“Αν ήθελα σύντροφο θα γραφόμουν στο ΚΚΕ” – Μια ζεστή βραδιά στο θέατρο Από Κοινού (ΦΩΤΟ)

Μεταξύ άλλων, στην παράσταση “Της αυλής μας το Φεγγάρι” παραβρέθηκαν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Σπύρος Χαλβατζής, ο Δημήτρης Γόντικας και η Διαμάντω Μανωλάκου.

Αν ήθελα σύντροφο, θα γραφόμουν στο ΚΚΕ, ήταν μία από τις ατάκες της χθεσινής παράστασης του έργου “Της Αυλής μας το Φεγγάρι”, που μετατράπηκε σε μια ζεστή συντροφική βραδιά, με την κυριολεκτική έννοια. Φρόντισε γι’ αυτό ένα κόκκινο κλιμάκιο, που αποτελούνταν απ’ τους Δημήτρη Κουτσούμπα με τη σύζυγό του, Σπύρο Χαλβατζή με τη σύζυγό του, Μαριάνθη Αλειφεροπούλου – Χαλβατζή, Δημήτρη Γόντικα με τη σύζυγό του, Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτή του ΚΚΕ και από κοντά οι ηθοποιοί Μαρία Φιλίππου και Παντελής Καναράκης. Μόνο που αυτό δεν ήταν σαν το άλλο ένοπλο σύνταγμα, που είχε έρθει κι είχε υποχρεώσει τη Γερασιμίδου να παραιτηθεί από την έδρα της. Εξάλλου η Ελένη ήταν το μόνο που μας έλειψε από τη χθεσινή, γεμάτη βραδιά (αυτό για όσους αμφισβήτησαν το βαρύ της πρόγραμμα), αλλά ήταν παρούσα κατά μία έννοια, μέσα από τη σκηνοθετική ματιά της στην παράσταση. Αυτό λοιπόν ήταν ένα διαφορετικό, χαμογελαστό κλιμάκιο, μακριά από τα στερεότυπα των “στριφνών κομισάριων γραφειοκρατών”, που σχολίαζε σε πηγαδάκια το χθεσινό σεισμό και τα memes με το 5,3% και τα αντίστοιχα Ρίχτερ πριν την παράσταση. Και αργότερα μέσα στη φιλόξενη αυλή του Από Κοινού, πλήθυναν τα χαμόγελα με τις ατάκες με τα ΜΑΤ που νικάνε ακόμα και στο σκάκι, τον παρά που γίνεται παπάς – εδώ παράς, εκεί παράς, πού είναι ο παράς; – Είχε κι άλλα, πιο δροσερά αστεία, όπως αυτό για τη 13η σύνταξη.

Για την παράσταση όμως, που παίζεται από Τετάρτη ως Σάββατο στις 21.15, θα τα πούμε αναλυτικά και σε άλλο, ξεχωριστό σημείωμα. Τώρα θα κάνουμε μόνο μια ειδική μνεία στον Ανδρέα Βελέντζα που κλήθηκε εσπευσμένα να αντικαταστήσει την τελευταία στιγμή τον Χοβίκ Καραμπετιάν, για λόγους υγείας, κι αντεπεξήλθε άριστα, πλαισιώνοντας τους πολύ καλούς Αντώνη Ξένο, Αγγελική Ξένου και Μάρα Μπαρόλα . Ίσως να μην είναι διάττων αστέρας της μιας βραδιάς, γιατί όπως είπε ο Αντώνης Ξένος, “Σήμερα μπορεί να είδατε ένα αστέρι να γεννιέται μπροστά σας”. Τις καλές επαγγελματικές φωτογραφίες με τα στιγμιότυπα από τη χθεσινή παράσταση, μπορείτε να τις δείτε εδώ, στο ρεπορτάζ του 902. Εδώ θα δείτε το παρασκήνιο πίσω από τη φωτογράφηση, με κάποιος σαφώς πιο κουνημένες, αλλά ζωντανές κι ανεπιτήδευτες πόζες.

Οι παραστάσεις συνεχίζονται στο Από Κοινού Θέατρο, κάθε Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή & Σάββατο στις 21:15. Δείτε εδώ περισσότερα.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: