Θάνος Μικρούτσικος: “Εγώ υπόσχομαι πως θα είμαι εδώ ως το τέλος…”

Ο Μικρούτσικος είπε με τρεμάμενη φωνή από τη συγκίνηση και το χειροκρότημα πως ο ίδιος θα είναι εδώ, στο Φεστιβάλ, ως το τέλος, για να γνωρίσει την αποθέωση από το κοινό.

Οι στιγμές που εκτυλίσσονται στη συναυλία της κεντρικής σκηνής του Φεστιβάλ κάνουν το κλισέ που λέει πως “ράγισαν ακόμα και τα τσιμέντα” πολύ φτωχό για να τις περιγράψει.

Ο Χριστόφορος Ζαραλίκος προλόγισε σε έναν ρόλο-έκπληξη τον Θάνο Μικρούτσικο, για να ακολουθήσει ενα θερμό παρατεταμένο χειροκρότημα που κράτησε πάνω από ένα λεπτό αφού κανείς δεν έλεγε να σταματήσει.

Ο Θάνος Μικρούτσικος ανέβηκε στη σκηνή, φανερά συγκινημένος από τη ζεστή υποδοχή, και προσπάθησε να πει χωρίς να σπάσει από δάκρυα χαράς η φωνή του.

Μίλησε σχετικά με την πείρα της Οκτωβριανής  επανάστασης, και είπε πως δεν πρέπει να βιαζόμαστε να αλλάξουμε τον κόσμο, γιατί τα πράγματα αλλάζουν από τη φύση τους, αλλά το θέμα είναι να αλλάξουν προς την πλευρά που θέλουμε εμείς.

Και έκλεισε τον πρώτο χαιρετισμό λέγοντας με τρεμάμενη φωνή πως ο ίδιος θα είναι εδώ, στο Φεστιβάλ, ως το τέλος, για να κερδίσει ένα ακόμα χειροκρότημα διαρκείας από το κοινό που τον αποθέωσε.

Αργότερα βγήκε στη σκηνή ο Διονύσης Τσακνής που είπε ότι γύρισε σπίτι του και θυμήθηκε το 92 όταν ερχόταν στο Φεστιβάλ με τον “αδελφό μου τον Λαυρέντη” ενάντια στο ρεύμα της εποχής.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: