Δε θα τηρήσουμε σιγήν ιχθύος

Όλοι αύριο στο συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, στις 3.30, ενάντια στα μέτρα που ρημάζουν τις ζωές μας. Ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να ‘ψαρώσει’. Μόνο στο δρόμο μπορεί να καταλάβει τη δύναμή του και να βρει το δίκιο του.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φέρνει στα μουλωχτά, σαν τον κλέφτη, προς ψήφιση τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης, με τροπολογία σε μια σύμβαση για τα ψάρια! Κάποτε έλεγαν ότι θα καταργούσαν με ένα νόμο σε ένα άρθρο τα μνημόνια -κι ύστερα θα τα έσκιζαν. Τώρα προχωρούν θρασύτατα στην φαστ-τρακ υλοποίηση των μνημονιακών προαπαιτούμενων, με τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, ακολουθώντας πιστά τα χνάρια των… “Σαμαροβενιζέλων” -όπως αποκαλούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Τα μέτρα που έρχονται σε ψήφιση φέρνουν ένα ακόμα χτύπημα στις κατακτήσεις της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, προβλέποντας μεταξύ άλλων.

-Πάγωμα των συντάξεων μέχρι το τέλος του 2022.
-Ανατροπές στο Νόμο για την Απεργία και τα συνδικάτα που θα σημαίνει νέα μεγαλύτερα εμπόδια στην δράση τους.
-Παράταση και μετά το 2018 στο Καθεστώς της διάλυσης των ΣΣΕ.
-Μείωση του αφορολόγητου.
-Ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς κατοικιών.

Η πρόκληση αυτή δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από την εργατική τάξη. Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, η κυβέρνηση φέρνει για άλλη μια φορά σε πέρας τη βρώμικη δουλειά για την ΕΕ και τους επιχειρηματικούς ομίλους -γι’ αυτό επιλέχτηκε, άλλωστε. Καλεί όλα τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές και τους μαζικούς φορείς να αξιοποιήσουν αυτές τις στιγμές κάθε δυνατό μέσο, κάθε μορφή, για να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους εργαζόμενους.

Τους καλεί να πάρουν μαζικά μέρος στο αυριανό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, στις 3.30 μ.μ. ενάντια στα μέτρα που ρημάζουν ακόμα περισσότερο τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Και σημειώνει πως “δεν πρόκειται να κρατήσουμε σιγήν ιχθύος”.

Ο εργαζόμενος λαός δεν πρέπει να “ψαρώσει” μπροστά στη νέα επίθεση. Μόνο στο δρόμο μπορεί να καταλάβει τη δύναμή του και να βρει το δίκιο του.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: