“Τα παιδιά που ξενυχτούσαν σε άλλο σπίτι και βιάστηκαν, μάνα και πατέρα δεν είχαν;” – Η Μάνδρου ρίχνει ευθύνες στους γονείς των θυμάτων!

Ρεσιτάλ δημοσιογραφικής ανάλυσης από την ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, που δε δίστασε να μιλήσει για τις ευθύνες των γονιών των ανήλικων θυμάτων του βιαστή, που αφήνουν τα παιδιά τους χωρίς έλεγχο να ξενυχτάνε σε ξένα σπίτια!

Ποιος μπορεί να πέφτει από τα σύννεφα με τον κόσμο της “δημοσιογραφικής αριστείας”; Ακόμα και όταν φαίνεται να έχουν πιάσει πάτο, βρίσκουν πάντα τρόπο να μας εκπλήξουν.

Ο λόγος για τη δαιμόνια αστυνομική ρεπόρτερ Ιωάννα Μάνδρου, που μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, ξεκινώντας με γκολ από τα αποδυτήρα και λέγοντας πως “φτάσαμε στη σύλληψη Λιγνάδη, διότι λειτούργησε με μεθοδικότητα η Εισαγγελία, όπως και στην περίπτωση της Μπεκατώρου”!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε αναλυτικά στις κατηγορίες που βαραίνουν τον Δημήτρη Λιγνάδη, τη μέθοδο και το μοτίβο που ακολουθούσε, την προσέγγισή του με βάση την επαγγελματική του ιδιότητα, την ευκολία που είχαν τα παιδιά να ακολουθήσουν ανυποψίαστα και κολακευμένα έναν καλλιτέχνη εγνωσμένης αξίας και πώς ακινητοποιούνταν υπό την επήρεια ουσιών (ναρκωτικά ή αλκοόλ). Αναφέρθηκε επίσης και στις απειλές που δέχτηκε γυναίκα από το περιβάλλον του Λιγνάδη, για να μη μιλήσει στην αστυνομία.

Και αφού όλα αυτά στοιχειοθετούσαν με αδιαμφισβήτητο τρόπο την ενοχή του Λιγνάδη, άρχισε το “πλυντήριο”, ρίχνοντας ευθύνη και στους γονείς που άφηναν τα ανήλικα παιδιά τους απροστάτευτα και δεν ανησυχούσαν, μολονότι αυτά ξενυχτούσαν μακριά από το σπίτι!

Μπορείτε να δείτε το επίμαχο σημείο στον παρακάτω σύνδεσμο, μετά το 2.29.37 καθώς και στο βίντεο που ακολουθεί.

Η Μάνδρου αναρωτήθηκε: Τα παιδιά αυτά που βρισκόντουσαν σε ένα σπίτι και ξενυχτάγανε, μάνα και πατέρα δεν είχανε;

Όταν τη διέκοψαν οι συνάδελφοί της, απάντησε πως “αυτοί που έκαναν τις καταγγελίες, δεν ήταν προσφυγόπουλα” -συνεπώς είχαν γονείς, που θα έπρεπε να ανησυχούν για αυτά. Και συνέχισε απτόητη.

Αυτοί που έκαναν τις καταγγελίες δεν ήταν προσφυγόπουλα.

Κατά τη γνώμη μου τίθεται ένα θέμα ευθύνης των γονιών, που πρέπει να ασκούν με επιμέλεια την επιμέλεια των παιδιών τους. Γιατί δεν μπορεί το παιδί 14 χρονών να κοιμάται έξω από το σπίτι και να μην ξέρει η μάνα και ο πατέρας αν είναι σε κανενού παιδιού αλλουνού το σπίτι ή αν είναι πουθενά αλλού.

Δηλαδή εδώ φαίνεται ότι υπήρχε και μία…

-…Γενικότερη χαλάρωση, την συμπλήρωσε ο οικοδεσπότης, Δ. Οικονόμου, που δε χάνει ευκαιρία. Ενώ η δημοσιογράφος συνέχισε μιλώντας και για τις ευθύνες που έχουν τα σχολεία!

Και τα σχολεία. Δεν πρέπει να δίνουν στα παιδιά, να είναι υποψιασμένα;

Κάπου στο βάθος, πίσω από τις ευθύνες των γονιών και των εκπαιδευτικών, που δεν έδωσαν σωστή ανατροφή στα παιδιά τους, και δεν τους έλεγχαν ανά πάσα στιγμή (γενική χαλάρωση ηθών…), ίσως βρούμε τις ευθύνες του βιαστή-δράστη και αυτών που τον συγκάλυπταν.

Μην περιμένετε όμως να βρουν χώρο αυτά σε μια εκπομπή του ΣΚΑΪ…

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: