπει να υπάρχει και προσωποποιημένη αστική ευθύνη;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: