Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ – Ξεκινούν οι εγγραφές στα μαθήματα και τις ομάδες

Σχέδιο, χορός, μουσική, ηθοποιία, ανάγνωση ή Photoshop; Οι εγγραφές και τα μαθήματα ξεκινάνε. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας των συμμετεχόντων, όπως δίνονται από την επιστημονική κοινότητα, κομμουνιστές γιατρούς κι υγειονομικούς.

Με μεγάλο ενθουσιασμό και μεράκι από τους δασκάλους, τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ προετοιμάζεται η έναρξη των μαθημάτων στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στην Αθήνα (τηλ. επικοινωνίας 210 8823674) για ακόμη μία χρονιά. Η δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου, η επαφή με τον πολιτισμό, την πρωτοπόρα και προοδευτική τέχνη στις διάφορες μορφές της αποτελεί ανάγκη για τους νέους σήμερα, και όχι «πολυτέλεια»! Σε αυτόν τον όμορφο χώρο στο κέντρο της Αθήνας δίνεται η δυνατότητα σε θεατρικές ομάδες, ερασιτεχνικά συγκροτήματα, μαθητές, φοιτητές, νέους εργαζόμενους να στεγάσουν τις πρόβες τους, να εξασκηθούν στη μουσική, στην εικαστική δημιουργία.

Η ΚΝΕ και το Στέκι, με αίσθημα ευθύνης, θα λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της υγείας επισκεπτών, δασκάλων και μαθητών από τον κορονοϊό. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα υγιεινής κι ασφάλειας των συμμετεχόντων, όπως δίνονται από την επιστημονική κοινότητα, κομμουνιστές γιατρούς κι υγειονομικούς. Οι συναντήσεις και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται με χρήση μάσκας, ενώ τα ομαδικά μαθήματα θα λειτουργήσουν σε μικρότερα τμήματα για την αποφυγή συνωστισμού. Προς το παρόν δεν θα ξεκινήσουν τα μαθήματα φωνητικής, ωστόσο θα δηλώνονται συμμετοχές και οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν στη συνέχεια.

Με αναβαθμισμένο περιεχόμενο και σε συνέχεια της προσπάθειας των προηγούμενων ετών, θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβρη τα παρακάτω τμήματα:

Μαθήματα:

  • -Ελεύθερο Σχέδιο. Προσεγγίζεται η μέθοδος ανάλυσης και αποτύπωσης εκ του φυσικού, η σύνθεση, η κατανόηση του φωτός και του τρισδιάστατου χώρου. Το μάθημα περιλαμβάνει ασκήσεις εντός και εκτός εργαστηρίου και γίνεται σε τμήματα ανάλογα με την εμπειρία των μαθητών.
  • -Flamenco. Για τρίτη χρονιά λειτουργούν τμήματα flamenco αρχαρίων και προχωρημένων. Ο ισπανικός αυτός χορός εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 19ο αιώνα. Ενσωματώνει μία σύνθετη πολιτισμική παράδοση, έχοντας γίνει πλέον αναπόσπαστο στοιχείο της ισπανικής κουλτούρας. Πρόκειται για μία ιδιαίτερη τέχνη που εκφράζει όλα τα συναισθήματα από τη χαρά μέχρι τη θλίψη και αγκαλιάζει ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας και φύλου.
  • -Latin χοροί. Μέσα από το μάθημα γίνεται γνωριμία με διάφορους χορούς της λατινικής Αμερικής, όπως είναι η σάλσα, το μάμπο, το τσα τσα κ.ά. Το μάθημα προσεγγίζει ρυθμικά πτυχές της ιστορίας βήμα – βήμα, μαθαίνοντας παράλληλα στοιχεία για την προέλευση του κάθε χορού, τις συνθήκες μέσα από τις οποίες αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε.
  • -Παραδοσιακοί χοροί. Διδάσκονται παραδοσιακοί χοροί από όλη την Ελλάδα, αναδεικνύονται τα έθιμα και οι τοπικές παραδόσεις κάθε περιοχής μέσα από την έκφρασή τους στον χορό.
  • -Σύγχρονος χορός. Αυτό το είδος χορού εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα. Εστιάζει στην προσωπική ερμηνεία κάθε χορευτή, και όχι στα δομημένα βήματα και τις τεχνικές του κλασικού μπαλέτου.
  • -Μουσικά όργανα (κιθάρα, πιάνο, drums). Αρχάριοι αλλά και προχωρημένοι, μπορούν να βαδίσουν τα δικά τους βήματα στην μουσική, υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους.
  • -Θεωρία της μουσικής. Παράλληλα με την εκμάθηση των μουσικών οργάνων, λειτουργούν τμήματα θεωρίας για την πιο ολοκληρωμένη κατανόηση των βασικών αρχών της μουσικής γλώσσας πέρα από την πρακτική της εξάσκηση.

Σεμινάρια:

  • -Photoshop. Οι ενδιαφερόμενοι θα εξοικειωθούν με το εν λόγω πρόγραμμα, καθώς και με άλλες τεχνικές επεξεργασίας εικόνας, γραφικών, βίντεο κ.ά.
  • -Μουσική Παραγωγή (hiphop). Σκοπός των συναντήσεων είναι μία πρώτη γνωριμία με τη σύνθεση και την παραγωγή μουσικής. Αρχικά θα γίνει αναφορά σε θέματα τεχνολογίας του ήχου. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν δημιουργικές συζητήσεις με ανθρώπους του χώρου. Το σεμινάριο θα γίνεται με τη μορφή project.
  • -Ιστορία της Μουσικής. Στόχος του σεμιναρίου είναι μία πρώτη επαφή με τις μουσικές μορφές και τα είδη που αναπτύχθηκαν στις διάφορες ιστορικές περιόδους καθώς και η ανάπτυξη μουσικού αισθητηρίου μέσω αυτής της διαδικασίας.
  • -Τα «εργαλεία» του ηθοποιού. Μελετώνται τα εργαλεία που χρησιμοποιεί ο ηθοποιός στα πρώτα του βήματα για να αναπτυχθεί. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν σωματική και φωνητική εκγύμναση, αυτοσχεδιασμό και δραματουργική – σκηνοθετική προσέγγιση κειμένου.
  • -Ομάδα ανάγνωσης. Όσοι αγαπούν την λογοτεχνία θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στην ομάδα ανάγνωσης και να σχολιάζουν λογοτεχνικά κείμενα, να μελετούν συγγραφείς και να ανταλλάσσουν ενδιαφέρουσες απόψεις.
Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: