Θέατρο από εργάτες για εργάτες – Παράσταση της ομάδας “Εκτός Σχεδίου” για τους αναγνώστες της Κατιούσα

Παράσταση στις 19 Γενάρη, ώρα 20.30 στη Θεατρική Σκηνή “Εκτός Σχεδίου” (Θεοτόκου 33, Καματερό). 

Η εργατική τάξη πάει στον παράδεισο; Η εργατική τάξη κινεί το μοχλό της ιστορίας σ’ αυτόν τον κόσμο και δεν πρόκειται να πάει σε κανένα επι γης παράδεισο, κάνοντας έφοδο στον ουρανό, αν δεν κινήσει (συν Αθηνά) και το δικό της χέρι. Αυτό απαιτεί οργάνωση, αγώνες, αλλά και … πνεύμα, συνείδηση, αντίληψη, καλλιέργεια. “Ψωμί και τριαντάφυλλα”, όπως έλεγε ένα παλιότερο σύνθημα.

Μπορεί όμως να συνδυάσει τον καθημερινό μόχθο με την τέχνη και τα υψηλά νοήματα, ένας εργάτης που σέρνεται μετά από μια εξαντλητική βάρδια; Μπορεί να συνδυάσει τη βιοπάλη με την πνευματική ανύψωση; Επιβάλλεται να το κάνει. Κι η ομάδα “Εκτός σχεδίου”, αποτελούμενη από εργάτες, υπαλλήλους κι ανεργούς, είναι η έμπρακτη καταφατική απάντηση στο ερώτημα.

Πρόκειται για έναν ερασιτεχνικό θίασο, με την κυριολεκτική σημασία, δηλαδή εραστές της τέχνης, κι όχι επειδή υστερούν σε μεράκι και προετοιμασία από τους επαγγελματικούς θιάσους. Το έργο “Lebensraum”, πρωτοποριακό αλλά όχι με τη “δήθεν” έννοια του όρου, αλλά με την ταξική της σημασία, αφυπνίζει συνειδήσεις και αποτελεί πνευματική πρόκληση για τους θεατές.

Ο κύκλος των παραστάσεων έχει ολοκληρωθεί, ο θίασος ωστόσο θα παρατείνει για ένα τελευταίο Σάββατο την παράσταση, στις 19 του Γενάρη, σε συνεργασία με το περιοδικό Κατιούσα, ειδικά αφιερωμένη στους αναγνώστες μας.

Δεν είναι μια “βραδιά Κατιούσα”, ούτε έχει το χαρακτήρα οικονομικής ενίσχυσης, καθώς η είσοδος είναι δωρεάν, ακριβώς επειδή αποτελεί μια προσφορά στην τάξη μας και την ανάγκη της για πολιτισμό. Θα είναι όμως μεγάλη χαρά και τιμή μας να δούμε όσους περισσότερους από σας γίνεται, επιβραβεύοντας παράλληλα αυτή την πολύ αξιόλογη θεατρική προσπάθεια.

Η σκηνοθεσία είναι του Σήφη Πολυζωίδη και παίζουν οι ηθοποιοί Αλέξανδρος Γεροκομής και Σήφης Μανταδάκης.

Σάββατο 19 Γενάρη, 20.30 στη Θεατρική Σκηνή “Εκτός Σχεδίου” (Θεοτόκου 33, Καματερό).

Τηλ. επικοινωνίας: 6944935221

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: