Κυκλοφορεί το νέο τεύχος του περιοδικού «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ»

Με πλούσια ύλη και ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή των 77 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Με πλούσια ύλη και ρεπορτάζ για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν προς τιμή των 77 χρόνων από την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, τη συντριβή δηλαδή των χιτλεροφασιστών μέσα στο Βερολίνο από τον Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ και την άνευ όρων παράδοσή τους, κυκλοφόρησε το 190ό τεύχος του περιοδικού «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» (Απρίλης – Μάης – Ιούνης). Περιλαμβάνει πλούσιο ρεπορτάζ για τις παρεμβάσεις της Κεντρικής Διοίκησης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στο υπουργείο Πολιτισμού και στον δήμο Αθηναίων για τη συντήρηση και προστασία του Ιστορικού Μνημείου στον χώρο όπου ιδρύθηκε η θρυλική ΕΠΟΝ, αλλά και για την προστασία του ιστορικού τόπου της Γυάρου και τη μη εγκατάσταση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στο νησί (ανεμογεννήτριες κ.λπ.), που θα αλλοίωνε τον χαρακτήρα του ιστορικού τόπου. Ενδιαφέρουσα ύλη περιλαμβάνεται σχετικά με τις δραστηριότητες και παρεμβάσεις της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό στο πλαίσιο της FIR, για τον ρόλο και τον προσανατολισμό της δράσης της Οργάνωσης στη σύγχρονη εποχή. Το περιοδικό παρουσιάζει εκτενώς την πλούσια συζήτηση που έγινε στο πλαίσιο της διαδικτυακής εκδήλωσης της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ ενάντια στην εφαρμογή του γερμανικής έμπνευσης προγράμματος «Μνήμες Κατοχής στην Ελλάδα» που επιχειρείται, με στόχο την αναθεώρηση και παραχάραξη της Ιστορίας του Β’ ΠΠ, για να ξεχαστούν τα εγκλήματα του ναζισμού και οι ευθύνες και η υποχρέωση της ΟΔ Γερμανίας να πληρώσει τις οφειλόμενες επανορθώσεις – πολεμικές αποζημιώσεις στη χώρα μας για τα εγκλήματα αυτά και τις καταστροφές που προκάλεσε στην Κατοχή. Τέλος, ενδιαφέρουσα ύλη δημοσιεύεται και στις υπόλοιπες στήλες του περιοδικού, όπως για τις προκλήσεις από φιλοναζιστικές οργανώσεις στον κρητικό λαό, για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, «Σελίδες για τον ΔΣΕ», «Μνήμες Αγωνιστών» κ.λπ.

  • Το περιοδικό «ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ» κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα και οι συναγωνίστριες/τές, οι φίλοι και απόγονοι της Αντίστασης και του ΔΣΕ μπορούν να το προμηθευθούν από τα κατά τόπους παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ σε όλη την χώρα. Επίσης, στα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ στην Αθήνα (Μαυρομματαίων 12, 2ος όροφος, Πεδίον Αρεως – τηλ.: 2108222952).
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: