«ΑЇΛΑΝ» – «Χορεύουμε για να σταματήσουν οι πόλεμοι…για ένα κόσμο ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ…»

Με τίτλο της παράστασης «ΑΙΛΑΝ», το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, προσεγγίζει το προσφυγικό ζήτημα στο πέρασμα του χρόνου, στις 4 και 5 του Ιούλη, στις 9.30 το βράδυ, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017.

Με τίτλο της παράστασης «ΑΙΛΑΝ», το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, προσεγγίζει το προσφυγικό ζήτημα  στο πέρασμα του χρόνου.

Το Χορευτικό Τμήμα του Πολιτιστικού Οργανισμού, τα μέλη του οποίου κρατούν τις αξίες της ερασιτεχνικής δημιουργίας χωρίς παρεκκλίσεις, δίνει το   παράδειγμα καθημερινά.

Το χορευτικό στις 4 και 5 Ιούλη, στις 9.30 το βράδυ, στο Ρωμαϊκό Ωδείο, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2017, κάνει την «πρόβα τζενεράλε» για ένα αύριο με ανθρώπινο πρόσωπο. Για ένα αύριο που για όλα τα παιδιά,  για όλους τους ανθρώπους οι  παραλίες θα είναι χώροι χαράς, παιδότοποι και όχι νεκροταφεία. . Ποτέ «ΑΙΛΑΝ»  ξανά.

Πάνω από 700 παιδιά, έφηβοι  και μεγάλοι θα αφήσουν τα δικά τους αποτυπώματα στην σκηνή του ρωμαϊκού ωδείου στο δρόμο για ένα  αύριο χωρίς πολέμους χωρίς «ΑΙΛΑΝ»,  έχοντας στο πλευρό τους χιλιάδες θεατές για να τους ενθαρρύνουν και να συμπορευτούν μαζί τους. Με εργαλείο τους χορούς της λαϊκής μας παράδοσης, ιδιαίτερη φαντασία  και έμπνευση με πολλές εκπλήξεις έχουν δημιουργήσει την δική τους αξιοζήλευτη παράσταση.

Όπως με νόημα αναφέρουν τα μέλη του Χορευτικού, «Χτες είμαστε ‘μεις, σήμερα εσείς, αύριο ποιος ξέρει. Γι΄ αυτό χορεύουμε για να σταματήσουν οι πόλεμοι. Να σταματήσει η σφαγή των αθώων που με το αίμα τους θησαυρίζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και «οι αγορές». Δυστυχία για μας είναι πλούτος γι΄ αυτούς… Εμείς χορεύουμε χέρι – χέρι για την ευτυχία όλων των ανθρώπων, για δικαιοσύνη, για δημοκρατία, για αξιοπρέπεια. Χορεύουμε για ένα κόσμο ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. Γιατί εμείς ξέρουμε να χορεύουμε ξέρουμε και ν΄ αγωνιζόμαστε».

ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΧΟΡΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ: ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΖΑΡΝΑΒΑΛΟΥ

ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΙΜΗΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ – ΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΕΡΒΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: ΖΙΑΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ – ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΜΠΑΝΕΡ: ΓΡΑΜΜΗ – ΤΣΙΠΙΑΝΙΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ : ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: