«Οι καρέκλες» στο Από Κοινού Θέατρο: Με μειωμένο εισιτήριο για τις γυναίκες η παράσταση της Κυριακής 8 Μάρτη

Το Από Κοινού Θέατρο τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας προσφέρει σε όλες τις γυναίκες μειωμένο εισιτήριο για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οι καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τους Ελένη Γερασιμίδου- Αντώνη Ξένο.

Το Από Κοινού Θέατρο τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας προσφέρει σε όλες τις γυναίκες μειωμένο εισιτήριο (10€) για να παρακολουθήσουν την παράσταση «Οι καρέκλες» του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τους Ελένη Γερασιμίδου- Αντώνη Ξένο. Η προσφορά ισχύει για την παράσταση της Κυριακής 8 Μάρτη, στις 20:00. Πληροφορίες-κρατήσεις θέσεων: 211 4057249.

“Οι καρέκλες”, η τραγική φάρσα του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με την Ελένη Γερασιμίδου και τον Αντώνη Ξένο, είναι η νέα παράσταση που ξεκίνησε με επιτυχία το ταξίδι της  στο Από Κοινού Θέατρο και παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Ο “αρνητής” Ιονέσκο, …η παρουσία πάνω στη σκηνή ανθρώπων με σάρκα και οστά με έφερνε σε δύσκολη θέση, μου προξενούσε αμηχανία…, παρά την αντιπάθειά του για το θέατρο, έφτασε να γίνει από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του Παραλόγου. Η κωμικοτραγική απαισιοδοξία του διατρέχει όλα του τα έργα εμμένοντας στα πιστεύω του για την ματαιότητα της ανθρώπινης ύπαρξης, για την φλύαρη κενότητα των καθώς πρέπει συζητήσεων της μπουρζουαζίας, για τις αφόρητες κοινοτοπίες, για τα κουραστικά και επαναλαμβανόμενα κλισέ καταλήγοντας εν τέλει, στην αδυναμία των ανθρώπων για πραγματική επικοινωνία, φιμωμένοι απ’ το φόβο της εξουσίας κι απ’ την περιθωριοποίηση και έκπτωση του Λόγου.

Στις Καρέκλες, οι δυο ηλικιωμένοι περιπλανιούνται στο μη πραγματικό, σε μια ασυναρτησία λόγου και σκέψεων, μαζί με τις τύψεις τους και τις αποτυχίες τους, μαζί με τον πόνο τους που φτάνει στα όρια του γελοίου, περιμένοντας με αγωνία τον ερχομό των καλεσμένων που δεν έρχονται, και ενός ομιλητή που θα μεταφέρει τον μεσσιανικό τους μήνυμα, αλλά που φτάνοντας διαπιστώνουμε ότι δεν μπορεί να αρθρώσει λόγο.

Μέσα στην αφόρητη μοναξιά τους, θυμούνται, πονάνε, αναρωτιούνται, θλίβονται, τρομάζουν, γελάνε και ονειρεύονται, επιμένοντας σε μια κατασκευασμένη ζωή χωρίς προοπτική, χωρίς αύριο.

«Το θέμα του έργου δεν είναι το μήνυμα…αλλά η απουσία των ανθρώπων… η απουσία του Θεού, η απουσία της ύλης, το μη πραγματικό του κόσμου…»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

 Σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

Σκηνικά-κοστούμια: Κώστας Βελινόπουλος

Ερμηνεύουν: Ελένη Γερασιμίδου- Αντώνης Ξένος

Κατασκευή σκηνικών: Ντίνος Παρηγόρης

Κατασκευή κοστουμιών: Ανδρέας Βελέντζας

Φωτισμοί: Γιώργος Ζιώγαλας

Φωτογραφία: Δημήτρης Λυκουρέζος

 ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ:

Κάθε Σάββατο στις 21:00 & Κυριακή στις 20:00

Από 22 Φλεβάρη ως 12 Απρίλη 2020

Διάρκεια παράστασης: 70΄

Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό – 10€ (φοιτητές, άνεργοι, ΑμΕΑ,65+, γκρουπ άνω των 30ατόμων)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ εισιτηρίων:
https://www.viva.gr/tickets/theater/theatro-apo-koinou/oi-karekles-tou-eygeniou-ionesko/

 

Παραγωγή:

Από Κοινού Θέατρο

ΕΥΠΑΤΡΙΔΩΝ 4, ΓΚΑΖΙ

τηλ: 211 4057249

[email protected]

Κατιούσα Χορηγός Επικοινωνίας

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: