Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα ειρήνης – Ελληνοτουρκικό συγκρότημα τραγουδά παραδοσιακό τραγούδι των δυο λαών στην Αθήνα (VIDEO)

Μια παρέα Ελλήνων και Τούρκων μουσικών και φίλων ανέβηκαν στον Άρειο Πάγο, τραγουδώντας το πασίγνωστο τραγούδι “Από ξένο τόπο” στα ελληνικά και τα τουρκικά.

Σε μια εποχή που οι λαοί στις δυο πλευρές του Αιγαίου καλούνται για μια ακόμα φορά να πειστούν ότι τους χωρίζει άβυσσος για συμφέροντα που δεν έχουν σχέση με τα δικά τους, μια παρέα Ελλήνων και Τούρκων μουσικών και φίλων ανέβηκαν στον Άρειο Πάγο, τραγουδώντας το πασίγνωστο τραγούδι “Από ξένο τόπο”. Ο τουρκικός τίτλος είναι “Üsküdar’a Gider İken” (Πηγαίνοντας στο Ουσκουντάρ) και πρόκειται για ένα παραδοσιακό πολίτικο άσμα, που συναντάται με διαφορετικούς φυσικά στίχους σε όλα τα Βαλκάνια, αλλά και στον αραβικό κόσμο, ενώ εκδοχές του υπάρχουν ακόμα και στο Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και την Ινδία, πέρα από νεότερες διασκευές διάφορων καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και η Λορίνα ΜακΚένιτ.
Οι μουσικοί ερμηνεύουν το τραγούδι στα ελληνικά και τα τούρκικα, υπενθυμίζοντας πως “Müzik Evrensel Bir Barış Dilidir” δηλαδή ότι η “η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα ειρήνης”
Μουσικοί: Aydin Isleyen (cumbus)
Alexis Dimitriadis (βιολί)
Menelaos Zoid (μπουζούκι)
Taha Cavuslu (bendir)
Kάμερα: Oğuz Akay, Hüseyin Doğrul, Bora Küçükyavuz
Kurgu: Hüseyin Doğrul, Emre İpek, Engin Tuğrul, Bora Küçükyavuz, Furkan Sarıkaş, R. Kemal Taytak
Μοντάζ: Bora Küçükyavuz, Hüseyin Doğrul

 

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: