Η Γεωργία Αγγέλου είπε ό,τι αγαπάει, ακριβώς όπως μας έταξε!

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά τούτη τη Δευτέρα. Ήμασταν καλεσμένοι σε μια γιορτή της μουσικής που διοργάνωνε ένα καλλιτεχνικό σινάφι τόσο καλά δεμένο λες και κρατιέται με ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις. Είχα τη χαρά να βρεθώ σε μια μπουάτ βγαλμένη από άλλες εποχές, σαν εκείνες της Πλάκας του ΄80, που οι παρέες σχηματίζονταν επιτόπου με συνδετικό κρίκο τα τραγούδια, λίγο κρασί και τα τραπεζάκια κοντά το ένα στο άλλο.

Ήταν μια ξεχωριστή βραδιά τούτη τη Δευτέρα. Είχα τη χαρά να βρεθώ σε μια μπουάτ βγαλμένη από άλλες εποχές, σαν εκείνες της Πλάκας του ΄80, που οι παρέες σχηματίζονταν επιτόπου με συνδετικό κρίκο τα τραγούδια, λίγο κρασί και τα τραπεζάκια κοντά το ένα στο άλλο. Παρέες θεωρητικά αγνώστων που όμως στην πορεία της βραδιάς ανακάλυπταν πως έμοιαζαν τόσο μεταξύ τους και ας μην είχαν καν γνωριστεί μια ώρα νωρίτερα. Το πάλκο μικρό και τόσο δίπλα στους θαμώνες που μπορούσες να ακούσεις και την ανάσα του τραγουδιστή, τους τένοντες του πιανίστα, το τρίψιμο των δακτύλων του κιθαρίστα στις χορδές καθώς μετακινεί το χέρι του στα τάστα.

Ήμασταν καλεσμένοι σε μια γιορτή της μουσικής που διοργάνωνε ένα καλλιτεχνικό σινάφι τόσο καλά δεμένο λες και κρατιέται με ισχυρές πυρηνικές δυνάμεις σαν αυτές που συγκρατούν τα νουκλεόνια. Το τιμόνι της υπέροχης αυτής βραδιάς κρατούσε στα χέρια της η Νάνσυ Κανέλλη, μια υπογραφή που δε χρειάζεται συστάσεις και ιδιότητες. Άλλωστε για τόσο πολυτάλαντα όντα δεν είναι εύκολο να επιλέξει κανείς ποια ιδιότητά τους να προβάλλει. Τη Νάνσυ στιχουργό; Τη μουσικό; Την ραδιοφωνική παραγωγό; Την καλλιτεχνική επιμελήτρια; Την dj; Όλα αυτά και άλλα τόσα κάνει με μεγάλη επιτυχία καθημερινά, ευτυχώς για εμάς, υπηρετώντας τη μουσική από κάθε πόστο. Μαζί της η αδελφή ψυχή της, το άλλο μισό της, η στιχουργός και συνθέτρια Ξένια Δικαίου.

Στο τραγούδι ήταν η Γεωργία Αγγέλου που με την κρυστάλλινη φωνή της ανέλαβε να μας ταξιδέψει με αγαπημένα τραγούδια λαϊκά και έντεχνα, παλιά και νεότερα, σε όσα εκείνη αγαπάει. Άλλωστε η βραδιά είχε τίτλο “Θα πω ό,τι αγαπώ”. Μεταξύ άλλων είχαμε τη χαρά να ακούσουμε για πρώτη φορά ζωντανά, μερικά από τα τραγούδια του νέου και πρώτου της προσωπικού δίσκου με τίτλο “Και έτσι αρχίζει το τικ τακ” που κυκλοφορεί από τη δισκογραφική “όγδοο music group“. Τα τραγούδια είναι σε στίχους της Νάνσυς Κανέλλη και της Ξένιας Δικαίου και οι μουσικές είναι της εξαιρετικής συνθέτριας Πηγής Λυκούδη. Είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να παραβρίσκονται μαζί μας και οι στιχουργοί αλλά και η συνθέτρια, η οποία έπαιξε τα τραγούδια της στο πιάνο. Προσωπικό μου αγαπημένο το υπέροχο κομμάτι “Το δίκιο της καρδιάς”, ένα ζεϊμπέκικο που σε κλέβει από τις πρώτες κιόλας νότες και σε κάνει να υποταχθείς όταν μπουν τα πρώτα λόγια. Αν δεν με πιστεύετε, ακούστε το εδώ και κρίνετε μονάχοι.

Η ορχήστρα ήταν εξίσου αξιόλογη και ανάλογη του όλου σχήματος. Στο πιάνο και μαέστρος μας η Ιώαννα Μπάλτα, στις κιθάρες ο Δημήτρης Κοντονής, στα κρουστά η Αλεξάνδρα Παπαστεργιοπούλου και στο μπουζούκι ο Μανώλης Μασίνας. Όσον αφορά τον υπέροχο χώρο που μετατράπηκε σε μπουάτ και μας φιλοξένησε, είναι η Gallerie Δημιουργών, ένας πολυχώρος τέχνης στην Κηφισιά, στην οδό Χελιδωνούς 28. Μόλις φτάσεις απ’ έξω δεν μπορείς να φανταστείς τι σε περιμένει εκεί μέσα, στο μικρό αλλά τόσο ζεστό σπίτι των τεχνών. Μόλις όμως περάσεις το κατώφλι της εισόδου, το μάτι ξεκινάει να ταξιδεύει στον κόσμο των τεχνών, στη ζωγραφική, στη μουσική, στη λογοτεχνία, στο θέατρο…

Αν θέλετε να πάρετε και εσείς μια γεύση των όσων διαδραματίστηκαν εκεί, μπορείτε να αναζητήσετε στα δισκοπωλεία το νέο δίσκο της Γεωργίας Αγγέλου και να τον απολαύσετε με τη δική σας παρέα, στο δικό σας χώρο.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: