Οταν η πραγματικότητα αντιγράφει τη ραπ-Η προφητεία των Ημισκούμπρια για τον Αλέξη Γεωργούλη

Τον Παπακαλιάτη μα και τον Γεωργούλη άμα κατεβαίνανε θα τους ψηφίζανε ούλοι

Ένα αγαπημένο χόμπι μετά από κάθε είδους εκλογική αναμέτρηση είναι ο σχολιασμός του επιπέδου των εκπροσώπων της εκάστοτε λαϊκής ετυμηγορίας. Σίγουρα η επίκληση σε μια “χρυσή εποχή” της αστικής Δημοκρατίας, με κοινοβούλια γεμάτα ευπατρίδες είναι μακριά από την πραγματικότητα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι για δεκαετίες μετά τον εμφύλιο την ελληνική βουλή κοσμούσαν παρουσίες όπως πχ του Κωνσταντίνου Μανιαδάκη.

Ακόμα και η είσοδος σελέμπριτις σε πολιτικά πόστα δεν είναι εντελώς καινούρια, σίγουρα όμως πήρε εκρηκτικές διαστάσεις εδώ και καμιά εικοσαετία. Δεν παύει ωστόσο να παραμένει εντυπωσιακή η μουσική πρόγνωση των Ημισκούμπρια το μακρινό 2004 της ολυμπιακής μπελ επόκ για την έλευση του Αλέξη Γεωργούλη στην κεντρική πολιτική σκηνή.

 

Η προφητεία αποτυπώνεται στο στίχο του τραγουδιού “Είναι μόνο εκλογές”: Και τον Παπακαλιάτη μα και τον Γεωργούλη, άμα κατεβαίνανε θα τους ψηφίζαν ούλοι. Όλα αυτά 10 χρόνια πριν ο γνωστός ηθοποιός θέσει υποψηφιότητα με τη ΝΔ για δημοτικούς σύμβουλος στη Λάρισα και 15 πριν, αφού είχε συζητήσει και με το παλιό του κόμμα και με το ΣΥΡΙΖΑ, καταλήξει τελικά ευρωβουλευτής με το δεύτερο.

Ήταν η εποχή που ακόμα και η μέινστριμ χιπ χοπ είχε κάποιο κοινωνικοπολιτικό προβληματισμό, πριν βυθιστεί σε γκάνγκστα ονειρώξεις διανθισμένες με ατέλειωτο σεξισμό και βαθιά περιφρόνηση των αδυνάτων.

Μένει μόνο να επιβεβαιωθεί και το πρώτο σκέλος του στίχου, γιατί όχι και πάλι μέσα από τις γραμμές του κυβερνώντος κόμματος, δεδομένου ότι το Ένας άλλος κόσμος του Παπακαλιάτη είναι από τις πιο ΣΥΡΙΖΑ ταινίες που γυρίστηκαν ποτέ.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: