Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης

Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή απόψε, παραμονή Χριστουγέννων, ο εκλεκτός ηθοποιός του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, Γιώργος Μοσχίδης.

Σε ηλικία 87 ετών, έφυγε από τη ζωή απόψε, παραμονή Χριστουγέννων, ο ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης.

Ο Γιώργος Μοσχίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1931. Ο πατέρας του ήταν καπνεργάτης και η μητέρα του ήταν κόρη καπνέμπορου.

Την καριέρα του ως ηθοποιός την ξεκίνησε το 1948 με περιοδεύοντες θιάσους. Στη συνέχεια σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση έγινε το 1952 με το Θίασο Αρώνη- Μανωλίδου στο έργο «Ρομάντζο». Στο θέατρο συνεργάστηκε με τους μεγαλύτερους αθηναϊκούς θιάσους, αλλά και με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης παίζοντας σε όλα τα είδη του θεάτρου. Διακρίθηκε σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Την ίδια χρονιά έπαιξε στο ιστορικό δράμα του Γρ. Γρηγορίου, «Ο Μιμίκος και η Μαίρη».

Μερικές από τις πιο γνωστές του ταινίες είναι οι «Κρίμα το μπόι σου (1970)», «Τι 30, τι 40, τι 50 (1972)», «Αγάπη μου παλιόγρια (1972)», «Τον αράπη και αν τον πλένεις (1973)». Έχει λάβει μέρος σε δεκάδες ταινίες και πολλές γνωστές τηλεοπτικές σειρές.

Δείτε στο βίντεο απόσπασμα από την κωμωδία «Τι 30, τι 40, τι 50» με τον Γιώργο Μοσχίδη και τον Λάμπρο Κωνσταντάρα:

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: