Θέατρο τη Δευτέρα: «Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών» του Δημήτρη Γιαννουκάκη

«Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών», κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουκάκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Ασημακόπουλου και τηλεσκηνοθεσία Κώστα Κατσαρόπουλου.

«Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών», κωμωδία του Δημήτρη Γιαννουκάκη, σε σκηνοθεσία Κώστα Ασημακόπουλου και τηλεσκηνοθεσία Κώστα Κατσαρόπουλου.

Κεντρικό πρόσωπο το έργου ο Γεράσιμος Προκόπης που είναι ιδιοκτήτης εκδοτικής επιχείρησης που δεν πηγαίνει πολύ καλά, έχει τέσσερις κόρες σε ηλικία γάμου και θέλει να τις παντρέψει. Μια απ’ αυτές θέλει να την παντρέψει με το γιο ενός φίλου του, αλλά οι υπόλοιπες τρεις έχουν τις αντιρρήσεις τους. Στο τέλος όμως, όλες θα αποκατασταθούν και μαζί με αυτές και η γεροντοκόρη αδελφή του Γεράσιμου.

Θέατρο τη Δευτέρα: «Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών» του Δημήτρη Γιαννουκάκη

Λίλα Καφαντάρη και Σπύρος Μισθός στο έργο «Το σπίτι των τεσσάρων κοριτσιών» του Δημήτρη Γιαννουκάκη

Η θεατρική παράσταση προβλήθηκε το 1986 στα πλαίσια της εκπομπής «Το θέατρο της Δευτέρας». Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιάκωβος Ψαρράς, Δημήτρης Καλλιβωκάς, Λίλα Καφαντάρη, Φώτης Γκαβέρας, Πωλίνα Γκιωνάκη, Χριστίνα Κουτσουδάκη, Ελένη Κρίτα, Ειρήνη Λεοντάρη, Γιάννης Μαραγκός, Σπύρος Μισθός, Νίκος Παπαδόπουλος, Μαρία Πολυκάρπου.

Η Κατιούσα αγαπάει το θέατρο και προβάλει κάθε Δευτέρα από τις σελίδες της μια σειρά από ξεχωριστά έργα που βρίσκονται «αποθηκευμένα» στο πλούσιο Αρχείο της ΕΡΤ.

Για πολλά χρόνια «Το θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν από την κρατική ΕΡΤ αποτελούσε μια όαση πολιτισμού στο άνυδρο τηλεοπτικό (και όχι μόνο) τοπίο της εποχής, που καθήλωνε κάθε βδομάδα μπροστά στους δέκτες τους χιλιάδες τηλεθεατές.

Οι μεγαλύτεροι συγγραφείς του κόσμου, αλλά και πολλοί νεότεροι, Έλληνες και ξένοι, έργα του κλασικού και νεότερου ρεπερτορίου, δοσμένα από σημαντικούς θεατράνθρωπους κι ερμηνευμένα από μερικούς από τους καλύτερους ηθοποιούς που γέννησε αυτός ο τόπος, πέρασαν από τις ασπρόμαυρες και στη συνέχεια έγχρωμες οθόνες των τηλεοράσεων κι έφεραν κοντά στο θέατρο έναν κόσμο που δεν του δινόταν άλλου τύπου κίνητρα (ούτε λόγος για την απαραίτητη παιδεία…), για να προσεγγίσει, να απολαύσει και ν’ αγαπήσει τη συγκεκριμένη μορφή τέχνης.

Δείτε εδώ όλες τις παραστάσεις του “Θεάτρου τη Δευτέρα”

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: