Τι θα απογίνουν οι αστυνομικοί χωρίς διαδηλωτές, κύριε Μητσοτάκη και κύριε Χρυσοχοΐδη;

Θα σας γυρίσει μπούμερανγκ το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις κύριε Μητσοτάκη και κύριε Χρυσοχοΐδη, γι’ αυτό φροντίστε να το πάρετε πίσω όσο είναι ακόμα καιρός.Δεν είναι ώρα για ανοίγματα, πόσο μάλλον για να τα βάζετε με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Οι διαδηλώσεις κλείνουν τους δρόμους, ταλαιπωρούν τους πολίτες, τους καταστηματάρχες, τους οδηγούς και προκαλούν κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη. Αυτή είναι η επίσημη προσέγγιση που δίνει η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που ψήφισε με την αγαστή συνεργασία του Κινήματος Αλλαγής και του κόμματος της κηραλοιφής και του τελοπόν.

Υπάρχει, όμως, και κάτι που η κυβέρνηση φαίνεται να μην έχει σκεφτεί ή, τουλάχιστον, να μην επικοινωνεί με τόση ένταση. Αν δεν υπάρξουν διαδηλωτές, τι θα απογίνουν οι αστυνομικοί; Κλέφτες θα γίνουν; Αυτό η κυβέρνηση πρέπει ομολογουμένως να το διερευνήσει σε βάθος, αφού διαφαίνεται ο «κίνδυνος» να γλυτώσει από το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ και να βγάλει στους δρόμους τους αστυνομικούς.

Μπορεί το κόμμα της ΝΔ να διατείνεται πως εκπροσωπεί την «τάξη» και την «ασφάλεια», αλλά η (κυβερνητική) «τάξη» και η (κυβερνητική) ασφάλεια είναι συνυφασμένες με αστυνομικούς που πετάνε χημικά και καταστέλλουν ειρηνικές διαδηλώσεις. Επιπλέον, εμπεριέχουν και τους πάντα «χρήσιμους» προβοκάτορες που δίνουν την αφορμή στην αστυνομία για να εξαπολύει την επίθεσή της.

Τι θα απογίνουν τώρα όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Θα κυνηγιούνται μεταξύ τους και θα κάνουν ασκήσεις προσομοίωσης διαδηλώσεων, αναπολώντας την πάλαι ποτέ κραταιά εποχή που τα έκαναν μπάχαλο στο κέντρο της Αθήνας;

Είναι σημαντικά θέματα αυτά για να τα αγνοείτε ή να τα προσπερνάτε με ελαφρά την καρδία κύριε Μητσοτάκη και κύριε Χρυσοχοΐδη. Οργανώστε συμβούλια και επιτροπές στο κόμμα σας και συζητήστε εκ νέου τα υπέρ και τα κατά του νομοσχεδίου. Μπορεί να θαμπωθήκατε στην αρχή από την προοπτική να «εξαφανίσετε» το ΚΚΕ, το ΠΑΜΕ και το εργατικό κίνημα εν γένει, αλλά επειδή αυτό δεν πρόκειται να γίνει – θα το διαπιστώσετε, αν δεν το έχετε ήδη συνειδητοποιήσει, πολύ σύντομα – αναρωτιόμαστε μήπως θα ήταν καλύτερα να εστιάσετε την προσοχή σας στα σώματα ασφαλείας. Κρίμα είναι να χάσετε μια παραδοσιακή εκλογική σας δεξαμενή, εξαιτίας του αντικομμουνιστικού σας «πείσματος».

Για το καλό σας το λέμε, για να μην εκτεθείτε. Θα σας γυρίσει μπούμερανγκ το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, γι’ αυτό φροντίστε να το πάρετε πίσω όσο είναι ακόμα καιρός. Εκτός κι αν έχετε σκοπό να συγκυβερνήσετε με τον ΣΥΡΙΖΑ – αυτόν που τώρα εξανίσταται και διαρρηγνύει τα ιμάτιά του για το νομοσχέδιο – και θέλετε να του δώσετε ως άλλοθι, για να μπορεί να υποστηρίξει μία ακόμα κυβίστηση μπροστά στο ακροατήριο του, την «κατάργηση των ΜΑΤ, την απόσυρση των χημικών και τον αφοπλισμό της αστυνομίας στις διαδηλώσεις». Αυτά, δηλαδή, που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριζε προεκλογικά το 2014, αλλά «ξέχασε» να εφαρμόσει μόλις έγινε κυβέρνηση.

Ό,τι και να αποφασίσετε πάντως, εμείς σας καλούμε να επιδείξετε τη δέουσα προσοχή. Δεν είναι καιρός για ανοίγματα, πόσο μάλλον για να τα βάζετε με το οργανωμένο λαϊκό κίνημα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: