Game of thrones και πολιτική ορθότητα

Πώς ο αναρχοβιγκανισμός θα κατακτήσει τα επτά βασίλεια.

Τώρα που το Game of Thrones έκλεισε το θέμα της πολιτικής κορεκτίλας όσον αφορά το women empowerment (τη γυναίκα-ιππότη Μπριεν, τη σκληρή μπιτς Σέρσεϊ που είναι πιο επικίνδυνη απ’ τον ίδιο το θάνατο, τη Νταενέρυς που εκανε τους φαλλοκράτες Ντοθράκι να την υπηρετούν και τον πρώην πορνόβιο εξυπνάκια Τύριον άβουλο κολαούζο της, το αγριοκόριτσο υπερδολοφόνο Άρυα, την ορθολογίστρια μάνατζερ Σάνσα κλπ), μένει οι σεναριογράφοι να ασχοληθούν με άλλα φλέγοντα ζητήματα.

Έτσι, στο επόμενο επεισόδιο θα ασχοληθούμε με τα δικαιώματα των ζώων και την ανήθικη χρήση του Ghost σαν όπλο απέναντι στο στρατό των νεκρών. Όπως είδαμε, ο λύκος αρνήθηκε αυτό το ανθρωποκεντρικό αφήγημα και επέστρεψε από το αρχικό ντου την ώρα που οι πεθαμένοι ξεπάστρευαν τους, ασεβείς προς τα ζώα, Ντοθράκι. Αυτή η ενέργεια θα δημιουργήσει ρήγματα στις τάξεις των επιζώντων της μάχης του Γούιντερφελ, καθώς οι πολλοί θα ζητούν τιμωρία του λύκου και οι άλλοι θα απαιτούν ίσα δικαιώματα και για τα μη-ανθρώπινα ζώα και θα κλαίνε τα άλογα που έχασαν τη ζωή τους δίχως να το επιλέξουν.

Έτσι, θα οδηγηθούμε μοιραία στη ριζοσπαστικοποίηση τμήματος του Βορρά και σύσταση οργάνωσης αναρχοβιγκανών, που θα καίει κρεοπωλεία και στάβλους και θα τρέφεται αποκλειστικά με κρεμμυδόσουπα του Ντάβος Σιγουορθ, απάτητο οργανικό χιόνι και γκότζι-μπέρι απ’ το Έσσος.

Στο προτελευταίο επεισόδιοι οι αναρχοβιγκανοί θα αποκαλύψουν στην Άρυα ότι η Νυμέρια βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο Μπράαβος, όπου εκπαιδεύεται ως faceless dog από συναγωνιστές, για να δολοφονήσει τη Σέρσει και να ανέβει η ίδια στο σιδερένιο θρόνο, προμοτάροντας τα δικαιώματα των ζώων και επιβάλλοντας το βιγκανισμό στα εφτά βασίλεια. Επίσης θα της πουν ότι το αγριογούρουνο που σκότωσε το Ρόμπερτ Μπαράθεον ήταν δικό τους, κι ότι για να επικρατήσει ειρήνη στο Γουέστερος, μένει μόνο να βγεί απ τη μέση η Νταενέρυς, που τρώει καρδιές αλόγων και χρησιμοποιεί δράκους για να κάνει πολέμους και βόλτες με το γκόμενο.

Στο φινάλε μιας εκπληκτικής πολίτικαλι κορέκτ σεζόν, η Νυμέρια σκοτώνει τη Σέρσεϊ φορώντας μάσκα του Έουρον (με τα καράβια του οποίου επέστρεψε στο Γουέστερος) και ο Γκοστ βγάζει απ τη μέση τη Νταενέρυς με μουτσούνα Τύριον, που μαθαίνουμε τελικά οτι είχε πεθάνει τρεις σεζόν πριν και γι’ αυτο παρουσιαζόταν τόσο χαζός όλο αυτό τον καιρό. Ο Σνόου, πικραμένος απ το θάνατο της θείας και γκόμενάς του καρφώνει βαλυριανό ατσάλι στην καρδιά του και γίνεται ο νέος νάιτ κινγκ, τα φτιάχνει με το Μπραν, κάνουν πολιτικό γάμο στο Meereen, όπου ζει και εργάζεται ως air condition. Η βασίλισσα Νυμέρια κάνει τη Άρυα paw of the queen. To μεγαλειώδη γάμο της με το Γκέντρι στο Κινγκς Λάντινγκ παρακολουθούν δεκαπέντε κοράκια φίλοι του Μπραν, έξι λύκοι, τρεις λεμούριοι, ένα κράκεν και δυο ελέφαντες της Σέρσει που νόμιζαν οτι έρχονται για πόλεμο, αλλά τελικά κάνουν τα παρανυμφάκια. Μετά τη λήξη της τελετής ο Γκέντρι τρέχει γρήγορα σπίτι να μαγειρέψει.

Από τον τοίχο του Kostas Lianidis

Facebook Twitter Google+ Εκτύπωση Στείλτε σε φίλο

1 σχόλιο

Κάντε ένα σχόλιο: