Μάτζικ Τζόνσον: “Πρέπει να βλέπουμε τους μαύρους σαν ανθρώπους, όχι σαν ζώα στον δρόμο”

Ο Μάτζικ, ο Ντομινίκ, ο λευκός Στιβ Κερ “και τα άλλα παιδιά” του ΝΒΑ παίρνουν θέση και λένε τα αυτονόητα για τον ρατσισμό στις ΗΠΑ.

Ο Λεμπρόν έκανε απλώς την αρχή με το σχολιό του, όπου συνέδεε τη διαμαρτυρία του γονατισμένου Καπέρνικ, με το γόνατο του ρατσιστή αστυνομικού που δολοφόνησε τον Τζορτζ Φλόιντ -αιτιατό και αιτία.

 

 

View this post on Instagram

 

Do you understand NOW!!??!!?? Or is it still blurred to you?? 🤦🏾‍♂️ #StayWoke👁

A post shared by LeBron James (@kingjames) on

Ήταν όμως απλώς ένας από τους πολλούς, βετεράνους και εν ενεργεία αστέρες του ΝΒΑ που σχολίασαν το γεγονός με τον δικό τους τρόπο.

Ακολουθεί ένα μικρό απάνθισμα από σχόλια και αναρτήσεις, που δείχνουν πως κάποιες φορές η σιωπή ισοδυναμεί με προδοσία -φράση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ που αναπαρήγαγε από το προφίλ του ο Ντομινίκ Ουίλκινς.

Πρώτος στον χορό ο Μάτζικ Τζόνσον, που αναρωτιέται “πόσες φορές πρέπει να δούμε σε εθνικό δίκτυο δολοφονίες μαύρων ανθρώπων” και προσθέτει πως το κακό παρατράβηξε και ότι “πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε τους μαύρους ως ανθρώπινα όντα και όχι σαν ζώα στον δρόμο”.

Ο Ντομινίκ Ουλίκινς ποστάρει μια συγκλονιστική εικόνα, από το σπίτι ενός αυτιστικού, που έχει την “ατυχία” να είναι αφρο-αμερικάνος και να μην έχει συνείδηση τι είναι τα όπλα και οι αστυνομικοί που τα φέρουν. Οι πινακίδες έξω από το σπίτι του “προειδοποιούν” λοιπόν τους αστυνομικούς, για να μη χρησιμοποιήσουν βία εναντίον του, αν τυχόν τον δουν και δεν είναι “συνεργάσιμος” με όσα του λένε. Το σχόλιο του Ντομινίκ λέει: “Αυτή είναι η πραγματικότητά μας! Πρέπει να τα καταφέρουμε καλύτερα ως κοινωνία”

Ο Αιζάια Τόμας -που βρέθηκε στο επίκεντρο της “επικαιρότητας” λόγω Last Dance, λέει πως φοβάται για τον εαυτό του και τα παιδιά του -που έχουν κι αυτά την “ατυχία” να είναι μαύρα.

Ο Ρέτζι Μίλερ, μπορεί να ήταν killer μες στο γήπεδο, αλλά αγανακτεί με τους μπάτσους που αφαιρούν τη ζωή ενός ανθρώπου, ό,τι και αν είχε κάνει πριν, μπροστά στις κάμερες.

Ο λευκός -και έχει τη σημασία του αυτό- προπονητής των Γουόριορς Στιβ Κερ, αναρωτιέται τι πηγαίνει στραβά με εμάς και τη χώρα του -κάνοντας ένα λογοπαίγνιο με το United States.

Ο Ντόνοβαν Μίτσελ των Τζαζ λέει πως αυτό είναι αρρωστημένο και ότι δεν έχει λόγια…

Ο συμπαίκτης του Ρούντι Γκομπέρ λέει πως οι συνεργάτες του αστυνομικού είναι το ίδιο ένοχοι που άφησαν ανενόχλητο τον συνάδελφό τους -προσθέτοντας ότι είναι απογοητευτικό για την πλειοψηφία των καλών μπάτσων που ρισκάρουν καθημερινά για να κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Και ο Τζέιλεν Μπράουν σχολιάζει πως ο ίδιος θα είχε συλληφθεί σίγουρα, αν βρισκόταν εκεί…

Και αυτά είναι απλώς ένα μικρό απάνθισμα. Δεν είναι ριζοσπαστικά λόγια ενός επαναστάτη, σημειώνουν απλώς το αυτονόητο. Αλλά ακόμα και αυτό είναι πολύ δύσκολο για κάποιους στις μέρες μας να το αποδεχτούν ή να τολμήσουν να το πουν δημόσια…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: