«…δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!» • Μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής

“Από την ανταρτομάνα και προσφυγομάνα Κοκκινιά, που η δράση του πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής μόλυνε όλη την περιοχή, στέλνουμε μήνυμα ότι το φασισμό βαθιά καταλαβαίνουμε τι είναι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πρέπει για να τσακιστεί σε γειτονιές και χώρους δουλειάς.” – Σήμερα στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Πλάτων», στη Νίκαια.

«…δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!» • Μεγάλη συγκέντρωση – συναυλία για την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής

«Τον φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!»

Οι στίχοι του Φώντα Λάδη είναι το κεντρικό σύνθημα της μεγάλης συναυλίας – παρέμβασης για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, που οργανώνουν σωματεία και μαζικοί φορείς μετά από πρωτοβουλία και σύσκεψη την οποία κάλεσε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Η πρωτοβουλία πραγματοποιείται την Κυριακή 26 Γενάρη, στις 6.30 μ.μ. στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Πλάτων», στη Νίκαια.

Μέχρι στιγμής, συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Ανθή Γουρουντή, Δημήτρης Κανέλλος, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Ερση Φτούλη και το συγκρότημα «Υπεραστικοί». Θα ακολουθήσει hip hop live με τους: Urban Pulse, Dason, Ghetto Rock, Boem, Ενα Δύο, Rebellion Connexion, Το Σφάλμα.

Στο κάλεσμά τους οι διοργανωτές σημειώνουν:

«Στα 4,5 και πλέον χρόνια που κρατά η δίκη έχουμε βγάλει συμπέρασμα. Εχουμε δει τις κωλυσιεργίες, τις καθυστερήσεις με ευθύνη των κυβερνήσεων και σήμερα βλέπουμε μια απαράδεκτη εισαγγελική πρόταση. Ξέρουμε ότι το εργατικό κίνημα, η νεολαία, το λαϊκό κίνημα γενικότερα πρέπει να συνεχίσουν τη δράση τους κόντρα στο ναζισμό. Γιατί η ναζιστική ιδεολογία του μίσους είναι που οδηγεί σε εγκληματικές ενέργειες.

Τα χρόνια που περνάνε δεν θα μας κάνουν να ξεχάσουμε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες, στους μεταλλεργάτες στο Πέραμα, τις εκατοντάδες εκδηλώσεις βίας και μίσους απέναντι σε ανθρώπους που αγωνίζονται.

Οι φασίστες είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου στην προσπάθεια να προωθεί την πολιτική του, να αυγαταίνει τα κέρδη του, εντείνοντας την εκμετάλλευση της εργατικής τάξης, χτυπώντας ΣΣΕ, μέτρα υγείας και ασφάλειας, δικαιώματα. Είναι όπλο του κεφαλαίου στην προσπάθεια η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, η νεολαία να μη σηκώνουν κεφάλι, να μη βλέπουν το ποιος πραγματικά φταίει για τα βάσανά μας. Ετσι στοχοποιεί τους μετανάστες εργάτες και τους πρόσφυγες, ανθρώπους που η πολιτική του ιμπεριαλισμού με τους πολέμους, τις επεμβάσεις και τη φτώχεια τούς ξήλωσε από τις εστίες τους. Στοχοποιεί αγωνιστές σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να διασφαλίζεται σιγή νεκροταφείου, να περνάνε αντουφέκιστα τα αντιλαϊκά μέτρα, να δυναμώνουν ο φόβος, ο συμβιβασμός, η μοιρολατρία.

Η εισαγγελική πρόταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη, είναι κόντρα στη λογική, κόντρα στην πείρα μας, κόντρα στα γεγονότα. Δεν είναι όμως κεραυνός εν αιθρία, δείχνει ότι οι λουφαγμένοι, σε ένα βαθμό, σήμερα ναζί αποτελούν κρίσιμη εφεδρεία για το σύστημα και το κεφάλαιο. Είναι άλλοθι για να μπορούν τα κατακάθια του ναζισμού, οι φασίστες, με όποια ετικέτα, να συνεχίσουν την εγκληματική τους δράση. Είναι πρόκληση απέναντι στα θύματα της Χρυσής Αυγής, είναι πρόκληση απέναντι στο παρελθόν του λαού μας που έχει υποφέρει από το φασισμό και το ναζισμό και έχει συγκρουστεί μαζί του.

Παίρνουμε θέση, δρούμε ενάντια στο αυγό του φιδιού, είμαστε απέναντι στην προσπάθεια να βγει λάδι. Κάθε τίμιος εργάτης, κάθε λαϊκός άνθρωπος να φωνάξει ενάντια σε μεθοδεύσεις για να τη γλιτώσουν οι ναζί εγκληματίες.

Από την ανταρτομάνα και προσφυγομάνα Κοκκινιά, που η δράση του πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής μόλυνε όλη την περιοχή, στέλνουμε μήνυμα ότι το φασισμό βαθιά καταλαβαίνουμε τι είναι και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε και πρέπει για να τσακιστεί σε γειτονιές και χώρους δουλειάς».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: