Μότσαρτ: «Συμφωνία του Διός» / ΚΟΑ – Λεωνίδας Καβάκος • Διαδικτυακή συναυλία με ελεύθερη πρόσβαση

Για πέμπτη χρονιά, ο παγκοσμίως κορυφαίος βιολονίστας και αρχιμουσικός Λεωνίδας Καβάκος, ανεβαίνει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, και θα  διευθύνει το κύκνειο άσμα του Β. Α. Μότσαρτ, τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.41 σε Ντο μείζονα, γνωστή και ως «Συμφωνία του Διός».

Για πέμπτη χρονιά, ο παγκοσμίως κορυφαίος βιολονίστας και αρχιμουσικός Λεωνίδας Καβάκος, ανεβαίνει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Θα  διευθύνει το κύκνειο άσμα του Β. Α. Μότσαρτ, τη μεγαλειώδη Συμφωνία αρ.41 σε Ντο μείζονα, γνωστή και ως «Συμφωνία του Διός».

Ο Λεωνίδας Καβάκος, οι εμφανίσεις του οποίου σε όλο τον κόσμο αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός, συμπράττει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, με την οποία συνδέεται με παλιούς, βαθείς δεσμούς.

«Δυστυχώς, φέτος δεν μπορούμε να παρουσιάσουμε την Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά όπως το κάνουμε κάθε χρόνο», τονίζει ο Λεωνίδας Καβάκος. «Δηλαδή με την παρουσία του κοινού, με προσφορά φιλανθρωπική μέσω της μουσικής και επίσης, το σημαντικότερο, να πάμε στην επαρχία, να γνωρίσουμε τους ανθρώπους εκεί, να παίξουμε γι’ αυτούς, να μας γνωρίσουν και να κοινωνήσουμε όλοι με τη μουσική. Ευτυχώς όμως χάρη στην τεχνολογία, έχουμε την ευκαιρία να μπούμε σε κάθε σπίτι, σε κάθε γωνιά του κόσμου».

Η Συμφωνία αρ.41 του Β.Α. Μότσαρτ, επονομαζόμενη του Διός (τίτλος που δεν δόθηκε από τον ίδιο τον συνθέτη αλλά επικράτησε λόγω του αυτοκρατορικού χαρακτήρα της σύνθεσης), είναι ένα αριστούργημα σε όλα τα επίπεδα. Ένα έργο στο οποίο βλέπουμε όλη τη σοφία, την ιδιοφυΐα, αλλά και όλη την εμπειρία της ζωής που έχει αποκτήσει ο Μότσαρτ, ο οποίος έζησε μόλις 36 χρόνια. Όλο του το είναι βρίσκεται σε αυτό το έργο. Έχουμε, όπως πάντα στον Μότσαρτ, ασύλληπτη ροή μουσικής, όμορφες μουσικές ιδέες και πάρα πολύ σύνθετη πλοκή.

Η συναυλία δίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Προσφορά Μουσικής και Μουσική Προσφορά» και η μετάδοσή της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Μάη και ώρα 20:30. στις παρακάτω διευθύνσεις με ελεύθερη πρόσβαση:

https://bit.ly/AthensStateOrchestraYouTube

https://www.facebook.com/athensstateorchestra/

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: