Το ΣΕΗ καταγγέλλει τη διακοπή τηλεοπτικών σειρών που αφήνουν άνεργους τους ηθοποιούς

Μια σειρά από σήριαλ της σεζόν, διαφορετικών παραγωγών και καναλιών, φαίνεται ότι έχουν προβλήματα με απλήρωτους συντελεστές και εργαζόμενους, με γυρίσματα που ακυρώνονται ή αναβάλλονται γιατί δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους στα οικονομικά παραγωγοί και κανάλια.

Οι παραγωγοί και τα κανάλια βλέπουν απλώς τα νούμερα, έσοδα και κέρδη, κόβοντας σειρές κι αφήνοντας στα κρύα του λουτρού, μεσούσης της σεζόν, ηθοποιούς και τεχνικούς. Το ΣΕΗ καταγγέλλει αυτήν την εξέλιξη και κάνει κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα. Ακολουθεί το κείμενο της ανακοίνωσης.

Το ΣΕΗ καταγγέλλει το σταμάτημα, και δεύτερου στη σειρά, σήριαλ της εταιρείας παραγωγής Λαμπρόπουλος στο κανάλι Οpen που αφήνει άνεργους δεκάδες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς, σεναριογράφους και κάθε λογής ειδικότητα μέσα στη μέση της σεζόν.

Και αυτές δεν είναι οι μοναδικές περιπτώσεις, αφού μια σειρά από σήριαλ της σεζόν, διαφορετικών παραγωγών και καναλιών, φαίνεται ότι έχουν προβλήματα με απλήρωτους συντελεστές και εργαζόμενους, με γυρίσματα που ακυρώνονται ή αναβάλλονται γιατί δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους στα οικονομικά παραγωγοί και κανάλια.

Και όλα αυτά πάνω στις πλάτες των εργαζόμενων που είναι οι μόνοι που τελικά μένουν άνεργοι και απλήρωτοι, με αβεβαιότητα για όλο το υπόλοιπο χρόνο τουλάχιστον, αφού δεν έχουν πλέον τη δυνατότητα να συζητήσουν για νέα δουλειά στα μέσα της σαιζόν.

Η απουσία Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας σ’ αυτούς τους χώρους κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη.

Καλούμε τους ηθοποιούς αλλά και κάθε εργαζόμενο και συντελεστή να μη δεχτεί αυτή την κατάσταση. Τους καλούμε  σε συνάντηση να συζητήσουμε για τις επόμενες κινήσεις.

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: