Ο Αθλητισμός και το Ποδόσφαιρο στον Ισπανικό Εμφύλιο

Ο αθλητισμός ήταν και παραμένει η αφορμή, αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο σύγκρουσης με την εκάστοτε εξουσία και ένα εργαλείο ανάδειξης της ιστορικής μνήμης μέσα από τις αθλητικές ιστορίες και τα πρόσωπα.

Κυκλοφορεί 20 Φεβρουαρίου!!!

Τα γήπεδα λειτουργούν ως μικρόκοσμοι και συμμετέχουν στην διαπάλη. Ο γηπεδικός χώρος προσλαμβάνεται από τους οπαδούς ως ένα «τεχνητό» καταφύγιο από την αστική ανωνυμία και την κοινωνική πραγματικότητα, όπου μέσα από αυτόν μπορεί να οδηγηθεί σε μια φαντασιακή επιστροφή σε μια «ιδεατή κοινωνία». Σε μια ρευστή και κατακερματισμένη κοινωνία, στην οποία οι σταθερές του παρελθόντος τείνουν να αποδομηθούν, η «ιδέα» της ομάδας όχι μόνο δεν απομαγεύεται, αντιθέτως εμπλουτίζεται με νέα μυθολογικά στοιχεία, παραμένοντας μια σταθερή και σημαίνουσα αξία για το κοινό της.

Κλείνοντας αυτή τη μικρή εισαγωγή θα θέλαμε να πούμε πως για εμάς ο αθλητισμός ήταν και παραμένει η αφορμή, αποτελεί ένα προνομιακό πεδίο σύγκρουσης με την εκάστοτε εξουσία και ένα εργαλείο ανάδειξης της ιστορικής μνήμης μέσα από τις αθλητικές ιστορίες και τα πρόσωπα. Έτσι ελπίζουμε πως μέσα στις σελίδες αυτής της παράτολμης προσπάθειας θα βρείτε ιστορίες που θα σας προβληματίσουν, θα σας γοητεύσουν και θα σας συγκινήσουν.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: