Είδες η ΔΕΗ; Και πού να σφίξουν οι ιδιώτες…

Αν η Αυγή είχε χιούμορ, και έμενε συνεπής στην αντιπολιτευτική γραμμή που χάραξε με το πρωτοσέλιδο περί “Βόρειας Κορέας” -sic- θα μπορούσε να έχει τίτλο σήμερα: “Κούβα γίναμε, με τόσες διακοπές ρεύματος”.

Χτες ένα ανθρώπινο λάθος (;) άφησε χωρίς ρεύμα το κέντρο της πρωτεύουσας για μερικά λεπτά. Μες στο κατακαλόκαιρο, αλλά χωρίς τόση ζέστη, με τα κλιματιστικά αναμμένα στο φουλ, που θα ήταν μια κάποια δικαιολογία για ένα στιγμιαίο βραχυκύκλωμα.

Και πού να σφίξουν οι ζέστες, σκέφτηκαν κάποιοι.
Και πού να σφίξουν οι ιδιωτικοποιήσεις, απαντάμε εμείς.

Στο φιλελέ στρατόπεδο έχει μείνει σαν καραμέλα, σε κάθε στραβή, η απάντηση πως για όλα φταίει το αργόσυρτο δημόσιο και οι τεμπέληδες υπάλληλοι κάθε υπηρεσίας. Άντε να τις ιδιωτικοποιήσουμε να ησυχάσουμε -να παίρνουν δωράκια και ζεστό κρατικό χρήμα, χωρίς να είναι όμως στο δημόσιο.

Και ενώ προχωράνε οι ιδιωτικοποιήσεις, στις ΔΕΚΟ, στη ΔΕΗ ειδικότερα, και στα καλύτερα φιλέτα της, τους έχει μείνει η μόνιμη επωδός και την πετάνε προς πάσα χρήση, γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να πουν, ή γιατί πιστεύουν ακράδαντα πως ζουν στην τελευταία σοβιετική γωνιά της Ευρώπης.

Και έτσι για τη σημειολογία του πράγματος, η βλάβη που άφησε την πόλη βυθισμένη στο… φως και το λιοπύρι, ήρθε την ίδια μέρα που η τυφλή δικαιοσύνη είδε το δικό της φως και άφηνε ελεύθερο το μεγάλο επενδυτικό μυαλό του Φλώρου. Ο κατάλληλος άνθρωπος στη σωστή στιγμή, για την κατάλληλη θέση-υπηρεσία (ΔΕΗ και παρακλάδια).

Τα αγαπητά Συριζοτρολ μιλάνε για την γκαντεμιά του Μητσοτάκη που χτυπάει από τις πρώτες κιόλας μέρες. Και κοίτα να δεις γκαντεμιά, που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επανέφερε στον έλεγχο του δημοσίου τη ΔΕΗ και που ο Φλώρος μένει ελεύθερος με το νομικό πλαίσιο που όρισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Αυτό κι αν είναι γκαντεμιά…

Αλλά αν η Αυγή είχε χιούμορ, και έμενε συνεπής στην αντιπολιτευτική γραμμή που χάραξε με το πρωτοσέλιδο περί “Βόρειας Κορέας” -sic- θα μπορούσε να έχει τίτλο σήμερα: “Κούβα γίναμε, με τόσες διακοπές ρεύματος”.

Είδες η δεξιά ανάπτυξη; Είδες η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία; Είδες η ΔΕΗ;

Υγ: Είδες η Ελένη Ράντου;

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Notice: Only variables should be assigned by reference in /srv/katiousa/pub_dir/wp-content/themes/katiousa_theme/comments.php on line 6

1 Trackback

Κάντε ένα σχόλιο: