Θετική εξέλιξη: Προχωράει η τοποθέτηση των μνημείων του ΚΚΕ σε Γυάρο και Μακρόνησο

Το ΚΣΝΜ κατέληξε σε θετική απόφαση και για τα δύο μνημεία.

Με δελτίο Τύπου το ΚΚΕ  ανακοίνωσε ότι δρομολογούνται οι εργασίες για την τοποθέτηση μνημείων του Κόμματος στη Γυάρο και τη Μακρόνησο:

«Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων (ΚΣΝΜ) έφερε ως θέμα στη σημερινή του συνεδρίαση, την έγκριση της πρότασης του ΚΚΕ για την τοποθέτηση μνημείων του Κόμματος στους ιστορικούς τόπους της Γυάρου και της Μακρονήσου, που έχουν επιλεγεί μετά από πανελλήνιο καλλιτεχνικό διαγωνισμό που είχε προκηρύξει η ΚΕ του ΚΚΕ.

Θετική εξέλιξη: Προχωράει η τοποθέτηση των μνημείων σε Γυάρο και Μακρόνησο

Το μνημείο του ΚΚΕ που θα τοποθετηθεί στη Γυάρο («Ρωγμή»)

Το ΚΣΝΜ κατέληξε σε θετική απόφαση και για τα δύο μνημεία. Στη συνεδρίαση εκφράστηκαν από τα μέλη του θετικές γνώμες για το ύφος και το χαρακτήρα των μνημείων.

Υπενθυμίζουμε ότι το μνημείο για τη Μακρόνησο έχουν φιλοτεχνήσει ο γλύπτης Μάρκος Γεωργιλάκης και για τη Γυάρο, ο γλύπτης Αντώνης Μυρωδιάς.

Το ΚΚΕ είναι σε φάση δρομολόγησης των εργασιών για την τοποθέτηση των μνημείων».

Θετική εξέλιξη: Προχωράει η τοποθέτηση των μνημείων σε Γυάρο και Μακρόνησο

Το μνημείο του ΚΚΕ που θα τοποθετηθεί στη Μακρόνησο («Προμηθέας»)

Της απόφασης του ΚΣΝΜ είχε προηγηθεί επίσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα μέλος της ΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Όπως σας είχαμε ενημερώσει από την Κατιούσα, η Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με τη νέα υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, την οποία ενημέρωσε για τα μνημεία και της επισήμανε την καθυστέρηση της έγκρισης της τοποθέτησης των δυο μνημείων από πλευράς ΚΣΝΜ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: