Πρόστιμο του ΕΣΡ στο MEGA γιατί δεν υιοθέτησε τη θέση της ΕΛ.ΑΣ.!

Κοίτα να δεις που θα κάνουν συμπαθές ακόμα και το MEGA…

Τον περασμένο Ιούλιο, οι κάμερες έπιασαν αστυνομικούς να φυτεύουν μολότοφ σε τσάντες, για να φορτώσουν την κατηγορία σε συλληφθέντες μετά από διαδήλωση. Η ΕΛ.ΑΣ. προέβαλε με μια μέρα καθυστέρηση τη δικαιολογία ότι έβαζαν ή μάλλον μεταφόρτωναν -sic- τα πειστήρια της εναντίον τους επίθεσης. Ακόμα και κάποια αστικά ΜΜΕ δεν πήραν μέρος στην κοροϊδία, με τους ρεπόρτερ να περιγράφουν αυτό που έβλεπαν.

Αυτός ακριβώς ήταν ο λόγος που επιβλήθηκε, τρεις και πλέον μήνες μετά, πρόστιμο 20.000 ευρώ στο MEGA! Ότι δεν υιοθέτησε δηλαδή σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή την εκδοχή της Ελληνικής Αστυνομίας, που βγήκε με μια μέρα καθυστέρηση επισήμως, αλλά έπαιξε τις εικόνες με τα πραγματικά περιστατικά.

Το ΕΣΡ, που θεωρητικά είναι ανεξάρτητη αρχή και όχι Γραφείο Τύπου του Χρυσοχοΐδη, έκρινε στην απόφασή του ότι οι συντελεστές συνέβαλαν στην παραπληροφόρηση του κοινού (!) παρουσιάζοντας ως γεγονότα μια απλή εικασία, που προβαλλόταν μάλιστα και στον τίτλο του ρεπορτάζ…

 

Τι θα ήταν σωστή και έγκυρη, αντικειμενική πληροφόρηση στη θέση της παραπληροφόρησης, όπως ορίζεται από το ΕΣΡ; Να μη μεταδιδόταν με καθυστέρηση μισής ώρας η θέση της Αστυνομίας, η οποία εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση την επόμενη μέρα! Με άλλα λόγια να παρουσιαζόταν ως μόνη αντικειμενική εκδοχή όσα ισχυρίζεται η ΕΛ.ΑΣ. για να καλύψει τις πρακτικές της και όχι αυτό που φαινόταν στην κάμερα.

Το καλύτερο πιθανότατα θα ήταν να βγαίνουν γρηγορότερα δελτία τύπου από τη ΓΑΔΑ και να μεταδίδονται άμεσα από τα ΜΜΕ για να μην κουράζονται κι οι δημοσιογράφοι άδικα.Ό,τι γίνεται δηλαδή στις περισσότερες περιπτώσεις. Και όσοι παρεκκλίνουν πρέπει να τιμωρηθούν…

Με πληροφορίες από Rosa.grRosa.gr

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

Κάντε ένα σχόλιο: