Το ΠΑΜΕ για τον κατήφορο δίχως πάτο της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ: «Κανείς δεν πρέπει να “πέφτει από τα σύννεφα”…»

Αυτές οι ενέργειες της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δεν είναι “ολισθήματα”. Το αντίθετο: Αποτελούν στρατηγική επιλογή αυτής της πλειοψηφίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ) που έχει ως κεντρικό άξονα όχι απλά την υποταγή, αλλά κυρίως την προσπάθεια για ενεργό συστράτευση των εργαζομένων στους στόχους εργοδοσίας και κυβερνήσεων. 

Ανακοίνωσή του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ με αφορμή το κάλεσμα της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ σε απεργιακή εγρήγορση για να δοθεί κρατικό χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους του έντυπου Τύπου:

«Κανείς δεν πρέπει να “πέφτει από τα σύννεφα” από τον κατήφορο δίχως πάτο της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ η οποία φροντίζει να υπενθυμίζει συχνά-πυκνά τι σημαίνει εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, δηλαδή τι σημαίνει να κυριαρχούν δυνάμεις των αστικών κομμάτων στα σωματεία. Όπως τώρα που βάζει την εργατική απεργία στην υπηρεσία των αφεντικών!

Έτσι, γίνονται “βασιλικότεροι του βασιλέως”, ξεπερνώντας σε απαιτητικότητα τα ίδια τα αφεντικά τους, με το να καλούν σε απεργιακή εγρήγορση τους δημοσιογράφους με αίτημα …τα “μέτρα στήριξης” του έντυπου Τύπου δηλαδή “ζεστό χρήμα” στις τσέπες των εκδοτών προκειμένου, μεταξύ άλλων, να πληρώσουν και τις υποχρεώσεις τους, σε εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία.

Με άλλα λόγια επιχειρεί ξεδιάντροπα όχι μόνο να ταυτίσει τα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων εργαζόμενων με τα συμφέροντα των εκμεταλλευτών τους, αλλά να βάλει τους εργαζόμενους και μάλιστα με μια ανεβασμένη μορφή πάλης όπως η απεργία, να διεκδικούν από την κυβέρνηση την υλοποίηση των απαιτήσεων των εργοδοτών-εκμεταλλευτών τους, διεκδικώντας την ενίσχυση των συμφερόντων των αφεντικών.

Καλούν τους εργαζόμενους στον Τύπο να απεργήσουν για την εφαρμογή ενός μέτρου που δίνει κρατικό χρήμα, δηλαδή χρήματα όλων των εργαζομένων αφού προέρχονται από τη φορολογία τους άμεση και έμμεση, να πληρώσουν δύο φορές τα αφεντικά. Γιατί πρώτα – πρώτα οι ασφαλιστικές εισφορές δεν βγαίνουν από τις τσέπες των αφεντικών, είναι μέρος του μισθού των εργαζομένων. Ένα κομμάτι της κλεμμένης υπεραξίας από τους εργαζόμενους το οποίο αυτοί με αγώνες και αίμα έχουν καταφέρει, μέχρι τώρα, να αποσπάσουν. Η μη πληρωμή τους από την εργοδοσία σημαίνει επίσης “κλοπή”. Και τώρα απαιτούν να ξαναπληρώσουν οι εργαζόμενοι τις ασφαλιστικές εισφορές μέσω ενίσχυσης των αφεντικών του Τύπου.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι πληρώνουν τα αφεντικά με απλήρωτα δεδουλευμένα, εργασιακές σχέσεις λάστιχο, εντατικοποίηση, απολύσεις και εργασιακή ζούγκλα.

Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία που συγκροτείται από τη στρατηγική συνεργασία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όχι μόνο δεν κάλεσε ποτέ σε απεργιακή εγρήγορση για τα μεγάλα προβλήματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ, αλλά αρνείται συστηματικά να οργανώσει διεκδικητικούς αγώνες παραπέμποντας τις λύσεις στην συνδιαλλαγή με αφεντικά, κυβερνήσεις και κράτος.

Όπως τώρα που αρνείται ακόμα και να συζητήσει, πόσο μάλλον να καλέσει σε απεργιακή εγρήγορση, τους εργαζόμενους μπροστά στην αντιασφαλιστική επίθεση που συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η οποία και αυτή με τη σειρά της συνέχισε το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Εκείνο που δεν ξέρουμε ακόμη είναι αν η “απεργία” για τα “μέτρα στήριξης” θα “οργανωθεί” ως “πρότυπο” για το πότε “πρέπει” να απεργούν, να συγκεντρώνονται και να διαδηλώνουν η εργατική τάξη και ο λαός, αφού η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αρνήθηκε να συζητήσει και τα μέτρα για την καταστολή των διαδηλώσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Καλύτερο μοχλό-εργαλείο ενίσχυσής τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι του Τύπου δε θα μπορούσαν να βρουν.

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Αυτές οι ενέργειες της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, δεν είναι “ολισθήματα”. Το αντίθετο: Αποτελούν στρατηγική επιλογή αυτής της πλειοψηφίας ΥΡΙΖΑ, ΝΔ) που έχει ως κεντρικό άξονα όχι απλά την υποταγή, αλλά κυρίως την προσπάθεια για ενεργό συστράτευση των εργαζομένων στους στόχους εργοδοσίας και κυβερνήσεων. Στο έργο αυτό στο οποίο ενεργοποιείται ολόκληρος ο εργοδοτικός – κυβερνητικός συνδικαλισμός, η ΕΣΗΕΑ είναι βασικός παίκτης.

Συναδέλφισες, Συνάδελφοι

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ απευθύνεται ακόμα μια φορά στο σύνολο των εργαζομένων στον Τύπο και υπογραμμίζει ότι η πορεία και οι αποφάσεις των σωματείων, αποτελούν υπόθεση αποκλειστικά των εργαζομένων μέσα από τις συλλογικές καταστατικές διαδικασίες τους πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για διεκδικήσεις που αφορούν τη δουλειά και τη ζωή τους, όπως οι ΣΣΕ, η Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και η παρεμπόδιση με τους νόμους του αστικού κράτους των διεκδικητικών αγώνων, όπως η απεργία, οι διαδηλώσεις κ.λπ.

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καλεί το σύνολο των εργαζομένων στον Τύπο σε επαγρύπνηση, αγωνιστική εγρήγορση και συντονισμό με το ταξικό εργατικό κίνημα με γνώμονα την υπεράσπιση αποκλειστικά των δικών μας αναγκών.

–Ενάντια στο βάθεμα της αντιασφαλιστικής επίθεσης που θα εκδηλωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα.

–Ενάντια στα σχέδια καταστολής του εργατικού – λαϊκού κινήματος που ετοιμάζει το αστικό κράτος και η κυβέρνηση, λαμβάνοντας προληπτικά μέτρα και επιχειρώντας -έτσι νομίζει- να καταστείλει εκ των προτέρων την λαϊκή αντίσταση που θα φουντώσει.

–Για διεκδίκηση ΣΣΕ με αυξήσεις και κάλυψη όλων των απωλειών με γνώμονα τις δικές μας ανάγκες.

–Ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, την εμπλοκή της χώρας στα βρώμικα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, αστικών τάξεων στην περιοχή και την μετατροπή της με ευθύνη όλων των ως τα τώρα κυβερνήσεων σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο απ’ άκρη σε άκρη, που εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους για τον λαό μας».

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: