Νέο άλμπουμ του Τζίμι Χέντριξ, 48 χρόνια μετά το θάνατό του!

Η Experience Hendrix και η Legacy Recordings κυκλοφόρησαν στις 9 Μαρτίου το νέο άλμπουμ «Both Sides of the Sky» του Τζίμι Χέντριξ ψηφιακά, σε CD και σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων.

Η Experience Hendrix και η Legacy Recordings κυκλοφόρησαν στις 9 Μαρτίου το νέο άλμπουμ «Both Sides of the Sky» του Τζίμι Χέντριξ ψηφιακά, σε CD και σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων. Ο σκηνοθέτης John Vondracek δημιούργησε το παρακάτω βίντεο για το “Lover Man”, ένα από τα τραγούδια του άλμπουμ.

Το συγκεκριμένο βίντεο καταγράφηκε στο Record Plant της Νέας Υόρκης στις 15 Δεκεμβρίου 1969. Η νέα μπάντα του Hendrix μόλις είχε δημιουργηθεί και αποτελούνταν από τον  Billy Cox στο μπάσο, τον Buddy Miles στα τύμπανα και φυσικά τον Hendrix στην κιθάρα και τα φωνητικά. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε δύο εβδομάδες πριν από την παρουσίαση της μπάντας στο κοινό μέσα από τέσσερις θριαμβευτικές συναυλίες την Πρωτοχρονιά του 1970 στο Fillmore East. Οι συναυλίες αυτές οδήγησαν στο ζωντανό άλμπουμ «Band of Gypsys» (1970).

Νέο άλμπουμ του Τζίμι Χέντριξ, 48 χρόνια μετά το θάνατό του!

«Both Sides of the Sky»: Το νέο άλμπουμ του Τζίμι Χέντριξ, 48 χρόνια μετά το θάνατό του!

Το «Both Sides of the Sky» είναι το τρίτο άλμπουμ της τριλογίας που είχε σκοπό να παρουσιάσει τις καλύτερες και τις σημαντικότερες ηχογραφήσεις σε στούντιο που έχει στην κατοχή του το αρχείο του Χέντριξ. Προηγήθηκαν το «Valleys of Neptune» (2010) και το «People, Hell and Angels» (2013), τα οποία είχαν ανέβει στις κορυφαίες πέντε θέσεις του Top 100 του Billboard. Οι ηχογραφήσεις έγιναν από τον Ιανουάριο του 1968 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1970 και περιλαμβάνουν συμμετοχές των Stephen Stills, Johnny Winter και Lonnie Youngblood. Το άλμπουμ περιλαμβάνει 10 ακυκλοφόρητα κομμάτια και τρία διασκευασμένα.

Η λίστα των τραγουδιών:

1) Mannish Boy*
2) Lover Man*
3) Hear My Train A Comin’*
4) Stepping Stone*
5) $20 Fine* (Με τον Stephen Stills)
6) Power Of Soul
7) Jungle*
8) Things I Used to Do (Με τον  Johnny Winter)
9) Georgia Blues (Με τον Lonnie Youngblood)
10) Sweet Angel*
11) Woodstock* (Με τον Stephen Stills)
12) Send My Love To Linda*
13) Cherokee Mist*

* Ακυκλοφόρητα

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: