Η γελοιογραφία του κωλόχαρτου – Ο Στάλιν, η Βενεζουέλα και ο αντικομμουνισμός του Αρκά

Ο αντικομμουνισμός του Αρκά πετάει τα προσχήματα και ξύνει τον πάτο του βαρελιού.
Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο Αρκάς και οι άλλοι κονδυλοφόροι της Δεξιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τον εφεύρει…

Είναι γνωστό ότι ο “παλιός καλός Αρκάς” είναι κάτι σαν το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ -με τη διαφορά πως το τελευταίο δεν υπήρξε ποτέ- και πως έχει πάρει ανεπιστρεπτί την κάτω βόλτα. Αυτό που δε γνωρίζουμε είναι πού είναι το τέλος αυτού το κατήφορου και πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένας από τους (πάλαι ποτέ) καλύτερους σκιτσογράφους.

Τελευταίο κατόρθωμα ήταν η παρακάτω γελοιογραφία του κωλόχαρτου για τη Βενεζουέλα. Ή αλλιώς, όταν ο Αρκά έπαθε Ιάσωνα Πιπίνη…

Ήταν μάλιστα τέτοια η βιασύνη του να εκθέσει την έμπνευσή του, που δεν την χρωμάτισε καν -πέρα από το μαύρο της αντίδρασης. Ο Μάο, ο Στάλιν και μια φιγούρα που παραπέμπει εμμέσως πλην σαφώς στον Τσίπρα ή γενικά την κυβέρνηση.

Ο Αρκάς καταφέρνει με ένα σμπάρο να πιάσει πέντε-έξι τρυγόνια.

-Να στοιχηθεί με όλο το “δημοκρατικό κόσμο” ενάντια στη νόμιμη εκλεγμένη κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
-Να μπλέξει τις βούρτσες με τις οδοντόβουρτσες, τη Βενεζουέλα με τη Σοβιετική Ένωση και το “σοσιαλισμό του 21ου αιώνα” με τον υπαρκτό σοσιαλισμό που γνωρίσαμε.
-Να ξύσει τη μάσκα του φιλελέ, για να φανεί το πραγματικό πρόσωπο ενός ακροδεξιού, που θεωρεί Αριστερά-Κομμουνιστές τα πάντα από ΠΑΣΟΚ και πέρα. Ή αλλιώς, πας μη φιλελές κομμούνι…
-Να αναμασήσει όλα τα φασιστικά κλισέ για τις “κόκκινες δικτατορίες” και τις κατακόμβες με τα εκατομμύρια νεκρών που άφησε πίσω του ο σοσιαλισμός κι οι κομμουνιστές -αυτοί που τσάκισαν δηλαδή το φασισμό.
-Να ξεπλύνει τ0 ΣΥΡΙΖΑ και τη στάση Πόντιου Πιλάτου που τηρεί -στην καλύτερη- η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στην ιμπεριαλιστική επέβαση στη Βενεζουέλα, εναντίον μιας κυβέρνησης με την οποία έχει -θεωρητικά- ιδεολογική, πολιτική συγγένεια.
-Να εξασφαλίσει πως ο σοσιαλισμός και οι κομμουνιστές θα ταυτιστούν με τις αθλιότητες της σημερινής κυβέρνησης, για να χρεοκοπήσουν μαζί της στις λαϊκές συνειδήσεις.

Αν όλα αυτά δείχνουν κάτι όμως, δεν είναι η -γνωστή εδώ και καιρό- κατάντια του Αρκά, ούτε το επίπεδο των Δεξιών κονδυλοφόρων -που δεν ήταν ποτέ καλύτερο, για να αλλάξει κάτι τώρα. Δείχνουν όμως την αντιληπτική τους ικανότητα, καθώς αδυνατούν να καταλάβουν πως κάνουν την καλύτερη διαφήμιση στο ΣΥΡΙΖΑ, πετυχαίνοντας ακριβώς το αντίθετο από αυτό που θεωρητικά θέλουν να πετύχουν. Εκτός και αν δεχτούμε πως ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν, στήνοντας ένα ψεύτικο δίπολο, σε σαθρή βάση.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο Αρκάς και οι άλλοι κονδυλοφόροι της Δεξιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τους εφεύρει…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: